Main Event The International – ziua 3 am avut parte de 4 meciuri. Două echipe aveau să-și cumpere bilete de avion către casă, iar alte două aveau să coboare în lower bracket. OG a jucat cu TnC, căutând revanșa pentru anul trecut. DC a jucat pentru a repeta performanța de la TI6; iar VP, „ultimul mohican european” rămas printre chinezi a jucat în main event-ul serii cu LFY. Dar haideți să vedem ce s-a întamplat în fiecare meci.

OG a jucat cu TnC, sperând să-și ia revanșa pentru anul trecut. DC a jucat pentru a repeta performanța de la TI6; pe de altă parte, VP, „ultimul mohican european” rămas printre chinezi a jucat în main eventul serii cu LFY. Dar haideți să vedem ce s-a întamplat în fiecare meci.

OG vs. TnC Pro Team (lower bracket)

Simțindu-se miza și presiunea acestui meci, cei doi căpitani au mers la sigur când a venit vorba de pick-uri, fiecare jucător primind unul dintre eroii săi favoriți. Astfel, OG a început cu: Lich, Earth Spirit (suporți), Centaur (offlaner), Invoker (mid) și Necrophos (carry). Răspunsul TnC a fost: Crystal Maiden, Sand King (suporți), Dark Seer (offlaner), Queen of Pain (mid) și Luna (carry). De remarcat ar fi faptul că ambele pick-uri sunt orientate către team fight.

Începutul meciului a aparținut filipinezilor, prin numeroasele lor gankuri. Astfel obțin First Bloodul și nu îi dau șansa lui s4-Centaur să farmeze. Europenii, însă, se adaptează din mers și răspund cu aceeași monedă. Luna se chinuie să țină pasul cu Invoker la Net Worth, însă supporții celor de la TnC nu reușesc să o protejeze. În minutul 31, un kill al celor de la OG asupra Sand King le dă posibilitatea să distrugă T3-ul de pe mid și baraca de melee creeps. Patru minute mai târziu, europenii reușesc să doboare și top lane-ul după ce câștigă o bătălie. Rămân apoi în baza adversă și, în ciuda buy back-urilor, cei de la TnC sunt nevoiți să se declare învinși. MVPs: Invoker și Earth Spirit.

În cel de-al doilea meci, pick-urile sunt tot după preferințe, însă se schimbă tactica. OG alege: Disruptor, Earthshaker (supporți), Legion Commander (offlaner), Templar Assassin (mid) și Naga Siren (carry). TnC răspunde cu: Shadow Demon, Earth Spirit (supporți), Clockwerk (offlaner), Outworld Devourer (mid) și Luna (carry).  Ambele echipe au, acum, și push power: OG prin Naga Siren și TnC prin Luna și Shadow Demon.

Cele două echipe încep în forță, scorul fiind deja 2-2, în minutul 1. First Bloodul a revenit însă OG-ului. Filipinezii încearcă din răsputeri să nu lase TA-ul și LC-ul să farmeze. Supporții celor de la OG fac, însă, un meci mare și, datorită rotațiilor, reușesc să-și țină coechipierii în viață. Din moment ce Naga își cumpără Radiance, în minutul 16, începe push-ul celor de la OG. Asta îi face pe jucătorii TnC să iasă la luptă. În minutul 22, filipinezii pierd 4 oameni într-un team fight și OG omoară apoi Roshan-ul. În minutul 24 are loc încă un team fight. De această dată, TnC își pierde toți jucătorii, iar OG rămân cu trei.

Presiunea constantă pe lane-urile filipineze își spune cuvântul, în minutul 2,8 când pierd T3, barăcile de jos și cele de pe mid. Din acest moment, europenii se retrag și farmează liniștiți, așteptând să învie Roshan-ul. Astfel, după 10 minute în care au fost asediați, filipinezii se văd nevoiți să cedeze. MVP: Legion Commander.

LGD vs. Digital Chaos (lower bracket)

Ultima echipă nord-americană rămasă în competiție, DC întâlnește un adversar mult mai bine cotat. LGD este cosiderată de mulți, chiar și în lower bracket, o pretendentă la marele trofeu. În primul meci, pick-ul celor de la DC este: Spirit Breaker, Dazzle (supporți), Queen of Pain (offlaner), Meepo (mid) și Lycan (carry). Căpitanul LGD reușește, însă, să-l out-pick-uie chiar și pe Meepo: Night Stalker, Shadow Shaman (supporți), Magnus (offlaner), Mirana (mid) și Chaos Night (carry).

