Este un miracol! Team Liquid câștigă The International după un traseu infernal. Aceștia s-au luptat în Lower Bracket în meciuri pe viață și pe moarte. Au ajuns în Marea Finală unde s-au duelat cu cei de la Newbee și au câștigat cu scorul de 3-0.

Team Liquid a început acest turneu foarte bine. A dominat grupa A și a terminat pe primul loc, cu scorul de 13-3. Pentru Upper Bracket, aceștia au ales să le fie adversară echipa Invictus Gaming. Din păcate, însă, încă de la prima serie din Main Event, au făcut un pas greșit. Au pierdut cu scorul de 2-1 și au fost trimiși în Lower Bracket din prima zi.

De aici înainte, totul a mers așa cum Team Liquid a plănuit. A eliminat toate echipele care i-au venit în cale. Cinci echipe au fost eliminate de catre acestia, Team Secret, Team Empire, Virtus.Pro, LGD Gaming si LGD.Forever Young. Astfel, a ajuns  în Marea Finală unde s-a duelat cu Newbee și a câștigat cu scorul de 3-0.

Haideți să vedem, împreună, cum a decurs Marea Finală și care au fost cele mai frumoase meciuri.

esports-media-dota2-(keyword)

Meciul 1

Newbee (Radiant): Nyx Assassin, Bloodseeker, Crystal Maiden, Batrider, Lina.

Team Liquid (Dire): Nature Prophet, Sladar, Lich, Lifestealer, Troll Warlord.

Liquid începe foarte agresiv meciul. Reușește să facă trei killuri încă din primele două minute. După șase killuri cedate, cei de la Newbee reușesc și ei să îl omoare pe Troll Warlord. Strategia celor de la Liquid funcționează perfect. După 13 minute, aceștia conduc cu 12-3 și au un avantaj de 8000 gold.

Newbee dă „semne de viață” în minutul 15 când câștigă o luptă pe linia de mijloc. Cu toate acestea, două minute mai  târziu, adversarii lor câștigă o luptă la Roshan. Pe deasupra, Roshanul moare și Aegisul cade în mâinile lui Miracle-. De aici, controlul jocului este preluat de Liquid care presează din ce în ce mai mult. Reușesc să facă multe killuri și să distrugă toate turnurile până la Tier 3. După 26 de minute Newbee este forțată să spună GG și cedează primul joc.

Scorul este acum 1-0.

Meciul 2

Team Liquid (Radiant): Earthshaker, Venomancer, Ancient Apparition, Necrophos, Alchemist.

Newbee (Dire): Lich, Legion Commander, Sand King, Queen of Pain, Anti-Mage.

Începutul de meci este de partea lui Newbee, de data aceasta. Reușesc să facă First Blood și conduc cu scorul de 3-0 după primele 3 minute. Agresivitatea continuă din partea acestora și toate liniile sunt presate. În minutul 8, scorul este 7-0 în favoarea celor de la Newbee și sunt în avantaj cu 2000 gold. Acest lucru este de precizat, întrucât joacă împotriva lui Alchemist.

Meciul continuă în aceeași manieră. Deși Team Liquid ar trebui să conducă la gold, tot Newbee excelează la acest nivel. După 14 minute, Team Liquid reușește să facă primul kill, scorul fiind 10-1.

Balanța încă se înclină în favoarea celor de la Newbee. Aceștia distrug deja un turn de tip Tier 2 și conduc la turnuri distruse cu 2-1. Team Liquid reușește să ajungă în conducerea jocului la nivel de gold. Acest lucru se întâmplă după 23 de minute și Team Liquid începe să aplice presiune. Trei minute mai târziu, europenii reușesc să câștige un fight decisiv. Cele două echipe se întâlnesc la Roshan, care este omorât de Team Liquid. Aegisul cade în mâinile lui Miracle-, iar Radiant reușește să omoare trei adversari.

De aici, controlul jocului se schimbă și cade în mâinile celor de la Team Liquid.

Cu Aegisul de partea lor, Liquid împinge linia de jos. Aceștia distrug turnul de T3. După aceasta, barăcile sunt distruse. Mai departe, câștigă și lupta, însă pierd trei eroi. Două minute mai târziu, aceștia se regrupează pe linia de mijloc. Alchemist ajunge să fie prea puternic și nu mai poate fi oprit. Cei de la Newbee nu au cum să se apere și sunt forțați să spună GG după 34 de minute.

Scorul este acum 2-0.

Meciul 3

Newbee (Radiant): Venomancer, Shadow Shaman, Sand King, Centaur Warrunner, Death Prophet.

Team Liquid (Dire): Earthshaker, Lich, Dark Seer, Necrophos, Juggernaut.

Team Liquid reușește să facă First Blood pe linia de sus. Imediat cum Death Prophet are ultimata, Newbee aplică presiune pe Top lane.

Team Liquid răspunde la agresivitatea adversarilor. Aceștia distrug turnul de pe linia de mijloc. Killurile se împart de-o parte și de alta. Acest lucru este evidențiat și de faptul că, în minutul 12, scorul este 5-5. Trei minute mai târziu, Radiant reușește un smoke gank în care omoară doi eroi. Din păcate, schimbul este egal, întrucât Dire reușește să facă două killuri.

Asiaticii preiau controlul meciului în minutul 18. Aceștia reușesc să omoare doi eroi, securizează Roshanul, iar Aegisul cade în mâinile lui Venomancer. Cu acest avantaj de partea lor, Newbee aplică presiune pe linia de mijloc. Aceștia distrug al doilea turn, însă doar atât. Team Liquid își forțează adversarii să se retragă.

Ambele echipe așteaptă următorul Roshan. Lupta mult așteptată se întâmplă în minutul 29. Europenii reușesc să conteste Roshanul. Aceștia câștigă lupta, Aegisul cade în mâinile lui Miracle-. Venomancer fură Cheesul însă Newbee pierde patru eroi.

Acum este momentul pentru Team Liquid. În trei minute distrug două turnuri din baza adversarilor. Newbee răspunde și omoară trei eroi.

Este minutul 36 și scorul este egal, 17-17. Echipele așteaptă, din nou, următorul Roshan care apare într-un minut. Cei de la Newbee greșesc și cedează doi eroi. Echipele se tatonează în jurul Roshanului. Lupta se întâmplă în minutul 42 și Liquid omoară cinci eroi. Cu acest avantaj, Newbee nu mai are cum să se apere și cedează seria cu scorul 3-0.

Team Liquid câștigă

Team Liquid este noua campioană

Astfel, după o serie extraordinară, europenii sunt încoronati drept noii campioni ai lumii. Aceștia au avut un parcurs extraordinar, s-au luptat mult și puternic pentru a câștiga. Astfel, Aegisul se mută din posesia celor de la Wings Gaming. Anul acesta, trofeul va fi deținut de Team Liquid.

4 COMENTARII

  1. Citind acest articol, m-am simțit ca și cum mă uitam la meci live și eram captat de acțiune. Foarte bine structurat articolul, gj redactorului!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.