Cați români se joacă jocuri video?

De ce se joacă? Unde se joacă? Ce dispozitive folosesc?

În cadrul Dev.Play, conferinta dezvoltatorilor de jocuri video din România și regiune, va fi anunțat lansarea primului mare studiu de piață legat de consumul de jocuri video din țară. Pe lângă răspunsurile la întrebările de mai sus, el va releva multe alte detalii despre comportamentul românilor în raport cu jocurile video.

Te invit marți, ora 09.30, să iei parte online la speech-ul de deschidere a Dev.Play, în cadrul căruia Cătălin Butnariu, președinte al RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România) va da start conferinței și va oferi detalii despre studiu.

Daca vrei să afli mai multe despre studiu sau vrei să participi la mai multe momente a Dev.Play, te rog spune-mi și îți voi da un cod de acces în platforma online.

În plus, în timpul conferinței Dev.Play, care se desfășoară timp de două zile, pe 3 și 4 noiembrie, vei putea lua parte la talk-urile și workshop-urile propuse de speakeri importanți din industria de gaming internațională:

  • Mariusz Gasiewski de la Google și Ben Mattes de la Rovio vor vorbi despre viitorul și trendurile mobile gaming-ului (3 noiembrie, ora 16, respective 4 noiembrie, ora 12)
  • Mill Games, un accelerator pentru studiourile independente de jocuri video lansat de un grup de antreprenori din Polonia, care și-a anunțat recent venirea pe piața din România, va fi prezent la Dev.Play. Dariusz Wais va vorbi despre cum industria de game development din Polonia a crescut în ultimul deceniu. Prezentarea lui se numește “Not Only Cyberpunk Matters: The Rise of Polish Gamedev”. (3 noiembrie, ora 11.00)
  • Un panel despre inovața în jocurile video la care vor participa Ionuț Codreanu de la Ubisoft; Taewon Yun de la Super Evil Megacorp, Ionut Gabriel Solomon, Amber. Panel-ul va fi moderat de Dan Teodorescu, Metagame Studio ( 4 noiembrie, ora 18.00)

·         Un keynote extrem de interesant despre procesul creativ în dezvoltarea de jocuri video este cel al lui Warren Spector, un veteran al industriei de jocuri video (a lucrat la Deus Ex).

Pritre cele mai interesante workshop-uri se numără;

  • Workshop-ul susținut de Dave Pimm, lector la Universitatea din Suffolk, care revine la Dev.Play pentru a oferi o introducere despre rolul dramaturgiei în procesul creativ al designerilor de jocuri (4 noiembrie, ora 11)
  • Workshop-ul lui Gwen Foster, specialist în business development, publicarea și producția de jocuri video, care îi va învăța pe dezvoltatorii independenți de jocuri cum pot să atragă interesul publisher-ilor și investitorilor pentru proiectele lor de jocuri. (3 noiembrie, 11.30)
  • Workshop despre importanța femeilor în industria de gaming. La panel-ul Women In Games vor vorbi Andreea Per, RGDA, Leanne Lombe, Riot Forge și Kate Edwards de la Geogrify. (3 noiembrie, ora 18)

Un alt moment important il reprezinta Dev.Play Awards care premiază cele mai bune jocuri video indie din România și regiune, prezentate în timpul conferinței.

Întreg programul poate fi văzut aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.