Primul Major de Dota 2 din România (The Bucharest Major) va avea startul mâine, cu etapa grupelor. Evenimentul aduce la un loc cele mai bune formații din lume la Sala Polivalentă din București. În acest articol vă prezentăm cele 16 echipe care vor lupta pentru premiile totale în valoare de 1,000,000$.

Echipele invitate

Team Liquid

bucharest major team liquid pgl

Campionii Internaționalului au reușit să își continue seria de victorii de-a lungul anului. Echipa formată din staruri precum Miracle- și GH a câștigat 3 turnee de tip Minor în acest sezon. Rezultatele obținute în alte competiții au garantat echipei 4185 de puncte și locul 3 în clasamentul DPC. Team Liquid nu a găsit rețeta pentru succes la turneele Major de până acum, se vor schimba lucrurile la București?

 1. FinlandLasse „MATUMBAMAN” Urpalainen
 2. JordanAmer „Miracle-” Al-Barkawi
 3. BulgariaIvan Borislavov „MinD_ContRoL” Ivanov
 4. LebanonMaroun „GH” Merhej
 5. GermanyKuro „KuroKy” Salehi Takhasomi

Newbee

bucharest major newbee pglPlasarea pe locul 2 la The International nu a fost satisfăcătoare pentru formația chineză. Aceștia au avut un început bun în noul sezon DCP unde au reușit să ocupe locul 3 la turneele ESL One Hamburg Major și DotaPit. Primul Minor organizat la Shanghai a fost oportunitatea perfectă pentru Newbee de a își demonstra puterea pe teren propriu. SCCC a făcut show pe întreg parcursul turneului, fiind unul dintre factorii cheie pentru victoria din finala împotriva celor de la Vici Gaming. Băieții de la Newbee nu s-au oprit aici, au obținut victoria la ESL One Genting unde au doborât masivul Liquid.

 1. ChinaXu „Moogy” Han
 2. ChinaSong „SCCC” Chun
 3. AustraliaDamien „kpii” Chok
 4. ChinaHu „Kaka” Liangzhi
 5. ChinaZeng „Faith” Hongda

Evil Geniuses

bucharest major evil geniuses eg pgl

Cea mai mare dezamăgire a primei jumătăți de sezon vine la București pentru a obține primul titlu din Dota Pro Circuit. Evil Geniuses a trecut printr-o perioadă grea după rezultatul slab de la TI. Echipa americană a făcut o schimbare majoră prin eliminarea veteranului Universe. În locul acestuia a venit danezul MiSeRy, care va ocupa și rolul de căpitan al echipei. Suma1L joacă poziția 3, midul fiind ocupat de Arteezy sau Fear în functie de eroii aleși. O să reușească EG să-și dovedească abilitatea de a câștiga turnee de acest calibru la Bucharest Major?

 1. CanadaArtour „Artezzy Babaev
 2. USAClinton „Fear Loomis
 3. PakistanSumail „Suma1L Hassan
 4. DenmarkAndreas „Cr1t Nielsen
 5. DenmarkRasmus „MiSeRy Filipsen

Natus Vincere

bucharest major natus vincere navi pglNatus Vincere revine în România cu o nouă formație de jucători. Conducerea de la Na’Vi a decis să facă un transfer cu Virtus Pro, oferindu-l pe RodjER în schimbul lui Lil. La puțin timp după finalizarea transferului SoNNeikO a anunțat că va părăsi echipa, deoarece dorește să ia o pauză de la Dota-ul competitiv. Natus Vincere l-a substituit pe ucrainean cu LeBron, jucător care a mai jucat în trecut la această echipă. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce are Na’Vi pregătit pentru noi la București!

 1. UkraineVladislav „Crystallize Krystanek
 2. UkraineDanil „Dendi Ishutin
 3. UkraineVictor „GeneRaL Nigrini
 4. UkraineIlya „Lil Ilyuk
 5. SerbiaNikola „LeBron Popovic

CompLexity Gaming

bucharest major complexity gaming pgl

CompLexity Gaming este considerată ca fiind a doua cea mai mare putere din America de Nord. Băieții în roșu au reușit să câștige calificările la majoritatea turneelor din DCP. Aceștia au doborât echipe precum EG, Immortals și Animal Planet în meciurile online, dar au întâmpinat probleme la LAN-uri. Datorită rezultatelor slabe, CoL ocupă locul 14 în clasamentul Dota Pro Circuit, cu doar 135 de puncte. Bucharest Major reprezintă o nouă oportunitate de a câștiga punctele necesare pentru supraviețuirea echipei în drumul către TI.

