De pe locul 1 pe SEA & Oceania și locul 8 mondial înaintea TI7, TnC Pro Team pornește către mondiale cu un scop clar: de a-și depăși performanța de anul trecut. Mai exact, Tnc speră să depășească locurile 7-8 în clasament și, eventual, să aducă un trofeu The International în Filipine.

Debutul lor va fi pe măsură, echipa având primul meci chiar împotriva unei favorite la titlu și fostă deținătoare a trofeului, Evil Geniuses. De altfel, nici celelalte echipe, din grupa filipinezilor, nu sunt de neglijat.

Totuși, TnC pare să aibă șansa de partea lor, fiind într-o grupă echilibrată, în care pot excela, alături de Team Empire, Infamous, Fnatic, Team Secret, Evil Geniuses și Team Liquid.

Fnatic și Infamous sunt, probabil, cei mai accesibili oponenți. Fnatic este o cunostință mai veche și filipinezii i-ar putea exploata punctele slabe. Infamous este candidată la locurile 17-18, iar TnC ar trebui să-și adjudece punctele din meciul direct.

Pe de altă parte, Team Empire are unele probleme de efectiv, din cauza faptului că Chappie are probleme cu pașaportul. O altă sursă de puncte ar putea fi și meciul cu Team Secret, renumita lor inconstanță putând fi ușor speculată.

Se poate ca TnC să aibă o șansă și împotriva ultimilor doi oponenți, Evil Geniuses și Team Liquid. Asta deoarece ambele echipe au nevoie de câteva meciuri până-și intră în ritm.

Scurt istoric al echipei Tnc Pro Team

TnC este o organizație destul de nouă, prin comparație cu alte echipe consacrate, echipă care ne-a atras atenția în 2015, când a început să participe la turnee din Asia de Sud-Est.

În 2016, echipa se califică la The International 6, cu jucătorii: Marc Polo „Raven” Luis Fausto, Carlo „Kuku” Palad, Samson Solomon „Sam_H” Enojosa Hidalgo, Nico eyyou” Barcelon și Jimmy „DeMoN” Ho. Aici, TnC reușește să producă una dintre marile surprize de anul trecut, eliminând echipa OG. Pierde apoi, în runda următoare, în fața celor care, la finalul competiției, câștigă trofeul de argint, Digital Chaos.

După mondialele de anul trecut, eyyou și DeMoN au părăsit echipa, iar în locul lor au venit Timothy „Tims” Randrup și Ryo ryOyr” Hasegawa.

În această formulă TnC reușește ceea ce mulți considerau imposibil și obțin primul loc la WESG 2016, în China. La Kiev Major, filipinezii termină pe locurile 9-16, și, astfel, participarea la TI7 începea să fie pusă sub semnul întrebării. Răspunsul a fost prompt și, astfel, Theeban „1437” Silva a devenit noul căpitan al echipei.

Din acest moment, rezultatele nu întârzie să apară și astfel TnC obține locul al doilea la StarLadder Invitational #2 și locul al treilea la Galaxy Battles. Cel mai important moment, însă, este câștigarea grupei de calificare la TI7 într-un stil categoric; 8 victorii și o singură îngrângere în fața celor de la Clutch Gamers.

Cu toate schimbările din echipă, TnC și-a păstrat mereu un stil apartea de a juca, îndrăgit de fanii acesteia. Cel mai important aspect este că TnC a oferit mereu imaginea unei echipe unite, indivizibile. Primele 4 poziții din echipă (Raven, KuKu, Sam_H și Tims) chiar par să se înțeleagă din ce în ce mai bine, de la un meci la altul.

Roster-ul de TI7 (în ordinea numerelor de pe tricou)

Marc Polo „Raven” Luis Fausto carry-ul echipei, chiar dacă are doar 18 ani, și-a început cariera în 2014 la Click N Search, trecând apoi pe la Mineski, MSI-EvoGT, Fnatic, și, din noiembrie 2016, joacă pentru TnC, unde formează împreună cu Kuku un duo de temut. Eroi favoriți: Drow Ranger, Sven, Ember Spirit, Juggernaut.

Carlo „Kuku” Palad a debutat în Dota2 la Mineski în 2015, la 18 ani, iar din 2016 s-a alăturat TnC. În prezent este, în mod sigur, unul dintre cei mai temuți mid-laneri din joc. În cazul în care i se acordă suficient farm, poate duce liniștit echipa către victorie. Eroi favoriți: Queen of Pain, Puck, Lina, Tinker.

Samson Solomon „Sam_H” Enojosa Hidalgo a debutat în Dota2 la TnC în 2015 și nu a jucat niciodată pentru altă echipă. Ocupă poziția de offlaner, rol pe care îl îndeplinește cu brio, în special când controlează unul dintre eroii săi de suflet: Sand King, Bathrider, Nyx.

Timothy „Tims” Randrup, ocupantul poziției 4, este membru din decembrie 2016, însă parcă e făcut să joace în această echipă. Este foarte versatil, în special când vine vorba de eroi de roaming și/sau care oferă o vizibilitate mare asupra hărții. De aceea, eroii săi favoriți sunt: Riki, Bounty Hunter, Night Stalker, Spirit Breaker.

Theeban „1427” Siva, cu siguranță cel mai experimentat jucător din această echipă, are o carieră care începe în 2011. Pe parcurs, se intersectează și cu românul ComeWithMe în 2012 la mousesports. Nu degeaba este și căpitanul echipei, fiind și antrenor în 2 rânduri pentru Team Secret. Experiența și tot „know-how-ul” său ar trebui să ajute decisiv echipa și să umple lacunele existente în trecut. Eroi favoriți: Rubick, Jakiro, Oracle.

Așteptări de la TI7

Atât fanii, cât și iubitorii de Dota, au, cu siguranță, așteptări ca TnC să ajungă în prima jumătate a clasamentului. Mai mult decât atât, se așteaptă să fie chiar marea surpriză a acestei ediții.

Pericole sunt la tot pasul în drumul spre trofeu: echipe chinezești care la TIs inventează, parcă, alte stiluri de joc; titanii EG, OG și Liquid pe care ești sigur că i-ai învins doar după ce au coborât de pe scenă; pick-urile și strategiile mereu înșelătoare are lui Puppey și EternalEnvy; nu în ultimul rând, sunt și ambițiile nemărginite ale celor de la Virtus Pro sau Fnatic. Rămâne de văzut cât de bine va funcționa tânărul mecanism filipinez, uns cu experiența canadiană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.