Doomfist intră în universul Overwatch

Doomfist este unul dintre cei mai discutați eroi pe care Blizzard urmează să îi introducă în universul Overwatch, după apariția Sombrei. S-au făcut multe speculații, s-a creat mult hype din partea comunității, au fost date multe indicii din partea Blizzard; cu toate acestea, momentul se pare că a venit, în sfârșit.

Totul a început cu origin story-ul Orisei, noul erou din categoria tancilor. În cadrul acestuia s-a prezentat povestea Orisei, cum a luat aceasta naștere – mai exact în urma unui atac asupra aeroportului din Numbani, în care Doomfist a fost implicat. În acest cinematic ni s-au dat câteva indicii cu privire la ce implicații are Doomfist în această poveste; astfel, alături de Talon, organizația din care Reaper, Widowmaker și Sombra fac parte, au atacat aeroportul din Numbani, provocând panică.

Pe 4 iulie, pe site-ul Overwatch a apărut un news report cu privire la atestarea faptului că Doomfist – Akande Ogundimu – este răspunzător pentru atacul asupra unităților OR15 din aeroportul din Numbani. Atacul confirmă implicarea organizației Talon, cunoscută și ca băieții răi din universul Overwatch”, asupra Helix Security; cea din urmă este organizația care, după destrămarea Overwatch, a rămas să vegheze asupra menținerii păcii.

Helix Security era responsabilă cu ținerea lui Ogundimu închis; însă, în urma atacului asupra închisorii în care Helix ținea închiși cei mai notorii criminali, acesta a reușit să evadeze. Oficialii din cadrul Helix Security au refuzat să dea detalii cu privire la posibilele breșe de securitate care au condus la evadarea lui Doomfist.

Cine este Doomfist?

Au fost spuse multe despre Doomfist de la release-ul jocului și până acum; printre acestea am aflat că ar fi un caracter generațional, că voice-overul său va fi Terry Crews sau că va fi un erou de melee etc. A venit timpul să ne lămurim cu privire la cine este Doomfist, ce abilități are și cum va influența acesta universul Overwatch.

În primul rând, numele său este ingenios gândit, un post pe reddit arată că Akande” înseamnă primul care vine”, că Ogun” este „zeul Yorubian al fierului”, iar dimu” traducându-se ca deținătorul”.

Totodată, Jeff Kaplan a revenit cu unul dintre faimoasele sale Developer Updates; în cadrul său ne explică mai mult despre cine este noul erou din Overwatch. În primul rând, Jeff punctează că Doomfist este de origine Vest Africană; tot de la el aflăm și că este unul dintre liderii organizației Talon, alături de Reaper.

Povestea lui Doomfist

Akande Ogundimu s-a născut într-o familie Nigeriană bine văzută, fiind moștenitorul unei companii tehnologice. El a ajutat la dezvoltarea afacerii familiei sale reușind, în același timp, să își dezvolte și artele marțiale ca hobby și să participe la numeroase competiții.

Totuși, în momentul în care și-a pierdut mâna ca urmare a crizei declanșate de Omnici, deși i s-a dat o mână bionică, acesta nu a mai putut participa la concursurile de arte marțiale; toate acestea fiindcă el considera că i s-a încheiat cariera înainte să înceapă cu adevărat. Akinjide Adeyemi însă, cunoscut ca al doilea Doomfist” sau the scourge”, a văzut potențial în Akande Ogundim; astfel, l-a cooptat în echipa sa de mercenari, introducându-l ulterior în organizația Talon. Deși Akinjide Adeyemi (al doilea Doomfist”) era important pentru Talon, aceștia au văzut un potențial mult mai mare în Akande Ogundimu și în ideile sale. Astfel, Akande ajunge să își omoare mentorul, pe Akinjide, și să își ia titulatura de noul Doomfist”.

După ceva timp, acesta a fost încarcerat prin efortul combinat al lui Winston, Genji și Tracer; cu toate acestea, recentele evenimente ce privesc evadarea sa din închisoarea Helix Security indică faptul că el dorește să se reîntoarcă pe câmpul de luptă. Scopul său este acela de a face omenirea mai puternică, considerând că singura soluție, pentru a-și atinge acest obiectiv, este conflictul.

Abilități

Doomfist

Din punctul de vedere al rolului său în joc, acesta face parte din categoria eroilor ofensivi. Abilitățile sale sunt următoarele:

Hand Cannon (click stânga) – declanșează un burst de damage prin intermediul unui dispozitiv aflat în pumnul său;

Rocket Punch (click dreapta) – după câteva momente în care își încarcă pumnul, acesta îl lansează într-un inamic;

Seismic Slam (E) – Doomfist sare în față și îi dărâmă pe adversarii din jurul său;

Rising Uppercut (left shift) – această abilitate îi permite să își înalțe inamicii în aer;

Meteor Strike (ultimata) – Doomfist se înalță în aer, iar apoi se prăbușește, dând damage tuturor inamicilor din jurul sferei în care cade;

The Best Defense (pasiva) – îi garantează shielduri cu fiecare damage dat.

Acesta este live pe PTR, serverul de test al Overwatch, și va fi introdus pe serverele live în data de 27.07.2017; cel mai probabil atunci va apărea și eventul de vară, Summer Games. Dacă nu, cel târziu va apărea la începutul lunii august.

Până la următoarea citire vă doresc jocuri cu cât mai puțini troli și leaveri.

Peace and love <3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.