Timp de mai bine de 18 luni echipa noastră tehnică s-a concentrat pe realizarea de recenzii dedicate exclusiv produselor de gaming. Astăzi vom încerca, însă, să ne extindem în afara sferei noastre de confort și să discutăm și despre alte produse. Astfel, următoarele review-uri vor avea la bază dispozitive care ne pot face viata mai ușoară în momentele în care suntem pe drumuri, când petrecem deosebit de mult timp jucându-ne pe telefonul mobil sau când dorim sa avem acces super ușor la informații, fără sa tragem cabluri, sa operam carcase sau sa facem compromisuri.

Orico

Încărcătorul TSL-6U produs de Orico este un dispozitiv ce oferă 6 porturi pentru încărcarea simultana a diverselor gadget-uri (telefoane mobile, tablete, Kindle, caști wireless etc). Însă, cea mai interesantă trăsătură a acestui dispozitiv este asa numitul „Intelligent Identification IC”, dar despre toate detaliile tehnice vom vorbi mai târziu…

Unboxing

Încărcătorul pe care l-am folosit in acest review vine de la Soliton, distribuitorul oficial al produselor ORICO in Romania. Dispozitivul a ajuns in mai putin de 24 de ore in mâinile noastre și pot afirma fără falsă modestie ca am fost mai mult decât incantat in momentul in care l-am scos din cutie.

Charger

Despre pachetul in sine nu sunt foarte multe de spus. Acesta este compact, împachetat astfel încât sa reziste in condiții de transportare mai putin decât ideale. In pachet găsim încărcătorul, un cablu de alimentare, un manual de utilizare care include și detaliile tehnice și o carte de vizita prin intermediul căreia producătorul ne incurajează sa-i contactam pentru orice fel de probleme sau feedback (acesta promițând un răspuns in cel mult 24 de ore).

Încărcătorul este compact și solid, realizat dintr-un plastic dur care inspira încredere. Acesta este plăcut la atingere, suficient de solid încât sa-l putem folosi și in situații mai putin ideale și are un design modern care poate fi expus fără frica.

Detalii tehnice

Porturi

Încărcătorul Orico TSL-6U vine cu 6 porturi USB, dintre care un port este de tipul USB-C. Primul port USB implementează standardul Quick Charge 2.0 dezvoltat de Qualcomm și este, in principiu, destinat dispozitivelor cu procesoare mai noi și cu o baterie de capacitate mare , oferind o putere de pana la 24 de watti (5V2.4A, 9V2A, 12V1.5A). Mai multe detalii despre QC2.0 pot fi găsite chiar pe pagina oficiala a celor de la Qualcomm.

Următoarele 4 porturi USB nu mai sunt de tip QC2.0, ci porturi „normale” denumite și porturi „super charge” ce oferă o putere de 12 watti (5V, 2.4A). Aceste porturi sunt folosite de majoritatea dispozitivelor mobile ce nu suporta QC2.0, de la tablete și pana la caști wireless.

Ultimul port este, asa cum am menționat mai devreme, un USB Type C, relativ nou și întâlnit mai rar la încărcătoarele de duzina. Cu suport pentru 5V3A, acesta este portul implicit pe care îl folosesc atunci când doresc sa încarc rapid un telefon modern precum Pixel 3 sau Galaxy S10.

Orico TSL-6U

Per total, este important de reținut ca încărcătorul are o putere maximă de ieșire de 50 WATT (adică nu vom putea încarcă 6 dispozitive simultan, in mod „fast charging”).

Tehnologie

Motto-ul companiei Orico este „Leading Technology”, acest lucru datorându-se intenției inginerilor de a dezvolta sisteme inteligente, oricât de simple sau complexe ar fi dispozitivele. Acest desktop charger nu face excepție, bucurându-se de „Intelligent Identification IC”, o tehnologie ce folosește un circuit inteligent de detectare a curentului corespunzător aparatului conectat.

ORICO TSL-6U 1200-2

Alte beneficii ale acestui încărcător sunt:

  • protecție la scurt-circuitare
  • protecție la supratensiune
  • protecție împotriva supraîncărcării
  • protecție împotriva supraîncălzirii
  • protecție la depășirea curentului

Cu alte cuvinte, nu trebuie sa ne facem griji atunci cand punem la încărcat
diferite dispozitive, indiferent de fluctuațiile de curent cauzate de companiile distribuitoare de energie.

Impresii

Prima impresie este întotdeauna oferită de design. Încărcătorul e foarte compact, solid, asa cum am mai spus, foarte plăcut. Plasticul dur din care este realizat e lucios, arătând astfel foarte fain in lumina. Totuși, acest luciu are și un dezavantaj cauzat de urmele și amprentele care rămân pe suprafața acestuia de fiecare data când punem mana pe el. Având in vedere ca nu este (it’s not supposed to be!) prins in perete, mereu când dorim sa conectam un nou cablu trebuie sa punem mana pe el. Este important sa menționez și faptul ca urmele se pot șterge ușor.

Orico TSL-6U mi-a lasat o impresie plăcuta, de comoditate. Acesta este de tipul „plug and play”. Odată pus in priza și conectat cablul, nu mai trebuie făcut nimic.

Ceea ce mi-ar fi plăcut sa vad, însă, este un display micuț, OLED, care sa indice gradul de încărcare al fiecărui dispozitiv conectat. (Intr-o lume ideala, poate chiar și o indicare a timpului necesar pentru fiecare port pana la 100%).

Utilitate

Utilitatea unui dispozitiv precum TSL-6U USB Desktop Charger este, probabil, unul dintre cele mai controversate aspecte pe care le putem discuta. In special datorita caracterului subiectiv al acestuia.

Asadar, cui ii este adresat acest încărcător?

Un astfel de dispozitiv este util atunci când călătorim des și departe, iar in bagaj avem multiple dispozitive electronice care pot beneficia de o încărcare. Fie ca avem cu noi un telefon mobil, o tableta, o pereche de caști wireless sau o baterie externa, fie ca suntem in spatii cu acces restricționat la prize (precum in aeroport), acesta încărcător de la ORICO ne permite sa ne încărcam toate dispozitivele simultan, fără sa fim nevoiți sa luam cu noi cate un încărcător dedicat pentru fiecare dispozitiv sau să ocupăm, spre exemplu, 6 prize deodată.

Încărcătorul devine cu atât mai util și convenabil, cu cat grupul de oameni alături de care călătorim este mai numeros. Toate telefoanele mobile și bateriile de la camera foto pot fi încărcate simultan, într-un singur loc și cu o eficienta ridicata.

O alta situație in care un încărcător cu multiple porturi poate fi deosebit de convenabil este atunci când primim in vizita un grup de prieteni. Fie ca hotăram sa ne jucam toată noaptea board games sau avem alte activități casnice, toți musafirii își vor putea încarca telefoanele mobile fără sa fie nevoiți sa aibă propriul lor încărcător sau sa fiu eu nevoit sa trag cabluri și prelungitoare prin casa.

Indiferent de motivele pentru care fiecare dintre noi alege sa folosească un astfel de dispozitiv, prețul modest, confortul pe care îl oferă și caracteristicile tehnice ne-au uimit și ne-au determinat sa-l transformam într-un accesoriu recomandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.