Review – Trust GXT 354 Creon 7.1 Headset

Astăzi vom discuta despre căștile Trust GXT 354 CREON, 7.1 BASS VIBRATION, compatibile cu PC-ul/laptopul.

Unboxing

Cutia în care vin căștile este simplă, de culoare neagră, construită dintr-un material de carton dur, pentru a proteja conținutul. Pe partea frontală a cutiei găsim o imagine a căștilor, alături de denumirea acestora, iar pe partea din spate se găsesc indicațiile și specificațiile acestora. În interiorul cutiei, căștile sunt așezate pe un suport de burete și, pentru o protecție mai ridicată, ele sunt acoperite de încă un burete. De asemenea, tot în interiorul cutiei se află și manualul de utilizare, alături de un sticker Trust. De pe ambalajul exterior aflăm caracteristicile de bază:

 • Virtual 7.1 surround sound;
 • Difuzoare de 40mm pentru bass;
 • Lungimea cablului de 2 metri;
 • Materialul căștilor este foarte moale și confortabil;
 • Microfon pliabil;
 • Telecomandă atașată cablului, pentru controlul volumului și al microfonului;

Design & Specificații

Căștile sunt de culoare albă, fiecare cupă având inscripționat logo-ul Trust în partea exterioară. Acestea se rotesc și se ajustează în funcție de persoană, buretele fiind construit dintr-un material super moale, care nu deranjează pe durata sesiunilor îndelungate de gaming. Microfonul este situat pe casca stângă, orientat cu fața în sus, fiind pliabil și nedetașabil. Cablul are o lungime de 2 metri, nedetașabil, iar materialul acestuia este puțin rigid. În privința conectivității, versiunea USB-ului este 2.0, iar conexiunea se face doar cu fir, fiind wired. Telecomanda de pe cablu conține un buton pentru pornirea/oprirea microfonului, alături de 2 ajustoare, atât pentru nivelul volumului căștilor, cât și pentru reglarea bass-ului. De altfel, căștile nu au un sistem de iluminare, lucru care poate fi avantajos pentru unele persoane.

Caracteristici GXT 354

Căștile vin cu următoarele specificații, după cum putem afla și de pe site-ul producătorului:

 • Sensitivity: 118 dB
 • Impedance: 32 Ohm
 • Frequency response: 20 – 20000 Hz
 • Driver size: 40 mm
 • Cable length: 200 cm
 • Special features virtual: 7.1 surround sound
 • Software included: yes
 • Sensor type microphone: condenser
 • Microphone Pick-up pattern: omnidirectional
 • Earcup type: over-ear
 • Compatible Dvice Types: PC, laptop
 • Compatible Software Platforms: Windows
 • Remote control: inline
 • Designed for gaming: yes

Cupele over-ear sunt rotunde, realizate dintr-un burete moale, învelit într-un material textil confortabil și plăcut la atingere. Acestea acoperă complet urechea, izolând aproape orice zgomot din exterior. În privința confortului, cel mai mult într-o singură sesiune le-am utilizat aproximativ 4 ore, timp în care nu am întâmpinat nicio durere și niciun disconfort.

Microfonul este situat în partea stângă, fiind atașat cupei stângi. Acesta se poate controla cu ajutorul telecomandei de pe fir. Calitatea sa nu este una foarte ridicată, dar pentru o pereche de căști își face cu siguranță treaba în conversațiile cu prietenii.

Telecomanda este amplasată pe fir, la aproximativ 50 de cm de căști și permite accesul la următoarele funcții ale produsului: activarea/dezactivarea microfonului, controlul volumului și al vibrațiilor. De asemenea, pe telecomandă avem un beculeț, care ne indică starea microfonului, dacă este sau nu activat.

Testing & Feeling

În momentul când le-am luat căștile pentru prima oară în mână, din cauza plasticului dur, am crezut că vor pocni dacă sunt puțin bruscate. Această senzație a dispărut, însă, după ce m-am obișnuit puțin cu ele. Și cablul este, de altfel, foarte rigid, ceea ce mi-a oferit mereu impresia că nu pot să așez căștile așa cum doresc, atât pe cap, cât și pe masă. Modul în care se simt vibrațiile este mediu, justificat prețului. De asemenea, sunetul are o calitate tot medie, dar se diferențiază de alte modele de căști la același preț, într-un sens bun. În momentul când țineam căștile pe cap și nu aveam nici un sunet pe fundal, intervenea un noise static, ca un fel de fâșăit, dar asta doar când volumul era la ridicat la maxim.

Când am testat microfonul în conversațiile de pe Discord, unele persoane s-au plâns, pe de o parte, că vocea mea se aude puțin înfundat și mai încet, spre deosebire de căștile mele anterioare. Pe de altă parte, câteva persoane au spus ca sunetul are o calitate normală, iar pe o scară de la 1 la 10, nota 6. În privința extenderelor, căștile nu se extind singure, deci nu cad de pe cap, datorită materialului din oțel din care sunt asamblate. Telecomanda de pe cablu se află la aproximativ 50cm de căști, oferind acces ușor asupra ei, atât în timpul sesiunilor de gaming, cât și în conversațiile în care doriți să opriți microfonul.

Software

Acest model de căști vine însoțit de un software, care se poate descărca de pe site-ul producătorului în mai multe variante (Windows / Bit). La deschiderea programului software, fereastra principală indică 4 profile ce pot fi configurate în funcție de preferințele utilizatorului. De asemenea, există și funcția de „Load”, care permite încărcarea unor setări prestabilite. Software-ul permite, de asemenea și reglarea sunetului după bunul plac, alături de funcțiile Equalizer și 3D care pot fi setate atât pe ON, cât și pe OFF.

În partea de jos se regăsesc funcțiile Equalizer, Effect, Mic și Virtual 7.1. Funcția Effect oferă posibilitatea de a testa cum se aude sunetul în diferite locații, dar și să păstrăm acel sunet. Următoarea funcție este cea în care este posibilă configurarea microfonului. Software-ul vine cu un „BOOST” pentru microfon, ceea ce îl face mai puternic. Ultima funcție a căștilor este configurarea sunetului Virtual 7.1. Aici se poate schimba orice sunet în funcție de preferință, funcțiile de sus oferind posibilitatea să modificăm poziția sunetelor de unde provin și unde se află. De asemenea, dacă ceva nu este așa cum dorim, software-ul deține și funcția de reset, ce oferă posibilitatea resetării configurării actuale.

EVALUARE
Design
Specificații
Microfon
Audio
Feeling
Software

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.