The International – ziua 2 a trecut. Cu sufletul la gură, spectatorii au urmărit cum încă 2 echipe au fost eliminate din competiție. Echipe cu așteptări ridicate de la International, ambele aveau șanse mari să câștige. Totuși, să facem o recapitulare a ceea ce s-a întamplat aseară.

LGD. Forever Young vs. TNC Pro Team

Ziua a debutat cu un meci destul de inegal, între LGD.Forever Young și TnC Pro Team.
LFY este una dintre echipele favorite ale acestui turneu, după succesul răsunător din Group Stage. TNC, în schimb, este numită „China Killers” și membrii echipei au dovedit asta prin modul lor agresiv de a juca.

În primul meci, LFY îți construiește un line-up destul de standard: Night Stalker, Nature’s Prophet, Dazzle, Terrorblade și Puck. În schimb, TNC optează pentru: Naga Siren, Jakiro, Sand King, Razor și Alchemist.

Începutul meciului este echilibrat, dar cu ajutorul Alchemistul, TnC începe să preia conducerea în Net Worth.  La scurt timp apar și primele scântei, iar după o bătălie, LFY reușește să ajungă la turnul T3. Totuși, o ultimată perfectă de la Naga Siren îi oprește. Cu patru inamici prinși, Jakiro și Sand King îi nimicesc pe cei de la LFY.

Mai târziu, TNC ia Aegis-ul, pe care i-l oferă lui Razor. Între timp, Alchemist continuă să ofere Aghanime coechipierilor. Totuși, LFY câștigă o bătălie la ei în junglă, omorând 4 eroi.
Cu TnC doborâtă, LFY se ducă să punâ mână pe al doilea Aegis din acest meci.

Lucrurile par sumbre pentru TnC, după ce o bătălie pe mid întoarce meciul în favoarea chinezilor. Prinzându-i pe cei de la TNC pe nepregătite, LFY doboară întreaga echipă filipineză. După această înfrângere, LFY împinge și reușește să încheie meciul în 60 de minute.

După ce primul meci le-a fost învățătură de minte, TNC îl banează Night Stalker-ul în cel de-al doilea. De asemenea, aceștia aleg, iar, pe Naga Siren, de data asta în poziție core. Batrider, Naga Siren, Oracle, Sand King și Broodmother luptă, acum, de partea Pro Team. Pe partea cealaltă, LFY aleg o echipă care are nevoie de farm: Faceless Void, Ancient Apparition, Kunkka, Nature’s Prophet și Bristleback.

TNC îi amețesc pe cei de la Forever Young printr-un schimb schimbări de lane-uri și rotații dese.

În mid game, jocul stagnează, deoarece ambele echipe joacă pasiv. Brood are de suferit din acest motiv, pentru că poate să doboare turnuri. Același lucru nu se poate spune și despre LFY care. Disciplinați și oportuniști, acești ucid patru membrii TnC. Imediat după, aceștia aproape că reușeșsc să doboare două seturi de barăci înainte să fie opriți. Deoarece Brood nu are suficient farm și Naga nu este destul de puternică, TNC se declară învinsă după un ultimul efort de a riposta și coboară în Lower Bracket.

Virtus Pro vs. LGD Gaming

Cu 3 echipe asiatice rămase în Upper Bracket și o singură reprezentantă a CIS, existau speculații că va fi o finală asiatică.

În primul meci, scopul echipei VP este de a anula avantajul de teamfight al celor de la LGD. Kunkka, Lich, Beastmaster, Troll Warlord și Necrophos trec de parte chinezilor. Pentru a-i contracara, Virtus Pro îi alege pe: Night Stalker, Crystal Maiden, Sven, Omniknight și Lina, formând o echipă foarte agresivă.

Alegerile par să amintească despre mica reprezentație comică pe care Kaci și Slacks ne-au oferit-o cu o zi înainte. Night Stalker are un build destul de interensant în acest meci. Cu un Helm of Dominator și un Centaur după el, NS devine de neoprit. Combinat cu un early game fără pată, VP reușesc să-i doboare pe cei de la LGD în doar 22 de minute!

După această primă victorie, VP continuă trendul și aleg un draft mai puternic decât al celora de la LGD. Drept răspuns la Nyx Assassin, Keeper of the Light, Earthshaker, Leshrac și Troll Warlord din partea LGD, Virtus aleg Faceless Void, Ogre Magi, Sand King, Chen și Venomancer. LGD pierd controlul destul de repede și, în scurt timp, se conturează imaginea unui VP victorios.