 1. SwedenRasmus „Chessie Blomdin
 2. SwedenLinus „Limmp Blomdin
 3. USADavid „Moo Hull
 4. USAZakari „Zfreek Freedman
 5. USAKyle „Kyle Freedman

Mineski

bucharest major mineski pglEchipa care a dominat competiția din Asia de Sud-Est revine în România pentru a doua oară sezonul acesta. Mineski a fost câștigătoarea turneului PGL Open Bucharest, care a avut loc în octombrie. Formația, în frunte cu legendarul Mushi, a mai obținut puncte prin ocuparea locului 4 la Starladder Invitational 4 și Captaințs Draft 4.0. Mineski se află pe locul 7 în clasamentul DCP la momentul acesta, fiind la 15 puncte distanță de EG.

 1. MalaysiaChai „Mushi Yee Fung
 2. MalaysiaKam „Moon Boon Seng
 3. SingaporeDaryl Koh „iceiceice Pei Xiang
 4. ThailandAnucha „Jabz Jirawong
 5. PhilippinesMichael „ninjaboogie Ross Jr.

Vici Gaming

bucharest major Vici gaming pglVici Gaming a dat dovadă de măiestrie împotriva celor mai bune echipe din lume la Majorul ESL One Katowice. Cel mai bun duo de support, format din veteranii LaNm și Fenrir, asigură etapele de început ale meciurilor, late game-ul fiind dominat de Paparazi. Chinezii reprezintă un pericol iminent pentru toate echipele care își propun câștigarea turneului.

 1. ChinaZhang „Paparazi,… Chengjun
 2. ChinaZeng „Ori Jiaoyang
 3. ChinaRen „eLeVeN Yangwei
 4. ChinaZhang „LaNm Zhicheng
 5. ChinaLu „Fenrir Chao

Virtus Pro

bucharest major virtus pro pglStilul agresiv și rapid jucat de către băieții de la Virtus Pro este foarte greu de combătut. Aducerea lui RodjER la echipă a fost o îmbunătățire considerabilă, acesta fiind un factor important în victoria echipei de la Majorul ESL One Katowice. Virtus Pro este echipa cu cel mai mare succes din sezonul 2017-2018; cele două turnee Major și Minorul Summit 8 câștigate de formația rusească îi clasează pe locul I în clasamentul Dota Pro Circuit.

 1. RussiaRoman „RAMZES666 Kushnarev
 2. UkraineVladimir „No[o]ne Minenko
 3. RussiaPavel „9pasha Khvastunov
 4. RussiaVladimir „RodjER Nikogosyan
 5. RussiaAlexei „Solo Berezin

Team Secret

bucharest major team secret pgl

Cu toate că Team Secret a suferit multe schimbări de-a lungul anilor, Puppey continuă să conducă echipa spre succes. Venirea lui Ace s-a dovedit a fi una benefică echipei; numărul mare de eroi pe care acesta îi poate juca îl ajută pe Puppey în crearea unui draft potrivit. Team Secret se află pe locul 2 în clasamentul DPC, la 687 puncte diferență de Virtus Pro, ocupanta locului I.

 1. DenmarkMarcus „Ace Hoelgaard
 2. MalaysiaYeik „MidOne Nai Zheng
 3. GermanyAdrian „Fata Trinks
 4. JordanYazied „YapzOr Jaradat
 5. EstoniaClement „Puppey Ivanov

LGD.Forever Young

bucharest major LFY LGDForever Young pglDupă o performanță surprinzătoare la The International, unde a reușit să ajungă până în semifinale, fanii LFY aveau așteptări mari de la echipă pentru următorul sezon. Însă lucrurile nu au decurs în favoarea chinezilor și au început să rateze calificările online la turneele din cadrul DPC. Nevoia de schimbare s-a făcut simțită; astfel, offlanerul Inflame a părăsit echipa, iar în locul lui a venit Ohaiyo, fost jucător al Fnatic.

 1. ChinaDu „Monet Peng
 2. ChinaXie „Super Junhao
 3. MalaysiaKhoo „Ohaiyo Chong Xin
 4. MalaysiaTue „Ahfu Soon Chuan
 5. ChinaYao „Yao Zhengzheng

Echipele calificate

OG (Europa)

bucharest major og pglOG este o altă surpriză a sezonului de Dota 2. Una dintre cele mai de succes echipe ale anilor trecuți a fost forțată să își schimbe jucătorul de pe poziția 2, imediat după TI. Resolut1on era cel mai bun jucător fără echipă la momentul acela, fiind candidatul ideal pentru locul vacant.  OG are nevoie de o poziție de top la Bucharest Major pentru a-și consolida șansa de a fi invitată la TI.

