*Articolul prezintă impresii din ultima perioadă de testare Closed Beta a jocului Bossgard și nu ar trebui interpretat ca o recenzie a unui produs finit.

Bossgard este noul proiect al dezvoltatorilor de la Sand Sailor Studio — un party game epic în care tu ești bossul, iar prietenii tăi vin să te ucidă.

esports-media-gaming-bossgardGameplay – Bossgard

Așa cum sugerează și numele, bossii și lupta împotriva acestora constituie principalul scop al jocului. Unul, dintr-un maximum de 6 jucători, joacă rolul monstrului, în timp ce restul jucătorilor controlează un brav viking.

În buildul pe care ne-am jucat, am avut access la: un pickhammer fioros; un zar demonic; o fortăreață care poate construi ziduri și bombarda inamici; un desfundător permanent crispat și o giga-felie de pâine pe nume „Olaf of Bread”.

Dacă descrierile bossilor ți-au trezit un surâs, atunci înseamnă că Sand Sailor Studio este pe drumul cel bun. Bossgard se dorește a fi un joc atât distractiv și haios, cât și provocator.

esports-media-gaming-bossgardAbilități

Vikingii și bossul posedă abilități unice în funcție de nivelul de „furie” sau „rage” pe care-l acumulează în fiecare luptă. Abilitățile vikingilor se axează, mai mult, pe metode de a-l slăbi/încetini sau, printr-un combo de abilități speciale, de a-l lega pe boss. Acesta din urmă, însă, poate lansa atacuri spectaculoase și devastatoare împotriva vikingilor.

Buildul prezent vine și cu o colecție mulțumitoare de arene, câteva dintre acestea fiind: porțile din Valhalla; un sat nordic; o arenă cu techno hard bass și o berărie a zeilor.

esports-media-gaming-bossgardDesign

Atât designul fiecărei arene, cât și ce al personajelor din joc este plăcut și cu evidente accente nordice. Monștrii, dincolo de numele comice, sunt terifianți de la început și până la final. Mai ales în Phase 2, unde aspectul acestora devine mult mai înfricoșător.

Vikingii sunt de un bravado comic, care se asortează cu aspectul lor: înalți, cu arme mai mari decât ei, lovindu-și, mai mereu, pieptul mare cât capota unei Dacii. Chiar și așa, un grup bine coordonat de vikingi poate să imobilizeze un boss și să-l doboare în câteva minute.

esports-media-gaming-bossgard
sursa: Bossgard (Facebook)

Concluzii

După câteva meciuri, pot spune că am plecat, oarecum, mulțumit de experiența pe care Bossgard ne-a oferit-o (atât mie, cât și prietenilor mei). Meciurile sunt destul de scurte, pline de acțiune, iar selecția de abilități și combo-uri, pe care le are fiecare participant, oferă destul de multă variație pentru câteva ore de joc. Totuși, este mult mai amuzant să joci cu monștri decât cu vikinigi, întrucât vikingii sunt cu câteva nivele bune sub boss la capitolele abilități și prezență on-screen.

Bossgard urmează să fie lansat anul acesta și va fi disponibil pe Nintendo Switch, Sony PS4, Xbox One și PC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.