Ceea ce le asigură meciul reprezentaților CIS a fost Void-ul lui Roman „RAMZES666” care a reușit să se poziționează perfect, de fiecare dată. Luptă după luptă, LGD pierd teren și, după 30 de minute, aceștia se declară învinși.

Team Liquid vs. Team Secret

O luptă între două echipe de mare calibru, acest meci a fost foarte așteptat.  Deși meciurile din Lower Bracket nu mai sunt best-of-one, presiunea încă este mare, deoarece una din cele două echipe urmează să fie eliminată.

Pentru primul meci Team Liquid aleg Keeper of the Light, Bristleback, Tusk, Ursa și Puck. Este un line-up pregătit pentru bătălii și foarte puternic. Team Secret optează Rubick, Spirit Breaker, Necrophos, Queen of Pain și Drow Ranger. Cu siguranță, aceste alegeri sunt mult mai ușor de ucis, dar au potențialul și pentru mai mult damage.

Încercând, la început, să fure o rună de bounty, Bristleback cedează First Blood-ul inamicilor. Spirit Breaker, jucat de Puppey, reușește, de asemenea, să facă ravagii, TS conducând cu 5-0, în primele 5 minute.

Secret nu are de gând să lase acest avantaj să le scape, așa că continuă să pună presiune, distrugând toate Tier 1, în primele 15 minute. După ce sunt uciși, încă odată, membrii Team Liquid decid să spună „gg” în minutul 28. Contra mega creeps și o echipă ce nu le-a dat pace, se dau bătuți.

Cu teama de a fi eliminați, Team Liquid trebuie să câștige două meciuri consecutive pentru a-și continua drumul. În cel de-al doilea meci, TL trec în ofensivă.  Aceștia îi aleg Night Staker, Lycan, Oracle, Venomancer și Alchemist contra lui Witch Doctor, Batrider, Slardar, Chaos Knight și Phantom Lancer.

Secret iar încep cu un first blood la care se adaugă alte câteva kill-uri. Jucând mai safe, Liquid reușește să rămână în joc, iar meciul este destul de echilibrat în primele 15 minute. Prin farmul pe care îl primește Alchemistul, Liquid începe să capete putere. Aproape de minutul 30, Liquid prinde două kill-uri care le permit să dărâme barăcile de pe top. Team Secret încearcă să întoarcă meciul, dar fără succes. Astfel, Liquid doboară fortificațiile și reușesc să câștige primul meci.

Acum, cu presiunea la maxim, ambele echipe își doresc victoria. Cele două line-upuri sunt compuse din Keeper of the Light, Necrophos, Witch Doctor, Legion Commander și Troll Warlord pentru Liquid, și Rubick, Spirit Breaker, Nature’s Prophet, Queen of Pain și Luna pentru Secret.

Team Secret marchează, iar, First Blood-ul, dar nu continuă cu agresiunea. Marea lor greșeală este să îi lase free-farm Troll-ului. Mai tarziu, Liquid reușeșsc să fure un Aegis de la Secret, fapt care îi ajută enorm.

După 25 de minute Liquid sunt de neoprit, omorându-i pe cei de la Secret fără probleme. Deși TS încearcă să întoarcă meciul, Troll-ul jucat de Miracle este prea mult pentru aceștia și, în cele din urmă, pierd.

Team Empire vs. Evil Geniuses

În primul meci, EG îi aleg pe Sand King, Mirana, Winter Wyvern, Phantom Lancer și Invoker. Ca răspuns la acest draft Empire, îi selectează pe Earthshaker, Ancient Apparition, Batrider, Sven și Ember Spirit.

Cu un line-up mai puternic, Team Empire îi domină pe băieții de la EG. Cu o execuție perfectă pe Sven, Resolut1on se impune în fața adversarilor săi. Cei de la Evil Geniuses pierd în 60 de minute, după un team-fight mult prea costisitor.

În al doilea meci, Evil Geniuses au mai multe șanse de victorie. EG îi aleg pe Puck, Night Stalker, Nature’s Prophet, Winter Wyvern și Terrorblade. Empire decid pentru Nyx Assassin, Ancient Apparition, Venomancer, Sven și Mirana.

Deși Terrorblade a avut free-farm, Empire reușesc să câștige fiecare bătălie, cu ajutorul lui Sven. După o luptă intensă, în minutul 50, Empire începe să atace, cu succes, barăcile celor de la EG și forțează buybacks. Fără să mai poată face nimic, EG pierd și părăsesc The International.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.