Ni no Kuni II: Revenant Kingdom — JRPG meets Ghibli

Încă din primele secunde, jocul Ni no Kuni II îți lasă impresia că va fi nemaipomenit. Nici nu e de mirare, când vezi cine stă în spatele jocului: Studio Ghibli (studioul responsabil pentru filme precum: „My neighbor Totoro”, „Princess Mononoke” și „Spirited Away”), care și-a unit forțele cu Level 5 Studios. Sub sigla celor de la Bandai Namco a ieșit acest JRPG, care surprinde prin grafica, muzica și gameplay-ul nemaiîntâlnit.

Dorim să menționăm de la început că o copie a jocului ne-a fost pusă la dispoziție pentru acest review de Drakemoon.

Astea fiind spuse, haideți sa vedem împreună cum arată Ni no Kuni II: Revenant Kingdom.

Jocul, pe scurt

Regatul Ding Dong Dell Ni no Kuni II: Revenant Kingdom este un JRPG cu perspectivă third-person. Jucătorii completează quest-uri (scenarii liniare cu obiective stabilite) pentru a progresa prin poveste. În afara misiunilor de căutare, jucătorii pot călători liber în lumea deschisă, unde explorează orașe, sate, temnițe și alte locuri periculoase. La părăsirea unei locații, jucătorii intră pe harta lumii, care poate fi utilizată pentru a selecta o destinație; lumea exterioară reprezintă o dioramă, iar personajele sunt portretizate cu un design chibi.

Când jucătorii întâlnesc dușmani, intră într-un sistem de luptă. Confruntările au loc pe un câmp de luptă deschis, care le permite jucătorilor să se plimbe liber în jurul zonei. În timpul luptelor, jucătorii controlează un singur aliat în grupul lor; un grup este format din trei caractere alese, care pot fi schimbate în orice moment. Celelalte două personaje pe care jucătorul nu le comandă, se luptă liber, pe cont propriu.

Pentru a lupta împotriva dușmanilor, jucătorii folosesc atacuri de corp, abilități magice și „Higgledies”. Higgledies sunt niște creaturi mici, care există în mai multe forme. Acestea reprezintă unul dintre cele șase elemente, fiecare având propriile sale forțe. Jucătorii pot avea până la patru într-un grup, la un moment dat.

În Revenant Kingdom, jucătorii au capacitatea de a construi și de a gestiona regatul lui Evan, concentrându-se asupra amenajării forțelor de muncă din oraș pentru a furniza materiale și magazine, precum arme și armuri.

Ni no Kuni II: Revenant KingdomPovestea din Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Acțiunea din Revenant Kingdom se petrece la sute de ani după evenimentele din Ni no Kuni: Wrath of the White Witch. Jocul începe în regatul Ding Dong Dell, care cuprinde Grimalkin (creaturi asemănătoare pisicilor) și Mousekin (creaturi asemănătoare șoriceilor), care au o istorie destul de agitată. Împărăția este condusă de Casa Tildrum, cu moștenitorul său actual, Evan, care se pregătește să-și asume tronul după moartea prematură a tatălui său.

În exteriorul regatului Ding Dong Dell, lumea este împărțită în alte trei tărâmuri majore. Goldpaw — concentrată pe jocuri de noroc și turism, condusă de Dogfolk; Hydropolis — o națiune marină izolată de merfolk și oameni; Broadleaf — o națiune industrială, de o corporație care a crescut suficient de mare pentru a-și stabili independența.

Stăpânul fiecărei țări are o legătură cu o ființă puternică, considerată Kingmaker. Această legătură este cunoscută sub numele de Kingsbond și nu numai că acționează ca o dovadă a autorității, ci și pentru a proteja țara și populația de rău. Legătura dintre un conducător și un Kingmaker poate fi ruptă doar în momentul în care conducătorul moare.

Cei doi protagoniști sunt: Evan Pettiwhisker Tildrum, copilul și moștenitorul de drept al regatului Ding Dong Dell și Roland Crane, președintele unei națiuni anonime de pe Pământ, transmigrat în lumea lui Ni no Kuni într-o formă mai tânără a sa. Acesta devine prietenul și tovarășul loial al lui Evan. Grupul o include și pe Tani, o fată de vârsta lui Evan, împreună cu tatăl acesteia, Batu, membru al unui trib de pirați cerești, pe Leander, un tânăr care este consilierul Reginei Nerea din Hydropolis și pe Bracken Meadows, o tânără care este inginer de top și unul dintre fondatorii lui Broadleaf.

În lumina criticilor — premii

Deși nu era greu de imaginat acest lucru, Ni no Kuni nu a trecut neobservat nici de criticii care au lăudat grafica, muzica și level designul acestuia. Jocul a primit, precum se poate vedea mai jos, note mari din partea marilor publicații și a avut 5 nominalizări la convențiile de jocuri, câștigând două dintre acestea.

Recepție

Scorul în ansamblu
Site Score
Metacritic (PS4) 85/100
(PC) 81/100
Notele din review-uri
Publicație Nota
Destructoid 7.5/10
EGM 8.5/10
Famitsu 38/40
Game Informer 8/10
Game Revolution 3.5/5
GameSpot 8/10
GamesRadar+ 4.5/5
IGN 7.8/10
PC Gamer (US) 9/10
Polygon 9/10

 

An Premiu Categorie Rezultat
2017 Game Critics Awards Best Role Playing Game Câștigat
2017 Gamescom Best Booth Award Nominalizat
2017 Gamescom Best Console Game (PlayStation 4) Nominalizat
2017 Gamescom Best RPG Câștigat
2017 Gamescom Best Family Game Nominalizat

Jocul este disponibil pe PS4 și pe Steam, la prețul de 60 de euro. Jucătorii vor avea, în viitor, șansa de a continua povestea din Ding Dong Dell, când vor apărea DLC-urile. Primul, care va fi oferit gratuit, va lovi piața pe data de 09 august; următorul s-a anunțat pentru anul 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.