Chiar dacă First Blood-ul aparține chinezilor, early game-ul este al nord-americanilor. Rotațiile acestora, în care îl aduc și pe Meepo, se dovedesc a fi inspirate. Astfel, farmul lui CK este afectat. Membrii LGD încep să se grupeze și, în minutul 15, omoară Roshan-ul. Între timp Meepo și Lycan ajung până la T3-ul de jos. Cu Aegis-ul de partea lor, chinezii pedepsesc agresivitatea lui SB și Lycan și distrug T3-ul de pe mid, în minutul 18. DC încearcă să apere barăcile, însă Magnus, cu o ultimată perfectă, câștigă lupta. Trei minute mai târziu, cu același Magnus în prim plan, DC pierde înca un team fight, iar apoi și barăcile de sus, fiind nevoiți, astfel, să cedeze meciul.

În cel de-al doilea meci cei de la DC aleg: Sand King, Ancient Apparition (supporți), Nature’s Prophet (offlaner), Lina (mid) și Sven (carry). Putem remarca din nou tactica superioară din partea echipei LGD, care aleg: Kunkka, Oracle (supporți), Magnus (offlaner), Death Prophet (mid) și Anti-Mage (carry).

În primele 20 minute cele două echipe adoptă aceeași tactică: gankuri repetate și, în urma kill-ului, distrug câte un turn. DC începe să câștige teren, dar LGD joacă în 4 oameni, iar AM-ul farmează liniștit. DC omoară Roshanul în minutul 22 și atacă T3-ul de sus, însă nu reușesc să pătrundă în baza chinezilor. În tot acest timp, AM distruge T3-ul de pe mid, de unul singur. În minutul 27, Anti Mage-ul se alătură echipei în team fighturi. Cu ajutorul lui Magnus, care iese din nou la rampă, Anti-Mage-ul reușește un triple-kill și apoi un rampage. Astfel, în minutul 29, carry-ul celor de LGD avea un avans de peste 10k gold față de omologul său de la DC. După încă un team fight pierdut, nord-americanii sunt nevoiți să se recunoască din nou învinși. MVPs: Magnus și Anti-Mage.

Invictus Gaming vs. Newbee (upper bracket)

Cele două echipe s-au întâlnit și în faza grupelor, acolo unde și-au împărțit punctele, scorul final fiind de 1-1. Se anunță încă o dispută echilibrată. În primul meci, iG alege: Lich, Monkey King (supporți), Legion Commander (offlaner), Venomancer (mid) și Phantom Lancer (carry). Cei de la Newbee răspund cu: Night Stalker, Crystal Maiden (supporți), Puck (offlaner), Sniper (mid) și Ursa (carry).

Cei de la iG încep agresiv, cu un smoke în pădurea celor de la Newbee și obțin First Bloodul. Prima jumătate de oră este una echilibrată în care ambele echipe dau dovadă de multă răbdare. Fără team fighturi, killurile rezultă numai din gankuri; MK cu LC de la iG și Puck cu NS de la Newbee sunt principalii responsabili pentru asta. În minutul 32 apare și primul team fight, după cei de la iG omoară Roshanul. Asta, însă, nu-i ajută, deoarece toți cei 5 membri sunt omorâți. Liniștea se așterne din nou până în minutul 45, când Newbee omoară Roshan-ul și atacă baza celor de la iG. Team fightul superior al celor de la Newbee își spune cuvântul ș,i astfel, iG pierde primul meci. MVP: Puck.

În cel de-al doilea meci, iG aveau nevoie de ceva nou pentru a egala scorul partida. Pick-ul lor este: Lich, Earth Spirit (supporți), Dark Seer (offlaner), Ember Spirit (mid) și Bloodseeker (carry). În timp ce Newbee aleg: Visage, Sand King (supporți), Puck (offlaner), Outworld Devourer (mid) și Drow Ranger (carry). Meciul începe în forță, iar astfel, în minutul 10, scorul era 8-8. Se remarcă ES, care participă la toate killurile echipei sale. Ca răspuns, Newbee încearcă să se grupeze pentru a nu mai fi gankați. Odată cu trecerea timpului diferența dintre cele 2 echipe se mărește, datorită forței de luptă a lui DS și ES. Cei de la Newbee recunosc superioritatea adversarului și se declară învinși în minutul 39, chiar dacă pierduseră doar un un set de barăci. MVP: Earth Spirit.

