Main Event The International – ziua 4 s-a sfârșit. După o zi plină de meciuri frumoase, doar cinci echipe rămân în cursa pentru marele premiu.

În această zi avem parte de acțiune doar în Lower Bracket. Aici se dau lupte crâncene pentru supraviețuire. Din păcate, Virtus.Pro, Team Empire și Team OG pierd această luptă și sunt eliminate din turneu. Astfel, mai rămân doar Team Liquid, LGD Gaming, Invictus Gaming, Team Newbee și LGD.Forever Young să se dueleze pentru câștigarea trofeului.

http://www.dota2.com

Team Liquid vs. Team Empire

În primul meci, Team Liquid reușește să aleagă Keeper of the Light pentru „Gh”. Team Empire răspunde la această strategie de push cu o echipă agresivă, bazată pe Bounty Hunter-Puck-Weaver. Rușii intră foarte bine în meci, iar strategia lor începe să dea roade, având în vedere că Weaver ajunge chiar la un „Beyond Godlike streak”.

Însă, cei de la Team Liquid au soluții pentru a-l izola pe Weaver: ultimatele lui Necrophos, Beast Master și Spirit Breaker se dovedesc a fi foarte eficiente. Odată ce „Gh” reușește să cumpere Aghanim Scepter, echipa lui începe să se îndrepte spre baza adversă. Cu ajutorul coechipierilor, reușesc să-l învingă pe Weaver de mai multe ori. Fără acesta, Team Empire nu are cum să se descurce împotriva adversarilor și sunt forțați să cedeze primul meci după 34 de minute.

esports-media-dota2- The International - ziua 4
www.gosugamers.net

Cel de-al doilea meci aduce un combo clasic pentru Team Liquid, Oracle + Huskar, în timp ce Team Empire optează pentru patru eroi ce vor lupta pentru Anti-Mage-ul lui Resolut1on.

Din nou, rușii sunt cei care controlează începutul de meci. Huskar chiar moare de două ori, în timp ce Anti-Mage este presat de Sladar cu Dark Seer. Resolut1on se descurcă excelent, ca în fiecare meci, însă avantajul echipei sale începe să dispară din ce în ce mai repede, pe măsură ce timpul trece.

Team Liquid începe să preia controlul în momentul în care câștigă un fight și reușesc să distrugă barăcile de jos. Tot ei, reușesc să omoare Roshanul după care se îndreaptă spre baza adversă. Cu Aegisul de partea lor, Team Empire nu are cum să-i oprească și cedează seria cu scorul de 2-0 după 30 de minute.

Astfel, Team Liquid merge mai departe unde se va duela cu Virtus.Pro, tot în această zi, în timp ce, Team Empire este eliminată din turneu.

Team Liquid vs. Virtus.Pro

După ce i-au eliminat pe cei de la Team Empire, Team Liquid mai trebuie să înfrunte un alt oponent în aceeași zi.

Meciul 1

În primul meci, Gh pune, din nou, mâna pe „Keeper of the Light” și, astfel, echipa sa organizează un push puternic cu Lycan și Death Prophet. Virtus.Pro răspunde cu Bloodseeker pentru Lycan și Necrophos și Venomancer pentru push.

Pentru prima dată, pare că o echipă reușește să-i țină piept lui Keeper of the Light și push-ul său incredibil cu Aghanim Scepter. Virtus.Pro reușește să apere baza pentru foarte mult timp, iar de-a lungul meciului nu știi cine va ieși victorios. Meciul este foarte echilibrat, iar echipele se tatonează pentru ceva vreme.

Ambele echipe reușesc să facă killuri, însă Team Liquid are avantajul, întrucât reușește să distrugă baza adversarilor, încet, dar sigur. După 100 de minute de joc, Virtus.Pro se vede nevoită să se apere contra Mega-Creeps, însă doi eroi adverși sunt morți și fără Buyback. Astfel, aceștia decid să încerce să câștige jocul, reușesc să distrugă cele două turnuri ce apără tronul. Totuși, Team Liquid reușește să respingă acest atac, după care, inevitabil, să câștige și meciul după 103 minute. Scorul este acum 1-0 pentru Team Liquid.

Meciul 2

Virtus.Pro reușește să egaleze scorul în al doilea meci. Aceștia revin la stilul agresiv caracteristic, cu Viper pe mid. Miracle- cu Invoker nu are nicio șansă, mai ales că și Ogre vine să ajute pe linia de mijloc. Rușii reușesc rapid să distrugă turnuri și să capete avantajul în acest meci.

