După 3 săptămâni de meciuri intense, FaceIT London Major s-a terminat și Astralis a devenit campioana acestuia. Aceștia au încheiat finala cu 2-0 (Nuke și Overpass) împotriva celor de la Natus Vincere.

Drumul până în finală

În ciuda faptului că echipa daneză a avut un Major câștigat la activ (ELeague Major), în Atlanta au avut o prestație proastă. Astfel, aceștia au trebuit să treacă prin califcări. Au trecut fără mari emoții, singurul meci pierdut fiind împotriva celor de la NIP în prelungiri. În cadrul Legends Stage, au câștigat 2 meciuri din 3, Liquid reușind să treacă peste aceștia tot în prelungiri.

După o victorie zdrobitoare împotriva celor de la MIBR (16-0), au ajuns în sferturi. Aici s-au confruntat cu FaZe, impunându-se în fața acestora cu 2-0. În semifinala s-au întâlnit din nou cu Liquid însă de această dată, Astralis nu le-a mai oferit nicio șansă. Americanii nu au reușit să ia mai mult de 10 runde în niciuna din cele 2 hărți jucate Finals

Finala

Finala a început cu harta aleasă de către Astralis, Nuke. Prima jumătate a meciului a fost dominată de către danezi deși Na’Vi au fost pe partea favorită (CT). Astfel, prima jumătate a meciului s-a terminat cu scorul de 11-4 în favoarea lui Astralis. Deși ucrainienii au dat semne de revenire, acestea nu au fost suficiente iar echipa daneză a încheiat meciul cu scorul final de 16-6.

Na’Vi nu a avut un start mai bun nici în cea de-a doua hartă, în ciuda faptului ca a fost aleasă de către ei. Astfel, au ajuns la 0-4 însă fiind pe partea mai grea (T side), încă mai aveau șanse de revenire, și chiar au revenit. Au reușit să îi egaleze pe Astralis, iar după 10 runde jucate, scorul era de 5-5. Jumătatea meciului s-a încheiat cu scorul de 9-6 pentru Astralis, astfel că ne puteam aștepta la a 3-a hartă.

Cu toate acestea, danezii au început în forță a doua jumătate și au năvălit peste site-ul B, aducându-le victoria la runda de pistoale. Ucrainienii nu s-au lăsat mai prejos și au reușit să mai câștige niște timp însă inevitabilul a venit. Astralis a câștigat meciul cu scorul de 16-9 și au devenit campionii FaceIT London Major.

Astralis winning moment

MVP

Device MVP

MVP-ul FaceIT London Major a fost sniperul din echipa câștigătoare, Nicolai „device” Reedtz. Tânărul de 23 de ani a avut un rating de 1.26 pe tot parcursul evenimentului și un rating de 2.19 în meciul împotriva MIBR. Acesta avut al 3-lea cel mai mare rating, fiind întrecut de către Denis „electronic” Sharipov (1.36) și Aleksandr „s1mple” Kostyliev (1.34).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.