Salut! Astăzi o să vă prezentăm mouse-ul de gaming Gamdias Zeus P1. Un mouse robust, bun pentru orice jucător.

Unboxing

Mouse-ul vine într-o cutie neagră care îi prezintă toate caracteristicile. În cutie, sub mouse, se află un ghid de instalare rapidă, în diferite limbi.

Design

Zeus P1 arată foarte bine, și se simte bine. Deși este făcut din plastic, acesta nu dă impresia că ar fi ieftin. Rotunjimea mouse-ului îi permite să se potrivească ușor tuturor tipurilor de grip. Pe lângă aceasta, pe fiecare laterală găsim cauciuc, fapt ce permite un control mult mai ușor. Construit pentru a fi folosit cu mâna dreaptă, lângă degetul mare avem două butoane programabile din software. Pe partea superioară, rotița este și ea acoperită de cauciuc. În spatele ei, cei de la Gamdias au pus două butoane cu ajutorul cărora îți schimbi DPI-ul. Tot aici mai găsim un buton ce nu își prea are rostul dacă nu îl programezi. În modul implicit și acest buton are rolul de a schimba DPI-ul. Evident, toate butoanele sunt programabile, inclusiv rotița. De data aceasta, însă, scroll up și scroll down nu mai sunt programabile așa cum ne-am obișnuit până acum.

esportsmedia-review Zeus P1

Iluminare

Mouse-ul este iluminat discret, dând impresia de profesionalism. Acesta este iluminat pe două nivele, după cum ne spun chiar cei de la Gamdias pe site-ul lor. O bandă de iluminare se află pe marginea de sub mouse, luminile fiind reflectate pe mouse pad. O altă bandă de iluminare este pe partea superioară și conturează device-ul. Rotița este transparentă, lucru care o face și pe ea să pară iluminată. Lumina este personalizabilă.

Mouse-ul poate fi luminat complet cu o singură culoare sau poți crea propriul model. Modelul implicit este un curcubeu ce stă mereu aprins, dar poți să adaugi până la 13 culori pe contur. Acestea pot sta mereu aprinse sau se pot stinge și reaprinde, la alegerea voastră. Desigur, Zeus are și profile de iluminare, 5 la număr, dintre care puteți alege.

Primul profil este Breathing care îți luminează tot mouse-ul într-o singură lumină care se stinge și se aprinde progresiv. Neon, al doilea profil, traversează între toate culorile disponibile. Circular Wave, la fel ca și Neon, circulă prin toate culorile, dar, în loc să fie culoarea pe tot mouse-ul, aceasta vine din stânga și este înlocuită apoi de alta. Puteți vedea mai bine în imagine.

Responsive Fade In este un profil pe care, până acum, l-am văzut doar la tastaturi. Luminile mouse-ului sunt stinse, dar, la orice click, acestea se aprind pentru câteva secunde, cu o culoare aleasă de voi. Parallel Wave este ultimul profil de iluminare. Culoarea pornește de jos și, progresiv, acaparează tot mouse-ul, urmând a fi înlocuită în același fel.

Și logo-ul de la Gamdias are, de asemenea, 4 moduri de iluminare, bazate pe luminozitate. Acesta trece de la stins, la luminozitate medie, mare, iar apoi la „pulsații”, adică Breathing.

esportsmedia-review mouseTehnic

Mouse-ul Gamdias Zeus P1 este bine dotat din punctul de vedere al utilizării în jocurile video. Acesta folosește un senzor optic care nu m-a trădat până acum. Nivelul maxim de DPI la care poate ajunge mouse-ul este 12.000, un număr gigant. Cei de la Gamdias ne promit un minimum de 20 de milioane de click-uri. Deși nu conține greutăți, Zeus P1 nu este nici foarte greu, dar nici prea ușor, având 125 de grame. Desigur, personificarea oferită de greutăți ar fi fost benefică, însă nu sunt obligatorii. Mouse-ul se conectează la calculator printr-un cablu USB cu lungimea de 1,8 metri. Eu l-am folosit fără mouse pad și nu am avut nicio problemă.

Software

esportsmedia-review Zeus P1

Programul de personalizare al mouse-ului se numește Hera. Acesta este unul singur și este folosit la toate device-urile Gamdias. Deși este puțin contra-intuitiv, după 10 minute de umblat prin software, am înțeles ce face fiecare fereastră. Are 7 ferestre pentru setări și una pentru informații despre aplicație. În program găsim ferestrele obișnuite, cu excepția a 2 noi care m-au surprins și despre care o să vă spun imediat.

Pe prima fereastră atribui roluri fiecărui buton. A doua fereastră se ocupă de atribuirea macro-urilor. Pe cea de-a treia alegem nivelul de DPI, viteza cursorului, cea de scroll și viteza dublu-click-urilor. De asemenea, putem schimba Polling Rate-ul. Următoarea fereastră se ocupă de iluminare. Următoarele două sunt o noutate pentru mine. A patra fereastră îți permite să programezi ca un anumit sunet sau melodie să fie cântată când apeși pe un anumit buton. Cea de-a cincea îți permite să înregistrezi sunete pentru a fi folosite la apăsarea butoanelor. Și, nu în ultimul rând, ultima fereastră de opțiuni te lasă să îți creezi timere pentru macro-uri.

EVALUARE
Design
Iluminare
Tehnic
Software
Preț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.