Odată cu încheierea sezonului competitiv 2016-2017 au început să apară schimbări majore la echipele de top, dar și formații construite de la 0. Astăzi, jucătorii români Aliwi „w33″ Omar și Mihai „canceLˆˆ″ Antonio au anunțat că vor juca împreună în sezonul următor de Dota 2.

esports-media-dota2-w33 și canceL

Schimbări la pozițiile jucate

Echipa, a cărui nume încă nu a fost dezvăluită, este formată din: Timado, KheZu, Saksa, w33 și canceL. Cei cinci jucători s-au unit după ce nu au avut parte de rezultate bune la echipele precedente. Saksa și w33 au ratat calificarea la The International 7, în timp ce KheZu și Timado nu au reușit să ocupe un loc de top. CanceL revine pe scena competitivă după o pauză de jumătate de an.

w33 renunță la rolul de midlaner, poziție cu care a avut succes la TI6 și Shanghai Major, pentru a juca support. Aceasta nu este singura modificare, Timado face schimbarea de la mid la carry, pentru a ceda poziția lui canceL.

esports-media-dota2-canceL

Scurta prezentare a jucătorilor

Timado este un jucător cu vârsta de 16 ani, din Peru. El a decis să se alăture echipei nord-americane Team Freedom pentru a avea o șansă la calificările de la DAC și Kiev Major. După o scurtă perioadă, acesta s-a întors în Peru ca să participe la calificările de la TI7 alături de Infamous. Jucătorul a atras multe priviri prin performanța de la calificări și grupele turneului.

canceLˆˆ este în topul clasamentelor europene de DotA2. Dupa o scurtă perioadă la Kaipi și CompLexity Gaming, jucătorul român a decis să își creeze un stream profesionist. În acest mod, canceL și-a expus talentul pe Twitch, timp de 5-10 ore, în fiecare zi. Românul a obținut recent 9K MMR, punctaj care îl clasează pe locul 6 în Europa.

KheZu este un fost jucător profesionist de Heroes of Newerth, care a făcut tranziția la Dota 2 în 2015. La scurt timp după schimbare, acesta a fost invitat să joace pentru Escape Gaming și Team Secret. După ocuparea locului 12 la TI, KheZu a fost eliminat de la Secret. Jucătorul folosește TwitLonger pentru a împărtăși experinețele lui la turneele LAN.

w33 este cel mai de succes român din Dota. Acesta a reușit să ocupe locul 2 la The International 6 și este singurul român care a câștigat un Major. Schimbarea de poziție constituie una dintre cele mai mari surprize ala anunțului de astăzi. Fanii speculau o tranziție către poziția de offlaner, deoarece asta prefera jucătorul în puburi.

Saksa este printre cei mai tăcuți jucători de Dota 2. El este considerat a fi printre cei mai strălucitori jucători de poziția 5, chiar dacă în puburi joacă mid și carry. Alături de w33, acesta a ocupat locul 2 la TI6 și a câștigat ESL One Genting. Saksa o să ocupe rolul de căpitan și drafter pentru echipă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.