Astăzi vom discuta despre gamepad-ul celor de la Redragon, modelul Jupiter, care oferă un sistem de iluminare RGB, compatibil cu un PC, PS4 și Switch.

Unboxing

Ambalajul în care vine gamepad-ul este unul obișnuit; o cutie neagră din carton rigid, dar care nu este sigilată într-un mod neapărat corespunzător. La deschidere, am avut neplăcerea de a o desprinde în două locuri. Controller-ul,  în sine, vine într-un suport de plastic ce nu are o relevanță deosebită. Sub acesta se află cablurile de încărcare și conectare, precum și manualul de utilizare. Doar pe ambalajul exterior sunt notate caracteristicile gadgetului și compatibilitățile.

Gamepad Redragon G809 Jupiter

Design și specificații

Redragon G809 Jupiter este un gamepad deosebit, deoarece are compatibilitate atât cu PlayStation 4, Nintendo Switch, cât și cu desktop/laptop. Bateria are 850mAh și rezistă până la 6-7 ore de utilizare, după doar 2 ore de reîncărcare. Cablul de încărcare al bateriei este foarte rigid, deși,  în timp, se poate plia după preferințe.

Controller-ul are culoarea neagră, cântărește aproximativ 200 g, lungimea cablului este de un metru și este detașabil. Prezintă un difuzor integrat, touchpad și o mufă de 3.5 mm Jack.

Gamepad Redragon G809 Jupiter

În privința conectivității, versiunea USB-ului este 2.0, iar conexiunea se face atât prin fir, cât și prin Bluetooth – versiunea 2.1+ (de notat faptul că adaptorul nu este inclus în cutie). Distanța maximă la care gamepad-ul poate răspunde este de aproximativ 10 metri.

Modelul Jupiter are 13 butoane programabile, perfecte atât pentru shootere, cât și pentru RPG-uri. În plus, el vine însoțit de un senzor de vibrație și o viteză de răspuns imediată care oferă o experiență plăcută în timpul sesiunilor de gaming (Force feedback). Butoanele gamepad-ului sunt de culoare neagră, iar simbolurile sale sunt evidențiate cu gri închis.

Gamepad Redragon G809 Jupiter

Pe partea posterioară a acestuia se află un LED de culoare albă, care luminează când maneta se află la încărcat, când este conectată la un dispozitiv sau indică personajul din joc (culoarea acestora, în cazul jocurilor multiplayer – Mortal Kombat, Fifa etc.).

Iluminare

În ceea ce privește iluminarea, la momentul conectării controllerului la un dispozitiv prin intermediul firului, iluminarea nu este automată ci trebuie să o pornești personal ( LB+RB, apăsate timp de 5 secunde). Luminozitatea RGB este plăcută, nu foarte puternică și nu deranjează în timpul sesiunilor de gaming.

Moduri (regăsite și  în manualul de utilizare):

  • Searching mode: led alb care clipește
  • Disconnect: led alb aprins
  • Multi-user: diferite culori pentru fiecare persoană
  • Charging in standby: led portocaliu aprins, iar în momentul încărcării complete, ledul se stinge automat
  • Charging when playing/connected: led albastru aprins
  • In game: culoarea ledului diferă în funcție de joc

Testing & Feeling

Gamepad-ul este ergonomic datorită formei și construcției sale. Trebuie sa menționez că la o utilizare pe PC, controller-ul nu mi-a recunoscut căștile conectate prin mufa Jack dedicată, fapt care constituie un mare minus la nivel de compatibilitate. Din păcate nu am putut testa aceast lucru pe un playstation. În schimb, funcțiile Double Vibration și Force Feedback funcționează perfect pe laptop/PC. Pe durata sesiunilor lungi de gaming nu am avut parte de niciun disconfort.

Gamepad Redragon G809 Jupiter

Am conectat gamepad-ul la un laptop (prin fir), și l-am testat în jocurile „Dead Cells” și „Apex Legends”. Cu toate că prefer tastatura și mouse-ul, când vine vorba de gaming, pot afirma că gamepad-ul G809, al celor de la Redragon, se ridică la cele mai înalte așteptări ale unui gamer.

Gamepad Redragon G809 Jupiter

Joystick-urile sunt plăcute la atingere și permit rotirea la 360°. Deși butoanele (Pătrat, Cerc, Triunghi, X etc.) sunt puțin alunecoase, shoulder buttons (LB+LT și RB+RT) nu au probleme la apăsare, având mici puncte în relief. De asemenea, butoanele sunt foarte precise și oferă un răspuns imediat, de calitate, datorită funcției Force feedback.

Pentru a putea fi conectat la PS4/Switch prin intermediul Bluetooth-ului, trebuie pornit controllerul cu butonul „Home”, iar după deschiderea acestuia este necesară apăsarea simultană a butoanelor „Home” și „Options” pentru o secundă pentru a intra in „Bluetooth searching mode”. Dacă în decursul a 10 secunde nu este conectat la un dispozitiv, gamepad-ul revine în „Sleep mode”.

Gamepad Redragon G809 Jupiter
EVALUARE
Aspect
Feeling
Iluminare
Specificații
Construcție

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.