Aseară, în timpul difuzării turneului The International 7, gazda evenimentului, Sean „Day[9]” Plott, a anunțat un nou joc Valve. Artifact va fi un nou CCG (collectible card game) care va conține mecanici din Dota 2, precum „creep spawning” și „lane-uri”.

„Nu este Half-Life 3”, a anunțat Sean „Day[9]” Plott, cu câteva secunde înainte de a rula un scurt trailer. Plott a ținut să precizeze că nu este nici o relansare a vreunui titlu existent.

Ce-a urmat a fost un clip de 35 de secunde, care nu ne-a prezentat nimic concret despre proiect, în afară de numele și tematica sa. „Artifact: The Dota Card Game” este un nou joc marca Valve, care va fi lansat undeva în 2018.

Conform spuselor lui Day[9], Artifact va fi un joc asemănător lui Hearthstone, dar care va conține și mecanici specifice jocului Dota 2, precum cazarme, creepi și lane-uri.

„Am jucat un joc în care luam bătaie pe două lane-uri. Am continuat să construiesc cazarme pe al treilea lane și continuam să trimit creeps la nesfârșit.”

— a spus Sean Plott, publicului, care a părut că oscileză între entuziasm și dezamăgire.

Teaser

Dacă ne uităm la acest clip, cele trei cristale, prin coloritul lor, ne amintesc de atributele din Dota 2: Strength (roșu); Agility (verde); Intelligence (albastru). Poate vom vedea mecanici centrate în jurul acestora? Sau poate îi vom întâlni și pe cei 113 eroi din joc? Rămâne de văzut.

Pe lânga asta, Brad Muir este lead game developer la Valve, din 2015, și, cu siguranță, este implicat în acest proiect. Brad Muir a fost și lead game developer la Double Fine, unde a lucrat la RPG-ul „Massive Chalice” și tower-defense-ul „Trenched”.

La prima vedere, Artifact pare să fie promițător. Introducerea unor mecanici din MOBA ar trebui să diferențieze acest joc de alte titluri din genul CCG. Dar este oare prea târziu pentru Valve să se lanseze pe această piață?

Între timp, noi o să fim cu ochii în patru pe contul de Twitter dedicat acestui joc.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.