Ieri a avut loc prima ediție solo a turneului PUBG Invitational, în cadrul conferinței Gamescom. După 3 runde haotice de lupte și „v-aț ascunselea” pe harta imensă, jucătorul chinez, Evermore, a ieșit învingător.

Drept răsplată pentru succesul său, acesta a fost premiat cu suma de 15.000$ și o tigaie aurită. Premiile nu s-au terminat aici. Locurile doi și trei au fost și ele recompensate atât cu o tigaie argintie, respectiv una de bronz, cât și restul din fondul de premiere de 35.000$.

Tigăile-trofeu fac referire la o armă foarte populară în PlayerUnknown’s Battlegrounds. Tigaia este cea mai îndrăgită armă melee din joc datorită damage-ului mare pe care-l are, dar mai ales datorită proprietății sale antiglonț. Neechipată, aceasta poate bloca glonațe care, în mod normal, ar lovi fundul jucătorului.

Mai jos puteți vedea ceremonia în care câștigătorului i se înmânează trofeul.

Jucătorul chinez, Evermore, a urcat pe locul întâi prin intermediul celor 790 de puncte acumulate de alungul competiției. Ca și în joc, în fiecare rundă, jucătorii erau punctați după numărul de adversari răniți sau uciși dar și după locul pe care au terminat runda. La finalul celor trei runde, punctajul acumulat avea să-i plaseze pe toți cei 71 de jucători pe primul sau ultimul loc.

În cursa pentru marele premiu… agale

Mulți jucători au optat să-și confrunte oponenții. Însă nu și fostul jucător profesionist de Overwatch, Evermore, care a ales un stil mult mai retras, menit să-l țină în viață până la final.

Astfel, primul meci l-a surprins pe Evermore lootând insula de spawn și luptând cu damage-ul primit în afara zonei de joc. Cel de-al doilea și al treilea meci a decurs asemănător. Totuși, în fiecare rundă l-am văzut pe Evermore în afara zonei sigure, răbdător și atent să se mențină în viață.

Evermore ne-a demonstrat, meci după meci, cât de mult îți poți forța norocul în lupta cu zona albastră. În ultima rundă, cercul s-a restrâns pe insula militară, forțându-l pe jucătorul chinez să traverseze toată harta, pentru a câștiga.

Acesta a explicat că nu a făcut decât să-și maximizeze punctele. Cum clasamentul este bazat pe punctaj, el a optat să urce cât mai sus în fiecare meci.

Mulți spectatori au fost dezamăgiți de prestația lipsită de acțiune a campionului. Drept răspuns, redditorii au început să ceară o schimbare în modul în care sunt determinați câștigătorii.

PUBG Invitational continuă zilele acestea, la Gamescom. Astăzi, 24 august, are loc competiția pe perechi, în timp ce, sâmbătă, va fi rândul echipelor. Turneele pot fi urmărite pe Twitch.tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.