The International – ziua 1 este aici. Deși el se desfășoară de ceva timp, de-abia acum simțim adevăratul suspans. Cele 16 echipe rămase sunt: OG, Virtus.Pro, Evil Geniuses, Team Liquid, Invictus Gaming, Newbee, Team Secret, Team Empire, iG Vitality, LGD.Forever Young, LGD Gaming, TNC Pro Team, Execration, Cloud9, Digital Chaos și Infamous. Cele două echipe descalificate sunt HellRaisers și Fnatic.

Main Event-ul a fost început cu un videoclip amuzant în care apar Kaci „Kaci” Aitchinson și Jacob „SirActionSlacks” Kanner. Cei doi au o mică dispută cu simpaticul shop-keeper și apoi zboară către KeyArena pe spatele curierului.

esportsmedia-dota2-Prima zi a The International

Meciurile din Upper Bracket

Primul meci dintre Team Liquid și Invictus Gaming a fost unul interesant, dar cu rezultate neașteptate. Un best-of-three între două nume mari de la The International este fix ceea ce aveam nevoie pentru a începe în forță. Favorita jucătorilor din Group Stages, Team Liquid, a pierdut cu scorul de 1-2 împotriva asiaticilor.

În primul meci au fost dominați având un line-up relativ orientat spre late game: Tusk, Visage, Bristleback, Weaver și Invoker au fost aleși de Team Liquid. iG, însă, a venit pregătită. Au ales Night Stalker, Lycan, Batrider, Ancient Apparition si Alchemist, ceea ce nu le-a permis prea multă libertate inamicilor. Cu rotații bine gândite din partea lui Night Stalker, Liquid a fost mereu ținută în spate, de teamă. Cu un Alchemist foarte farmat plus un Aegis, iG a distrus barăcile de pe mid în minutul 23 și cele de pe top în minutul 27. Liquid s-a dat bătută după minutul 30, când trebuia să se lupte contra mega creeps.

O răsucire de situație

În al doilea meci, Liquid le-a dat de furcă asiaticilor după ce au ales Keeper of the Light, Bristleback, Ancient Apparition, Ursa și Monkey King. iG a răspuns cu Lycan, Alchemist, Riki, Lich și Sand King, dar nu a fost destul. Cu un început echilibrat, totul a luat-o la vale pentru Invictus după un teamfight. Ursa și Bristleback au fost letali. Jucând agresiv și cu viața primită constant de la KotL, Liquid a reușit să dărâme barăcile de pe top și bot, iar apoi s-au îndreptat spre mid unde s-au luptat cu cei de la iG. Invictus a contraatacat pe mid după ce a câștigat teamfightul reușind să dărâme 3 turnuri. iG a fost forțată să se dea bătută după ce a pierdut o luptă pe mid. Inamicii erau în fața barăcilor și ei nu mai aveau buyback-uri.

Cel de-al treilea meci a fost unul dintre cele mai interesante. S-au făcut killuri consecutive pe toată harta și a fost un meci destul de balansat. iG a preluat controlul după un smoke gank nereușit din partea Liquid. A urmat un atac distrugător pe mid din partea Invictus. Cu Aegis și Cheese, aceștia au fost prea mult pentru Liquid care a spus „gg”. După această victorie, iG are locul asigurat în top 6 și urmează să se lupte cu Newbee, echipă care a înfrânt-o pe EG.

EG vs. Newbee – o înfrângere dureroasă

EG vs. Newbee a fost un meci la care s-a presupus că EG va câștiga fără probleme. Dar cum ne-am obișnuit, la Dota, lucrurile nu sunt așa simple. În primul meci, Evil Geniuses a avut un line-up puternic atât în teamfight, cât și cu mult potențial de disengage. Mirana, Naga Siren, Kunkka, Nature’s Prophet, Timbersaw de la EG, s-au luptat contra Sand King, Disruptor, Venomancer, Abbadon, Outworld Devourer de la Newbee.

În early, EG dețineau controlul datorită rotațiilor lui Arteezy. Au reușit să distrugă un tier 1 și tier 2 cu puțin după minutul 12. Acest control a fost întors însă, în minutul 15, când Newbee a câștigat un teamfight pe middle lane și a distrus un tier 1, continuând apoi să câștige meciul.

