Frostpunk este un joc de tip city-building, survival și point and click. A fost creat de 11 bit Studios și lansat în 24 aprilie 2018, cu peste 250.000 copii vândute în doar 3 zile de la data lansării.

Dorim sa menționăm de la început că o copie a jocului ne-a fost pusa la dispoziție pentru acest review de Drakemoon.

Astea fiind spuse, haideți sa vedem împreună cum arată Frostpunk.

Poveste

Acțiunea jocului se petrece în Londra anului 1886, unde, în urma unor dezastre naturale, întreaga lume s-a transformat într-o eră glaciară. Niște ingineri și cercetători au construit generatoare de căldură, cu scopul de a preveni extincția rasei umane. Cu toate acestea, unele astfel de generatoare nu au rezistat, iar populația s-a rărit.

Din pricina acestor evenimente, un grup de exploratori a plecat din Londra în speranța de a găsi o alternativă pentru a putea supraviețui frigului și a foametei. O parte din grup s-a rătăcit din cauza vremii nefavorabile, moment care îi aduce în fața ultimului generator funcțional existent. Coincidență sau nu, zona era bogată în cărbune, fapt care îi ajuta foarte mult. Neștiind dacă ceilalți vor supraviețui sau nu, aceștia au repornit generatorul și au început să construiască adăposturi, case, cantine etc.

Gameplay

gameplay frostpunk

Resursele sunt cel mai important factor în acest joc. Cu ajutorul acestora, generatorul este în funcțiune, iar casele supraviețuitorilor pot fi construite și îmbunătățite.

Un „Technology Tree” se află în centrul progresului și include clădiri și tehnologiile de bază. În „Workshop” pot fi cercetate noi tehnologii pentru a construi noi clădiri supraviețuitorilor. Odată cu trecerea timpului, aceștia vor avea cerințe și opțiunile nu vor fi ușoare. Cerințele diferă, iar anotimpul nu îți va permite să le oferi tot ceea ce-și dorește fiecare. Pe de altă parte, neîndeplinirea cerințelor poate cauza frustrare și insubordonare. Totul devine mai greu pe măsură ce trece timpul.

Pe lângă cercetarea de noi tehnologii, poți avea și decizii morale care pot determina ce fel de lider vrei să fii; pot fi adoptate legi, care au avantaje sau dezavantaje asupra speranței și a nemulțumirii supraviețuitorilor.

3 scenarii posibile

1. A New Home

Este scenariul principal, în care ești liderul grupului de exploratori care au părăsit Londra și s-a refugiat în jurul singurului generator funcțional rămas.

2. The Arks

În acest scenariu ești desemnat să conduci grupul de școlari de la Oxford și Cambridge responsabil cu protejarea semințelor și a plantelor de la îngheț.

3. The Refugees

În ultimul scenariu ești liderul grupului de refugiați care au preluat generatorul de căldură rezervat celor bogați. Intenția oamenilor era de a avea un oraș în care toată lumea este la egalitate, însă, în timp, aceștia se vor împărți în două clase sociale. Vei avea de făcut față valurilor de refugiați care continuă să apară de-a lungul timpului și va trebui să decizi cine rămâne și cine pleacă. Tu deții controlul. Fiecare decizie este esențială. Unii refugiați mor de frig, iar alții de foame sau din cauze naturale. Totuși, pot avea și supraviețuitorii un cuvânt de spus; dacă sunt neglijați și nu oferi importanță cererilor lor, ei pot porni o revoltă împotriva ta. Astfel, te poate ucide și primești „Game Over”, fără ca lor să li se întâmple ceva.

Ai grijă ce faci și ce alegi, tu ești liderul, așa că trebuie să îi îngrijești cum poți mai bine!

Atmosferă

Atmosfera jocului este mereu schimbătoare, din cauza temperaturilor, cu toate că acțiunea se petrece în era glaciară.

Fiecare noapte aduce probleme noi; uneori temperaturile scad foarte drastic, alteori nu scad mai deloc. Când jucătorul reușește să aducă oamenii în prosperitate, atmosfera jocului devine una puțin mai plăcută.

Fiecare act al jocului se simte diferit, iar fiecare gameplay este unic.

EVALUARE
Poveste
Gameplay
Scenarii
Atmosferă

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.