The International 2017 este cunoscut ca fiind turneul cu cel mai mare premiu în bani de pe scena de esports, care întrece chiar și câteva evenimente sportive tradiționale. Prize pool-ul final al acestuia a fost de $24,787,916. Față de anul trecut, Battle Pass-ul de anul acesta a lăsat de dorit, ceea ce a fost reflectat și în câți bani a făcut. Deși la început părea că va întrece cu ușurință premiul de anul trecut, acesta a stagnat și, pentru un timp, a fost întrecut până și de premiul de la TI6.

Weekendul acesta am avut unul din evenimentele așteptate de toți din perioada Battle Pass-ului din cadrul TI8. În urmă cu două zile s-a încheiat oferta primită de la Valve pentru care puteai primi 100 de nivele, 7 Immortal Treasure I și 7 Immortal Treasure II, totul pentru $24.99. În aceste zile fondul de premiere, care avea mai puțini bani decât cele din ultimii doi ani, a urcat cu aproximativ $4 milioane. Ce înseamnă asta? Că, acum, TI8 este cu aproximativ 300 de mii de dolari în urmă față de TI7, dar a întrecut TI6 cu peste 2 milioane.

Ce mai urmează?

Dacă ne luăm după experiențele din anii trecuți, următoarea creștere a sumei din fondul de premiere se preconizează să aibă loc în momentul dezvăluirii al celui de-al treilea Immortal Treasure. Tot așa, dacă va fi urmat exemplul anilor trecuți, acesta va apărea în cea de-a 70-a zi; adică, ne putem aștepta la un nou Treasure în jurul zilelor de 18 sau 19 iulie.

La ce să ne așteptăm de la TI8?

Indiferent de câți bani se vor strânge până la final, dacă o să întreacă fondurile anului trecut sau nu, putem fi siguri că și anul acesta vom vedea multe bătălii interesante, între echipele vechi și noi (ne uităm la tine PSG.LGD).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.