1-1 la general și aveam meci decisiv. iG optează pentru o formulă bazată pe push: Monkey King, Winter Wyvern (supporți), Night Stalker (offlaner), Tinker (mid) și Lycan (carry). Newbee răspunde cu o echipă bazată pe team fight: Earth Spirit, Dazzle (supporți), Tidehunter (offlaner), Storm Spirit (mid) și Bloodseeker (carry). După cum ne așteptam, meciul a fost, din nou, unul echilibrat, din toate punctele de vedere. iG încearcă să ofere spațiu pentru farm lui Lycan și Tinker, prin rotațiile supporților și a offlanerului NS, mai ales pe timpul nopții.

Mobilitatea lui SS le cam strică planurile, acesta fiind capabil să-l omoare pe MK, în repetate rânduri. Pe măsură ce timpul trece, puterea de fight a echipei Newbee începe să se vadă. iG nu este capabilă să își protejeze jucătorii importanți în fight-uri, datorită ultimatelor lui Tide și ES. Din minutul 31, Newbee câștigă toate team fighturile și, în minutul, 48 iG se recunosc învinși. MVP: Storm Spirit.

LGD Forever Young vs. Virtus Pro (upper bracket)

Speranța CIS-ului și a Europei, în general, întâlnea cea mai în formă echipă din lume în acest moment. În primul meci, LFY a ales următorii eroi: Earth Spirit, Rubick (supporți), Tidehunter (offlaner), Death Prophet (mid) și Morphling (carry). VP răspunde cu un line-up agresiv, după cum ne așteptam: Sand King, Warlock (supporți), Dark Seer (offlaner), Void (mid) și Ursa (carry).

Începutul meciului este unul dificil pentru offlaneri, ambii fiind gankați. LFY beneficiază de puterea de push superioară și reușește să distrugă toate turnurile T1, până în minutul 13. Tot atunci, Ursa omoară Roshan-ul, însă pierde 2 oameni în timpul retragerii. Din acest moment, chinezii sunt de neoprit, câștigând toate fighturile și distrug turn după turn. VP, fără răspuns în fața unui Morphling super-farmat, aruncă prosopul în minutul 26. MVP: Morphling.

Meciul al doilea a fost, însă, unul mult mai disputat, fiind și dublu din punctul de vedere al timpului: 52 minute. LFY își permite un pick îndrăzneț: Earth Spirit, Ancient Aparition (supporți), Nature’s Prophet (offlaner), Pugna (mid) și Void (carry). Având cuțitul la os, Solo alege un pick echilibrat push-fight: Sand King, Disruptor (supporți), Necrophos (offlaner), Viper (mid), Lycan (carry). Începutul este de partea europenilor, care obțin primele killuri ale meciului. Asta îl urcă pe Viper pe primul loc la Net Worth. Aceste are 1k gold diferență față de locul al doilea, în minutul 10. Cele două echipe își împart apoi fighturile și turnurile. În mod surprinzător, de această dată, echipa mai agresivă este LFY.

Virtus Pro câștigă un team fight în minutul 32, omorând 4 jucatori de la LFY și, astfel , distrug barăcile pe mid. 3 minute mai târziu, LFY pierde înca un team fight și Roshan-ul. Cei de la VP asediază top-ul, distrug T3-ul, însă, în retragere, toți eroii lor sunt omorâți. După această luptă, chinezii reintră în meci și recuperează 8k gold. În minutul 44 are loc un alt team fight important pe mid, în care cele două echipe își împart killurile. NP, însă, în acest timp, distruge barăcile de jos. Europenii pierd un team fight important în minutul 47 și totodată și barăcile de pe mid. Combo-ul de ultimate ale lui Void, AA și ES îi face pe cei de la VP să mai piardă o luptă și automat și meciul. MVP: Void.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.