Chiar dacă Team Liquid are un team fight mai bun, strategia lor nu ajunge să se concretizeze. Având niște eroi „lacomi”, care au nevoie de farm, aceștia sunt pedepsiți de cei de la Virtus.Pro. Rușii distrug turn după turn și își forțează inamicii să se retragă în bază. Cu o poziționare aproape perfectă, Viper&Co nu lasă loc de greșeli și reușesc să forțeze această serie într-un meci victorios, după 36 de minute.

Meciul 3

Meciul decisiv este câștigat de cei de la Team Liquid. Aceștia optează pentru un Nature Prophet și Anti-Mage împreună cu Venomancer pentru push, în timp ce Virtus.Pro alege o echipă cu mult team fight. Queen of Pain, Void, Magnus, Ancient Aparition și Sladar sunt prezenți pentru a se asigura că adversarii nu au nicio șansă într-o luptă 5v5.

Însă, Team Liquid nu are de gând să se lupte, ba chiar vrea să evite acest lucru cu eroii pe care îi are. Meciul începe într-o manieră echilibrată pentru ambele echipe, iar Virtus.Pro vrea să capete avantajul, așa că începe să fie agresivă. Acest lucru este pedepsit de Mind_Control, care face întotdeauna split-push când adversarii încearcă să forțeze o luptă. Astfel, cei de la Virtus.Pro sunt ținuți mereu în șah de Nature Prophet, lucru care aduce și victoria celor de la Team Liquid.

Miracle- cu Anti-Mage reușește să farmeze foarte mult și devine de neoprit. Virtus.Pro nu are cum să se opună și, după 45 de minute, pierde. Team Liquid își asigură cel puțin locul 4 la acest turneu.

În runda următoare Team Liquid se va duela cu învingătorul dintre Invictus Gaming și LGD Gaming.

LGD Gaming vs. OG

Seria este câștigată de LGD Gaming cu scorul de 2-0. Această echipă prestează un joc extrem de solid în ambele meciuri, unde nu lasă niciun loc pentru greșeli.

OG pare o echipă speriată de un singur erou, Magnusul celor de la LGD. Aceștia, în loc să îl baneze, îl aleg în ambele meciuri, însă advesarii au răspuns pentru acesta de fiecare dată.

În primul meci, Night Stalker și Batrider se asigură de faptul că s4 nu are cum să funcționeze la potențial maxim. Echipa îi asigură lui Leshrac un început foarte bun care urmează să domine tot meciul. Cu foarte multe charge-uri pe Bloodstone și cu un BKB se asigură de faptul că poate rămâne în viață în timpul luptelor. Acesta este de neoprit și își conduce echipa spre victorie, după 55 de minute în care LGD Gaming a fost întodeauna în control.

În cel de-al doilea meci, Magnus este contrat de Storm Spirit și, din nou, Batrider. Acesta este din nou ineficient, iar într-o luptă chiar folosește ultimata și nu prinde pe nimeni.

OG începe bine meciul și pare că o să egaleze situația. Reușește să pună presiune și să facă killuri, însă visul se termină în minutul 21, când sunt contestați la Roshan. Aceștia pierd lupta, toți cei cinci eroi de la ei mor și, pe deasupra, Aegisul cade în mâna celor de la LGD Gaming.

De aici, meciul pare ca unul de antrenament, cel puțin așa se vede din spatele televizoarelor. OG nu mai reușește să revină și LGD Gaming își asigură victoria după 45 de minute și își elimină adversarii din acest turneu.

Mai departe, cei de la LGD Gaming se vor duela cu ai săi conaționali, Invictus Gaming.

Concluzii

A fost o zi plină de meciuri frumoase, poate surprize, lacrimi și visuri dărâmate. LGD Forever Young stă pe tronul său frumos, pe care l-a construit pe baza invincibilității sale. Team Liquid pare că vine, însetată de sânge, pe drumul mai lung, către victorie.

Oare cine va fi câștigătorul acestui turneu? Va reuși LFY să-și impună supremația asupra tuturor echipelor? Va reveni Team Liquid să pună capăt titanilor? Sau vor fi ceilalți trei victorioși? Acest lucru urmează să-l aflăm abia în zilele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.