Săptămâna aceasta doresc sa continui seria pe care am început-o recent și care vizează diferite produse și dispozitive care ne pot face viata mai ușoară, chiar dacă nu toate sunt dedicate exclusiv gamerilor.

In articolul precedent v-am prezentat un încărcător dedicat celor care prefera gamingul pe dispozitive mobile, iar astăzi voi vorbi despre un mousepad – un produs care este, de multe ori, subestimat de gameri.

Daca ati urmărit discuția noastră anterioara, atunci probabil știți cat de mult iubim un mousepad bun, iar faptul ca Orico oferă unul la un raport calitate – preț excelent a reprezentat un motiv de bucurie când Soliton ne-a trimis un exemplar pentru review.

Spre deosebire de majoritatea produselor de gaming, atunci când vorbim despre un mousepad cel mai important lucru nu îl reprezinta partea „tehnica”, specificațiile sau tehnologia de ultima ora utilizata, ci preferințele proprii. Fiecare aspect, de la dimensiune și buget, pana la tipul de material folosit, poate sa influențeze comoditatea sesiunilor lungi de gaming.

Astfel, luând toate aceste lucruri in considerare, încă de la început, e aproape imposibil sa spun ca mousepad-ul „acesta” este mai bun decât „un altul”, însa intenționez sa scot evidenta trăsăturile pe care eu le consider pozitive sau negative.

Prima impresie

Asa cum am menționat la review-ul anterior făcut la un produs Orico, nici ambalajul in care a venit acest mousepad nu iese in evidenta. O cutie simpla si subțire care trădează, printr-o porțiune acoperita cu plastic transparent, un design de un albastru puternic. Abia după ce l-am scos din cutie si am inceput sa-l rulez pe birou am reușit sa-mi formez prima opinie preliminara. Pozitiva, de altfel.

Probabil cel mai important aspect la unui mousepad, pentru mine, este dimensiunea. Desi exista foarte multe tipuri pe piața din Romania, sa găsesc unul care sa fie si înalt, nu doar lung, a fost relativ dificil. Astfel, am rămas foarte plăcut surprins de dimensiunea și designul acestuia când l-am scos din cutie si l-am derulat pe birou.

Detalii tehnice

Mousepad-ul are o lungime de 90 de centimetri si o lățime de 40. Acesta este catalogat, neoficial, ca fiind o mărime „XL”, suficient de mare pentru a susține o tastatura si un mouse. Diferența semnificativa fata de multi alte mousepad-uri cu o lungime similara, pentru un gamer, o reprezinta lățimea. Acest lucru devine cu atât mai important cu cat deținătorul prefera jocurile jucate la o senzitivitate foarte mica si care necesita mai mult loc pentru manevrarea mouse-ului.

Mousepad-ul are o grosime de doar 4 milimetri, cântărește aproximativ 100 de grame si este realizat din material textil. Suprafața este realizata dintr-o pânza moale, de calitate si plăcută la atingere, care permite un control bun si exact al mouse-ului.

Modelul este imprimat folosind o tehnologie de imprimare termică. Producătorul se lauda ca noua tehnologie de imprimare folosita nu este poluanta si reda in detaliu modelul ales. In plus, imprimeul este menit sa reziste in timp la uzura si la spălare fără sa se estompeze sau sa se dezlipească.

Dupa o folosire intensa de peste 5 săptămâni, pot confirma aceste lucruri. Mousepad-ul arata la fel de bine si după ce l-am spălat de mai multe ori si nici nu emana mirosuri dubioase.

Partea dorsala este cauciucata astfel încât aceasta sa nu alunece cu ușurință pe birou. Cu toate astea, comparativ cu modelul anterior pe care l-am folosit, acest mousepad s-a deplasat de mai multe ori, accidental, in timp ce foloseam mouse-ul si tastatura. Acest lucru se poate datora fie cauciucului de pe spate, fie grosimii relativ mici a mat-ului. Insa după o perioada scurta de utilizare si de adaptare n-am mai avut probleme.


Muchia mousepadului este cauciucata, pare rezistenta si nu m-a jenat pana acum, nici la o folosire de peste 10 ore pe zi.

Concluzii

Mousepad-ul MPA9040 produs de Orico se remarca prin dimensiunea mare si prețul mic. Acesta vine cu un design futuristic negru-albastru, este rezistent la spălare si oferă un control bun al mouse-ului atât la senzitivitate mica pentru iubitorii de FPS-uri, cât și pentru cei care au nevoie de precizie.

Acesta este un produs clasic, fără dotări moderne precum iluminare RGB, wireless charging sau suport pentru încheieturi.

La un preț mediu de 55 de lei, modelul MPA9040 reprezinta, in opinia mea, una dintre cele mai bune alegeri pentru gamerii care doresc sa aibă si mouse-ul si tastatura pe același mousepad.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.