Review – Mouse Trust Gaming Heron

Construit de cei de la Trust, mouse-ul este un device pentru gamerii entuziasmați de modificări atât a funcțiilor butoanelor, cât și a culorilor. Dar o să ne întoarcem la asta mai târziu.

Unboxing

Avem o cutie neagră ce se deschide în lateral. În ea găsim doar mouse-ul înconjurat de plastic. Sub carcasa protectoare se află un sticker, o broșură din care aflăm de unde putem descărca software-ul și încă una cu informații despre mouse.

Design

Mouse-ul Heron arată bine pe exterior, fiind iluminat integral. Este făcut dintr-un plastic de înaltă calitate și nu pare că se va rupe prea curând. Pe laterală găsim 2 butoane foarte ușor de folosit, cărora le poți modifica rolul. Pe partea de sus, în spatele rotiței ─ și aceasta modificabilă, se află încă un buton ce traversează între cele 7 nivele de DPI pe care le alegem noi. Deși se vrea a fi mouse pentru dreptaci, personal îmi pare mai confortabil de folosit cu mâna stângă dacă facem abstracție de butoanele de pe margine. Din punctul meu de vedere, mouse-ul este, totuși, puțin cam prea îngust, fapt care mă obligă să îmi țin degetul inelar peste cel mic. Eu unul rămân adeptul unui mouse lat, cu suficient spațiu pentru fiecare deget.

esportsmedia - mouse

Iluminare

Mouse-ul se luminează pe toată suprafața lui, dovedind faptul că celor de la Trust nu le-a fost teamă să aducă artileria grea în materie de iluminare. Cu 5 opțiuni de iluminare diferite, nimeni nu se poate plânge de lipsa personalizării. Primul mod de iluminare se numește „Inteligent Spectrum Cycling” și traversează prin toate culorile posibile. Cel de-al doilea, „Apm Breathing Light Cycling” își schimbă culoarea de fiecare dată când dai click, iar când mouse-ul nu este folosit, acesta se stinge. A treia opțiune este „Breathing”, care doar îți aprinde și stinge o singură culoare. Nimic ieșit din comun. Cea de-a patra opțiune este „Constant On”, care, după cum îi spune și numele, ține iluminarea pornită mereu. Ultima opțiune este „Multicolor Mode”, preferata mea, care îți face mouse-ul să lumineze în diferite culori, exact ca un val. Puteți vedea mai clar în video.

De asemenea, un lucru foarte interesant pe care eu nu l-am mai întâlnit este senzorul care se află sub butonul de schimbare a DPI-ului. Acesta îți permite ca atunci când nu ai mâna pe mouse, acesta să nu lumineze deloc.

Tehnic

Mouse-ul, fiind unul de gaming, atinge până la 7000 de DPI și până la 1000 Hz de Polling Rate. Acesta poate reda o viteză de până la 20 de G, ceea ce, să fim serioși… noi nu vom atinge niciodată fără ajutor. Bucățile de teflon de pe partea inferioară îi permit să alunece ușor, fără să fie nevoie de un mouse pad pentru a-l folosi. Senzorul de la Avago ADNS-5110 nu m-a lăsat la greu; s-a dovedit ascultător chiar și în cele mai complicate situații din gaming. În special când trebuia sa folosesc AWP-ul în CS:GO. Mouse-ul se leagă de calculator printr-un cablu USB 2.0. Cablul este cauciucat și măsoară 180 de cm, o lungime suficientă pentru orice fel de cameră în care jucați. Pentru că greutatea sa este de doar 135 de grame, lipsa greutăților se face simțită.esportsmedia- mouse

Software

Acesta este bine organizat, având 5 ferestre, fiecare ocupându-se cu altceva. Prima îți permite configurarea celor 7 nivele de DPI, viteza cursorului, rata de polling și setările pentru rotiță. Tot aici putem programa cele 5 butoane și două acțiuni: click stânga, click dreapta, click pe rotiță, cele două butoane de pe laterală, scroll sus și scroll jos. Pe următoarea fereastră putem schimba iluminarea mouse-ului și viteza acesteia. Pe cea de-a treia fereastră avem lista macro-urilor. Dacă nu știți ce este un macro, vă voi lăsa un link în descriere.

Fereastra a patra este alt lucru inovativ. Aici vedem numărul de click-uri, de scroll-uri și distanța de mișcare a mouse-ului. Pentru toate acestea, primești „experiență” și medalii. Practic, însăși folosirea mouse-ului este o aventură. Pe ultima fereastră găsim modalitățile de contactare a celor de la Trust Gaming și versiunea software-ului. Tot aici putem importa un profil făcut pe un alt mouse, cu toate macro-urile și schimbările acestuia.

EVALUARE
Design
Iluminare
Tehnic
Software

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.