Group Stage B începe cu două pretendente clare la supremația grupei: OG și Newbee. Lucrurile, însă, au stat altfel decât pe hârtie și, astfel, OG avea să prindă doar lower bracketurile. Dar haideți să vedem exact ce s-a întâmplat și cum a arătat clasamentul final al grupei B.

HellRaisers – sau Planet Dog, nume cu care au participat în calificări. Alături de Infamous, o echipă fără pretenții de la mondiale. Cu siguranță, însă, Saksa, antrenorul echipei, își dorește mai mult de la echipă. Din acest motiv ne așteptăm ca toată experiența acumulată la TI7 să se vada în jocul echipei pe viitor.

Execration – echipa filipineză aflată mereu în urma TnC își dorea ca la mondiale să facă o figură frumoasă. Mereu în căutarea formulei perfecte dupa despărțirea de Abed și Tims, XctN începe cu așteptări ridicate faza grupelor. Dă semne de viață în meciurile cu OG și Virtus Pro, însă nu reușește să câștige niciun meci și termină grupa clasându-se pe penultimul loc.

Digital Chaos – fosta echipă Team Onyx căuta la mondiale să iasă de sub marea pălărie lăsată moștenire de w33haa si fostul rost DC. Cu siguranță, însă, nu a reușit acest lucru în faza grupelor. Cu toate astea însă reușește să termine la egalitate, 1-1, meciul cu echipa momentului, LFY.

Cloud9 – calificată  la mondiale sub numele Team NP, echipa condusă din teren, de pe bancă și din tribune de EternalEnvy este marea dezamăgire a mondialelor până acum. O echipă care propunea un stil nou de joc când s-a lansat, cu jucători polivalenți și cu multă experiență. La mondiale, însă, în punctul culminant, au clacat. Trebuie, totuși, menționat faptul că în ultima zi a dat semne că s-ar putea trezi din „moartea clinică” în care se află. O victorie cu HellRaisers și una mult mai de răsunet cu DC, dau speranțe fanilor pentru următorul meci.

OGîn mod surprinzător, câștigătoarea a 4 turnee Major în 2016, nu prinde upper bracketurile. Echipa multinațională pare să aibă o problemă la TIs; să nu uităm că și anul trecut au terminat doar în locurile 9-12. Sinergia dintre Fly și N0tail pare să intre în remisie pe scena de la Seattle, o remisie din care nici ana nu poate scoate echipa. Să nu subestimăm, însă, un balaur rănit; OG a pierdut un singur meci cu 2-0, lucru care ar trebui să-i pună adversari în gardă. Asta deoarece urmează meciurile eliminatorii, iar băieții de la OG joacă bine sub presiune.

Virtus Pro – echipa ruso-ucraineană ce prinde ultimul loc în higher bracket reaprinde speranțele CIS. Cu transferuri de marcă, de la Vega si Empire, Virtus Pro ajunge la mondiale fiind una dintre cele 6 echipe invitate. Rezultatele o recomandau, cu locul 2 la Kiev și 3 turnee câștigate în 2017, printre care și Dota Summit 7. Și nu a dezămăgit, cel puțin nu până acum. Chiar dacă a terminat doar pe locul 4 în faza grupelor, a fost înaintea OG, echipă pe care a învins-o în meciul direct.

Invictus Gaming – cu echipa definitizată în septembrie 2016, iG venea la mondiale de pe locul 4 din China. O echipă ce a excelat în toate calificările pentru turnee din ultimele 10 luni, dar care, în timpul turneelor, pierdea inexplicabil. Locul 3 în grupă ne sugerează, însă, faptul că iG a crescut ca echipă. Cu Burning în componență, considerat unul din cei mai buni carry din lume și un support Boboka în mare formă, Invictus se înclină doar în fața fenomenului LFY. Cu toate acestea, nu trebuie supra-estimați, deoarece de-abia de acum începe greul.

Newbee – vazută de asiatici ca marea pretendentă la Aegis în acest an, echipa și-a apărat blazonul. Cu un stil pragmatic, a câștigat toate meciurile cu echipele mai slab cotate. A terminat la egalitate cu VP, OG și iG, înclinându-se doar în fața LFY. Partea plină a paharului este că a demonstrat că se poate bate de la egal la egal cu echipe mari, non-asiatice. Partea goală a paharului este faptul că echipele asiatice îi cunosc stilul și, aparent, au o soluție pentru a le bloca strategia. Asta ar trebui să-i dea de gândit căpitanului Faith, care are timp să inventeze ceva nou.

LGD Forever Young – liderul incontestabil al grupei B, devenind astfel un pretendent la trofeu. Echipa a fost formată de către ddc, unul din puținii jucători ce au participat la toate campionatele mondiale de Dota2 (alături de Puppey si Kuroky). Chiar dacă a început să lucreze cu cei de la LFY abia în martie 2017, ddc a reușit să formeze o echipă ce zguduie TI7. Dându-i încredere lui monet, tânărul carry de 17 ani, și bazându-se pe Super, i-a adus pe Ahfu și Inflame pentru a completa defensiva. Primul teaser al LFY a fost la Mars 2017, cand LGD a reușit să îi răpună în cele din urmă. Acum, însă, avem „full version of LFY” și este abia începutul.

Concluzii

Spre deosebire de grupa A, aici putem aminti câteva surprize:

  • OG nu prinde locurile 1-4 și va trebui să meargă pe drumul lung, anevoios si plin de primejdii din lower bracket;
  • Cloud9 are 3 zile de coșmar la Seattle, luptându-se cu HellsRaisers pentru biletul de avion spre casă. Se trezește, însă, în al 12-lea ceas și scapă de emoții. Ramâne de văzut dacă minunea va ține măcar 3 zile;
  • LFY și jocul său demențial este marea surpriză. Într-o grupă cu multe nume mari, ca Newbee, iG, OG, VP, se ridică unul deasupra tuturor, iar acela este LFY.

Echipa ce pleacă acasă este HellRaisers cu un singur punct obținut, nimic surprinzător aici. Primele 3 locuri ocupate de echipe din China, de asemenea, nimic nou sub soare.

Dacă va reuși OG să rupă blestemul mondialelor sau dacă 2017 va fi din nou un an chinezesc, cu LFY noul Wings, rămâne de văzut. Ceea ce este clar până acum este faptul că am avut 2 grupe disputate cu surprize și se anunță un Main Event mai antrenant ca oricare altul. Țineți aproape!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.