 1. DenmarkJohan „N0tail Sundstein
 2. UkraineRoman „Resolut1on Fominok
 3. SwedenGustav „s4 Magnusson
 4. FinlandJesse „JerAx Vainikka
 5. IsraelTal „Fly Aizik

Vega Squadron (Comunitatea Statelor Independente)

bucharest major vega squadron pgl

Vega a reușit să se califice la Bucharest Major prin victoria împotriva celor de la Suicide Team. Acesta este al doilea turneu al echipei din Dota Pro Circuit, prima lor apariție fiind cea de la Perfect World Masters. Va reuși echipa Vega să intre în posesia primelor sale puncte DPC la București?

 1. BelarusNikita „Palantimos Grinkevich
 2. RussiaDmitry „UnderShock Bolshakov
 3. KyrgyzstanEvgeniy „Blizzy Ree
 4. KyrgyzstanBakyt „Zayac Emilzhanov
 5. UkraineSemion „CemaTheSlayer Krivulya

VGJ.Thunder (China)

bucharest major VGJ thunder pglVGJ.Thunder a dominat calificările din China pe tot parcursul anului, dar nu a reușit să facă performanță la LAN-uri. Venirea experimentatului „ddc” la VGJ a ajutat la victoria de la Galaxy Battles II. Însă, datorită unor probleme, turneul a fost eliminat din cadrul circuitului Valve. Echipa este în nevoie disperată de puncte, deoarece TI se aproprie, iar șansele pentru un loc devin din ce în ce mai mici.

 1. ChinaLiu „Sylar Jiajun
 2. ChinaLiu „Kamma Chang
 3. ChinaZhou „Yang Haiyang
 4. ChinaPan „Fade Yi
 5. MacauLeong „ddc Fat-meng

TNC Pro Team (Asia de Sud-Est)bucharest major tnc pro team pgl

TNC Pro Team s-a zbătut împotriva echipelor Fnatic, Mineski și Execration în lupta pentru calificarea la turnee. Echipa filipineză a pierdut meciul final în nouă dintre calificările la competițiile de anul acesta. Calificările pentru Bucharest Major au fost momentul oportun pentru a arăta că încă sunt capabili să joace la cel mai înalt nivel împotriva titanilor din Asia de Sud-Est. TNC a câștigat finala calificărilor, eliminându-i pe cei de la Execration din cursa spre București.

 1. PhilippinesMarc „Raven Fausto
 2. PhilippinesArmel „Armel Paul Tabios
 3. PhilippinesSam „Sam_H Hidalgo
 4. PhilippinesTimothy „Tims Randrup
 5. PhilippinesCarlo „Kuku Palad

OpTic Gaming (America de Nord)

bucharest major optic gaming pglCâștigătorul de la TI5, PPD, revine în forță după o pauză de un an. Acesta a creat o nouă echipă cu ajutorul fostului său coechipier, Zai. Echipa a schimbat jucătorul de pe poziția 4 de trei ori până la decizia finală de a-l păstra pe israelianul 33. PPD promite fanilor că va demonstra potențialul imens al echipei în meciurile de la București.

 1. SwedenPer „Pajkatt Olsson Lille
 2. USAQuinn „CC&C Callahan
 3. SwedenLudwig „zai Wahlberg
 4. IsraelNeta „33 Shapira
 5. USAPeter „ppd Dager

paiN Gaming (America de Sud)

bucharest major pain gaming pglpaiN Gaming este reprezentanta Americii de Sud la Bucharest Major. Brazilienii au câștigat calificările online împotriva celor de la SG e-sports cu 2-0. Datorită unor probleme cu actele de călătorie în străinătate, midlanerul Rayuur nu poate să participe la turneu și este înlocuit cu românul w33.

 1. BrazilWilliam „hFn Medeiros
 2. RomaniaAliwi „w33 Omar
 3. BrazilOtavio „tavo Gabriel
 4. BrazilDanylo KINGRD Nascimento
 5. BrazilHeitor Duster Pereira

Nu ratați acțiunea de la Bucharest Major! Grupele se vor difuza mâine, începând de la ora 10 pe Twitch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.