În cadrul evenimentului Computex 2018, de la Taipei, reprezentanții Razer au venit cu două anunțuri de proporții. Ambele sunt legate de extinderea ecosistemului Razer, prin adoptarea a două dintre tehnologiile proprietare Razer și de către parteneri.

Razer Chroma va fi disponibil și pe dispozitivele celor mai importanți parteneri

Razer Chroma Program Computex 2018

Odată ce produsul va deveni disponibil și pe dispozitivele anumitor parteneri, le va permite și mai multor gameri să se bucure de o experiență bogată de personalizare. Razer Chroma include suport nativ pentru jocuri precum: Overwatch™; Fortnite; Quake Champions™; Diablo™.

În plus, Razer Chroma poate fi integrat și cu iluminarea inteligentă Philips Hue, oferind jucătorilor posibilitatea obținerii unui ambient în care fiecare bec din cameră contribuie la crearea unei experiențe de gaming nemaivăzute până acum.

În prezent, majoritatea gamerilor au parte de o experiență în care iluminarea este oferită de carcasa PC-ului și diferitele componente din ea, precum: placa de baza; memoriile; ventilatoarele. Însă acestea nu sunt sincronizate cu perifericele Razer. Reprezentanții Razer promit că programul lor le va permite unor parteneri precum MSI, NZXT, AMD, Thermaltake, Lian Li, Vertagear, Gigabyte și Ducky să se folosească de protocolul de iluminare al Razer prin intermediul unui API.

Jucătorii din zilele noastre dispun de mai multe dispozitive cu iluminare RGB, dar nu se pot bucura complet de experiență, pentru că acestea nu comunică între ele.

Pentru prima dată în istorie, le permitem partenerilor noștri să intre în ecosistemul Chroma, creând astfel punți care să rezolve aceste situații, pentru beneficiul tuturor.

— Min-Liang Tan, co-fondatorul și CEO-ul Razer, în cadrul Computex 2018

Adăugarea tehnologiei Razer Chroma în dispozitivele și componentele produse de cei 8 parteneri majori, le permite jucătorilor să sincronizeze efectele de iluminare Chroma pentru întregul lor sistem; chiar dacă dețin dispozitive provenite de la brandurile partenere.

Primele produse de la producători terți cu suport pentru Razer Chroma vor fi lansate în cel de-al patrulea trimestru din 2018.

Switch-urile mecanice Razer vor ajunge și pe tastaturile produse de terți

Razer Mechanical Switches Computex 2018

Disponibile până acum doar pe produsele vedetă precum seria Razer BlackWidow, switch-urile vor debuta spre sfârșitul anului și pe tastaturi produse de parteneri. Lista exactă de producători terți care vor adopta această tehnologie va fi anunțată la sfârșitul anului.

Multe dintre tastaturile disponibile pe piață se laudă că au fost concepute pentru gameri, dar folosesc switch-uri concepute pentru orice altceva, dar nu gaming.

Pe de altă parte, switch-urile noastre au fost dezvoltate special pentru gaming și suntem încântați să vedem din ce în ce mai mulți parteneri dornici să profite de acest avantaj, extinzând astfel beneficiile pentru și mai mulți jucători.

— Min-Liang Tan, co-fondatorul și CEO-ul Razer, în cadrul Computex 2018

Cele trei tipuri de switch-uri mecanice Razer se vor regăsi pe tastaturile produse de parteneri:

  • Switch-ul Razer Verde: oferă un răspuns tactil și un sunet distinct, împreună cu puncte de acționare și de resetare; acestea sunt optimizate pentru cea mai bună performanță atât în folosirea în cadrul jocurilor, cât și în cazul redactării de text.
  • Switch-ul Razer Portocaliu: oferă un răspuns tactil, fără acel sunet distinct. Oferă aceeași performanță optimizată, iar forța necesară pentru acționare este redusă față de Switch-ul Razer Verde; oferă o experiență de gaming silențioasă.
  • Switch-ul Razer Galben: oferă acționare ultra-rapidă la o distanță de doar 1.2mm și silențiozitate maximă; optim pentru gaming într-un ritm alert, unde fiecare milisecundă contează.

Entuziaștii care preferă tastaturile DIY, construite personal, se vor bucura să afle că Switch-urile mecanice Razer vor putea fi achiziționate și individual (componentă separată) de la sfârșitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.