Te-ai săturat să joci modul de Ability Draft din cauza celor care nu știu să-și aleagă skill-urile? Ai dificultăți în a decide care pasivă merge cu care? Noi venim în întâmpinarea ta cu un mic ghid care să te ajute să îți transformi jocul într-unul amuzant.

Ability Draft 2

Pentru cei care nu știu, Ability Draft este un mod de joc în care cei 10 jucători primesc câte un erou aleatoriu lipsit de abilități. Acesta este împărțit în mai multe runde în care jucătorii sunt nevoiți să își aleagă 3 skill-uri și o ultimată în funcție de rolul pe care îl joacă. Cu toate că acest mod este puțin mai neconvențional, tot se respectă principiile unui meci normal. Corii trebuiesc protejați în early game de suporții care vor fi cărați în late game.

in game Ability Draft
Print screen facut in-game

Iată câteva idei importante de urmărit atunci când intri în partea de strategie:

 • Abililtățile

Identifică toți cei 10 eroi (ai tăi și ai echipei adverse) pentru a-ți face o idee despre ce abilități sunt puse în joc. Pe lângă skill-urile acestor 10 eroi se vor mai regăsi încă câteva disponibile.

 • Eroul in Ability Draft

Așa cum spuneam, vei avea un erou melee sau ranged dat aleatoriu. Este necesar să știi ce tip de erou este (de agility, strength sau intelligence) pentru a te axa pe atributul său primar. În funcție de acesta îți alegi eroii astfel:

Strength: eroii de strength sunt folosiți ca inițiatori sau tanks deoarece au mult HP încă de la începutul meciului.

Agility: sunt aleși ca și carry deoarece au o viteză de atac mare și poți da mult damage doar cu right-click.

Intelligence: au încă de la început de meci multă mana. Astfel, pot fi folosiți ca și suporți datorită burst damage-ului mare.

Ability Draft 1

 • Talent tree

Cu noua modificare a eroilor, acest copac al talentelor este foarte important. Poți alege fără să-ți dai seama niște abilități ce nu te vor ajuta în late game. Nu uita că mulți eroi care în general sunt jucați pe post de suporți pot fi transformați în carry cu ușurință în acest mod!

Anti-Mage – ultimata lui are un cooldown redus cu 50s

Bounty Hunter – are la level 20 cu 120 damage în plus

Enigma – are un respawn time de -40s la nivelul 20

Lich – la nivelul 20 are 150 damage în plus și cast range de +125 încă de la nivelul 10.

Medusa – la level 20 are +600 mana.

Night Stalker – poate opta pentru +100 cast range iar la următorul nivel poate să primească +300 mana. Alege deci, abilități consumatoare de mana.

 • Ordinea alegerii skill-urilor

Este probabil cea mai importantă etapă. Trebuie să îți faci un plan foarte rapid și să alegi prima abilitate în jurul căreia îți vei construi restul eroului. Încearcă să stabilești rolul pe care îl vei juca pentru a nu-i lua carry-ului tău skill-urile de care are nevoie. Te sfătuiesc să ai măcar 3 abilități în minte la fiecare etapă în cazul în care cineva ți le ia. Nu uita că, în general abilitățile puternice sunt luate în prima etapă!

earth shaker Ability Draft

Acum că am stabilit regulile elementare, trebuie să aducem în discuție și cele mai puternice skill-uri pe care trebuie să le alegi.

Încearcă să eviți următoarele greșeli majore foarte des întâlnite:

 • Nu alege abilitățile făcute special pentru eroii ranged pe un erou melee. Ca exemplu poate să fie ultimata lui Drow și a lui Enchantress.
 • Alegerea a 3 sau 4 pasive. Trecând peste impactul aproape inexistent pe care îl ai într-un fight, de cele mai multe ori acestea nu se stachează și riști să strici distracția întregii echipe.
 • Unele abilități funcționează una în funcție de cealaltă.
skill build Ability Draft
Un exemplu de build

Cele mai puternice skill-uri in Ability Draft

 • Stun-urile AOE – sunt foarte multe și foarte importante de luat atât de suport (obligatoriu) cât și de un carry.
 • Chemical Rage (Alchemist) – acesta îți oferă o viteză de atac și de deplasare mai mare în timp ce functionează practic ca o rună de regenerare a HP-ului și a manei.
 • Shukuchi (Weaver) – o abilitate foarte apreciată datorită multiplelor sale funcții. Îți oferă o perioadă scurtă de invizibilitate combinată cu o viteză de deplasare mare și cauzând damage.
 • Grow – pasivă (Tiny) – indiferent dacă ai un erou melee sau ranged, această ultimată îți oferă damage și viteză de deplasare mărite substanțial. Poate fi stacată cu altă abilitate de acest tip!
 • Permanent invisibility –pasivă (Riki) – trecând peste faptul ca ești permanent invizibil, poți folosi alte abilități fără să ieși din invizibilitate!!!
 • Fury Swipes -pasivă (Ursa) – acesta se poate folosi atât pe eroii melee cât și pe cei ranged oferind damage bonus în funcție de numărul de stack-uri pe care le are inamicul.
 • Berseker`s Blood – pasivă (Huskar) – oferă rezistență la magic damage și mărește viteza de atac în funcție de HP-ul inamicului
 • Thirst – pasivă (Bloodseeker) – foarte importantă pentru a putea urmări pe harta cu ușurintă adversarii cu HP mic. Pe lângă aceasta oferă viteză de atac și de deplasare mărită.

terror Ability Draft

Modul de joc Ability Draft nu numai că iți pune la încercare cunoștințele în materie de Dota 2 dar îți și oferă posibilitatea de a te distra copios împreună cu prietenii tăi. Alege niște combinații fatale pentru inamici și obține victoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.