A început evenimentul mult așteptat cu nerăbdare de toți iubitorii de Dota2 și anume: The International 7, Group Stage A.

Cele 18 echipe au fost împărțite în două grupe a câte 9 echipe, jucând fiecare cu fiecare, în sistem cel mai bun din 2 meciuri (BO2). După 4 zile de meciuri echilibrate și pline de suspans, faza grupelor s-a terminat și urmează evenimentul principal. În cele ce urmează vom vorbi despre situația din Grupa A si cum s-au prezentat echipele.

Fnatic – cu siguranță începea acest turneu cu mari speranțe și nimeni nu concepea să nu prindă cel puțin lower braket-ul (locurile 5-8 în grupă). Însă, planul de acasă nu se potrivește cu cel de la TI6. Cu un carry Ahjit ieșit din formă și cu arma secretă QO mereu redusă la tăcere, echipa asiatică câștigă primul meci abia în a doua zi a competiției. În ciuda eforturilor căpitanului Dj, lucrurile nu se îmbunătățesc pentru Fnatic și, astfel, termină în grupă pe locul 9, cu 2 meciuri câștigate și 14 pierdute.

Team Empire – chiar dacă în primă fază păreau îngrijorați de absența lui Chappie, fanii s-au liniștit repede. Resolut1on, fost membru Team Empire, s-a integrat rapid. Mai mult decât atât, putem spune că, alături de RodjER, a fost cel mai în formă jucător al echipei. În ciuda faptului ca au obținut doar 6 victorii, meciurile lor au fost foarte echilibrate, însă de multe ori au plătit scump pentru stilul agresiv pe care îl practică.

Infamous – echipa peruană și-a atins obiectivul odată cu calificarea pentru TI7. Așadar, spre deosebire de restul echipelor, nu joacă sub presiune. Faptul că jucătorii Infamous sunt relaxați se vede în meciuri, prin dezinvoltura de care dau dovadă indiferent de adversar. Ei ar fi putut câștiga alte câteva meciuri dacă ar fi reușit să se concentreze și să profite de avantajul avut. Ar fi de aplaudat prestațiile solide ale căpitanului Kingteka. Să sperăm că pentru fazele superioare va reuși sa-și convingă colegii să nu-și mai asume atât de multe riscuri.

Team Secret – ca la orice turneu la care participă, a început mondialele ca o pretendentă la titlu. Însă, ca în toate turneele, jocul inconstent îi face pe fani să-și iasă din minți. Legendarul Puppey desenează mereu frumos echipa din pick-uri, dovadă fiind cea mai rapidă victorie din turneu pana acum (21 minute și 45 secunde). Însă, câteodată, planul său are probleme de execuție, mai ales când carry-ul, MP, devine invizibil, precum Riki. Toate speranțele pentru fazele superioare sunt puse în MidOne, cu siguranță unul dintre cei mai buni jucători din lume, în acest moment.

TnC – echipa filipineză condusă din teren de căpitanul 1437 începe mondialele cu scopul de a ajunge în careul de ași sau cât mai aproape de el. Țel care nu pare a fi imposibil, deoarece se mândresc cu eliminarea OG-ului de anul trecut. De atunci însă, au devenit mai buni, mai uniți si mai îndrăzneți. O mare calitate dobândită între timp este capacitatea de a-și adapta draft-ul, de la un meci la altul, în funcție de adversar. Duo-ul ofensiv, KuKu și Raven, este pregătit să înfrunte orice adversar.

iG.Vitality – a doua echipă a organizației Invinctus Gaming, fără rezultate notabile în afară de calificarea la TI7. Din acest motiv, dar mai ales din cauza stilului de joc, nimeni nu o vede urcând prea multe trepte pe scara turneului. Adevărul este că stilul tipic chinezesc, capabil oricând sa te surprindă, parcă îi lipsește acestei echipe. Sau poate este doar adormit, gata să se trezească pentru meciurile cu adevărat importante.

Evil Geniuses – o echipă care nu mai are nevoie de prezentări. Însă, în ciuda renumelui, jocul nu se ridică la același nivel. Cel puțin nu încă. Încă experimentează, uneori chiar au dat senzația că nu iau în serios anumite meciuri. Însă, chiar și așa, SumaiL arată bine, demonstrând, dacă mai era nevoie, că își poate duce singur echipa spre victorie. Și restul coechipierilor lui sunt o foarte bună opțiune pentru Fantasy Team, zai si Cr1t formează cel mai constant duo de support. Dacă EG mai este o candidată la marele trofeu? Absolut!

Team Liquid – cel de-al doilea titan din Grupa A, alaturi de EG, a arătat bine până acum, chiar dacă nu i-a fost ușor să câstige grupa. Ar trebui sa ținem cont și de tactica lui Kuroky, căpitanul echipei; el face de multe ori pick-uri pentru a vedea cum reacționează adversarul. Îl studiază, și apoi revine în meci, întorcând rezultate de 0-2 și câstigând trofee. Componența echipei îi permite asta. „Copilul minute din Dota2”, Miracle, poate juca cu orice erou, iar Matumbaman va fi mereu un carry pe care te poți baza.

LGD – pentru mulți a produs o surpriză duelându-se până la sfârșit pentru supremația grupei A. Însă, rezultatele recente o dădeau ca fiind una dintre cele mai în formă echipe din lume. Rezultate care au început să apară în luna aprilie 2017, odată cu aducerea în echipă a fostului membru EHOME: old eLeVeN. Parcă a fost liantul care a activat LGD-ul. Vechii membri LGD, Yao si Maybe au început să își adapteze stilul după cel ai lui eLeVeN și până acum tactica a funcționat. Cei mai mari adversari, Newbee și LFY, îi așteaptă, însă, în rundele următoare.

Concluzii

Nu putem spune că am avut parte de surprize majore în această grupă. Până la urmă, echipele cu pretenții de upper bracket au ajuns acolo. Într-adevăr, lumea se aștepta la o luptă mult mai strânsă între Team Liquid și EG. LGD și TnC au confirmat, însă, faptul că au venit la TI7 cu pretenții și le-au dat mari bătăi de cap favoriților.

iG.V, Team Secret și Team Empire vor continua turneul în lower bracket. Vor avea nevoie de multă inspirație și îndemânare pe viitor, deoarece până acum nu au impresionat. S-au mulțumit de multe ori cu un egal și toate au avut de multe ori probleme în a îndeplini planul tactic din meci. Lor se alătură Infamous, care a prins locul 8 mai mult datorită lipsei de formă a Fnatic.

Una peste alta, a fost o grupă disputată cu 19 meciuri încheiate cu 2-0. Dintre acestea, 10 înfrângeri aparțin ultimelor 2 clasate Fnatic și Infamous. Și mai avem, de asemenea, 17 meciuri încheiate 1-1. Un lucru care ne scoate în evidență favoriții acestei grupe este faptul că singurele echipe care nu au pierdut niciun meci cu 2-0 sunt Team Liquid și Evil Geniuses. Însă, astăzi am mai primit un CV pentru postul de campion mondial, și anume al echipei LGD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.