După o săptămână plină de Dota 2 pe meleagurile româneşti, echipa care pleacă acasă cu trofeul de la The Bucharest Major, cu 500.000$ şi 750 de puncte DPC este Virtus Pro.

Finala de la Bucharest Major

Drumul spre finala unui Major nu este niciodată uşor. Virtus Pro a trecut de Optic Gaming în sferturile de finală, ca mai apoi să se întâlnească în semifinale cu rivala Team Liquid. Meciurile strânse împotriva celor de la Liquid i-au ţinut pe fanii VP cu sufletul la gură. Trecuţi de echipa lui Kuroky, băieţii în potocaliu mai aveau doar un singur obstacol rămas în drumul lor spre câştigarea titlului de campioană.

Surpriza turneului este formaţia VGJ.Thunder. Echipa, condusă de legendarul rOtK, a terminat grupele cu un scor de 3-0. Spre norocul lor, TNC a fost aleasă ca adversar direct în sferturile de finală. Trecuţi de filipinezi cu un scor de 2-1 VGJ trebuia să se pregătească pentru ce era mai rău, şi anume colosalul Newbee. Victoria rapidă a formaţiei Thunder a surprins majoritatea spectatorilor aflaţi în sală, ajunşi la concluzia că această formaţie nu trebuie subestimată.

Confruntarea finală a fost unilaterală. Virtus Pro au reuşit să creeze un draft mai puternic decât cei de la VGJ. Eroii cheie ai finalei au fost Luna, Death Prophet, Naga Siren şi Disruptor. Morphling şi-a făcut apariţia în al doilea meci, unde Ramzes666 a terminat cu un Godlike kill streak. Jucătorul a dominat și cel de-al treilea meci printr-o performanţă impecabilă cu Broodmother.

Virtus Pro, liderul Dota Pro Circuit

Cu victoria de la Bucharest Major, Virtus Pro ocupă locul 1 în clasamentul Dota Pro Circuit. Cele 7000 de puncte câştigate, până acum, le asigură invitaţia la The International 8; este prima echipă cu această realizare. Aflaţi doar la jumătatea sezonului competitiv, cu 5 turnee Major şi 5 de tip Minor, dominanta VP mai are timp să îşi distrugă competiţia, dar, totodată, oferă şanse și celorlalte echipe să îşi revină în forma necesară pentru obţinerea unei invitaţii la TI8.

finala Bucharest Major echipa castigatoare Virtus Pro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.