În cel de-al doilea meci, EG s-a bazat pe un line-up de team-fight. Echipa era formată din: Sand King, Lycan, Disruptor, Enigma și Necrophos. Newbee s-a concentrat pe early game: Earth Spirit, Shadow Shaman, Queen of Pain, Bristleback și Bloodseeker. Strategia de split push aleasă de asiatici a dat roade, deoarece membrii echipei Evil Geniuses nu au reușit să primească nici farm, nici experiență. După o luptă în minutul 50 care a forțat multe buyback-uri din partea Newbee, EG a decis să atace pe mid, unde au fost înfrânți.

esportsmedia-dota2-Prima zi a The International

Meciurile din Lower Bracket

Eliminările din Lower Bracket au început cu Team Secret vs. Execration. Cu un singur meci, orice se poate întâmpla. De această dată, însă, Secret i-a eliminat pe filipinezi în 30 de minute cu ușurință. Ambele echipe au optat pentru un line-up destul de greedy. Witch Doctor, Batrider, Rubick, Templar Assassin și Phantom Lancer au fost aleși de către Team Secret. Se înfruntau cu Sand King, Lycan, Clockwerk, Shadow Fiend și Silencer din partea Execration. Jucând foarte pasiv, Execration le-a dat spațiul necesar celor din echipa inamică să farmeze și să câștige meciul. Astfel, Execration a fost învinsă și Team Secret își continuă drumul spre victorie. Următorul meci va fi împotriva Team Liquid.

Al doilea meci a fost între Cloud9 versus Team Empire. Cu niciun câștigător evident, meciul a fost unul tensionat. Ambele echipe sunt cunoscute pentru meciurile foarte lungi, deci urma să fie foarte intens. Batrider, Dazzle, Doom, Dragon Knight și Arc Warden din partea Cloud9 i-au înfruntat pe Night Stalker, Disruptor, Legion Commander, Queen of Pain și Faceless Void. Lucrurile arătau bine pentru Cloud9 când au reușit să facă First Blood-ul în minutul 2. În primele 20 de minute, meciul a fost destul de echilibrat, C9 reușind, totuși, să păstreze un mic avantaj. După ce au luat Aegis-ul, Empire a preluat controlul meciului prin puterea lui Faceless Void jucat de Roman „Resolut1on” Fomynok. Cu un alt Aegis, Empire a reușit să îi facă pe cei de la Cloud9 să spună „gg”.

esportsmedia-dota2-Prima zi a The International

OG vs. Infamous

Cel de-al treilea meci OG vs. Infamous a fost unul neasteptat. Nimeni nu se gândea că OG vor ajunge în lower bracket. Luând 2 killuri chiar înainte ca meciul să înceapă bine, OG și-a demonstrat superioritatea. Cu toate turnurile tier 1 distruse până la minutul 11, se vedea clar o diferență de experiență în favoarea OG. În minutul 17 OG a reușit să ia Aegis-ul. Apoi, a continuat să distrugă turnuri. După 33 de minute aveau deja mega creeps și cei de la Cloud9 au știut ca nu mai au nicio șansă, dându-se bătuți.

Ultimul meci a fost altul cu o victorie clară: Digital Chaos contra ig.Vitality. Vitality au ales Sand King, Shadow Shaman, Sven, Dark Seer și Storm Spirit contra Naga Siren, Mirana, Spirit Breaker, Death Prophet și Lifestealer. Rotațiile din partea DC au fost cele care i-au ajutat să învingă. Cu Spirit Breaker prezent peste tot, Sven și Storm nu au avut șanse să farmeze, ceea ce i-a costat meciul. Cei de la iG au încercat să întoarcă bătălia, dar nu au reușit datorită coordonării fabuloase a celor de la DC.

Cu primele meciuri incredibil de intense și tensionate, The International ne dă ceea ce ne-a promis: acțiune. Cine va câștiga? Cine va fi eliminat? Cât de mare va ajunge premiul final? Urmăriți în continuare și veți afla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.