Noul mouse de la Zowie, modelul EC1-B CS: GO Version m-a cucerit definitiv prin forma sa extrem de comodă, cât și prin acuitatea noului senzor.

În rândurile ce urmează, vă vom detalia, click cu click, de ce Zowie EC1-B are acum un loc de cinste, pe birourile noastre.

EC1-B – Simple geometry

La prima vedere, mouse-ul ne-a captat atenția prin design-ul său simplist și aspectul vizibil „bombat”, un trademark al produselor Zowie: funcționalitate înaintea designului.

Nici la capitolul funcții nu o să facă prea mari furori, întrucât mouse-ul vine doar cu două butoane de setări (unul pentru DPI și unul pentru rate reporting).

Pentru ce-i care vin din rândurile mouse-urilor SteelSeries, Razer și alte branduri care-și burdușesc produsele cu mii de luminițe, setări și engine-uri, cel de Zowie dă impresia unui mouse „entry level”.

Zowie

Versiunea CS: GO, față de cea clasică, vine într-un albastru marin, cu un logo potrivit atât din punct de vedere cromatic, cât și al dimensiunilor. Culoarea și finisajul de pe caroserie au un aspect plăcut și țin la depărtare mizeria și amprentele.

Senzor, prinderi și comoditate

Totuși, acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr. Noua gamă EC1-B este probabil unul dintre cele mai precise mouse-uri de esports de pe piață.

EC1-B vine încorporat cu noul senzor PMW3360, un upgrade peste vechile modele care defilau cu, ceea este acum depășit, PMW3310.

Și upgrade-ul este vizibil, mai ales pentru cei care încă dețin modele „A”. Senzorul este precis și mimează aproape la perfecție mișcările mâinii. Acesta se cuplează perfect cu design-ul ergonomic, care face mouse-ul aproape insesizabil în timpul jocului. Curbura, pe cât de exagerată pare, pe atât este de confortabilă, îndeosebi pentru cele două prinderi recomandate: palm și claw.Pentru palm, partea bombată se așează perfect în palmă, în timp ce pantele înclinate ale mouse-ului facilitează prinderea de tip gheară.

Și în lateral, scobitura din dreptul degetului mare este comodă și conferă o prindere sigură a mouse-ului. Mai mult, utilizatorii care au degetul mare ceva mai pronunțat, vor descoperi că pot utiliza liniștiți mouse-ul; fără să se teamă că vor apăsa vreunul din butoanele laterale.


Din păcate pentru stângaci, acest mouse este vizibil construit pentru a favoriza utilizarea cu mâna dreaptă. Până și caroseria este ușor înclinată spre dreapta pentru a acomoda mâna respectivă.

Acesta este un mare plus pentru că Zowie EC1-B e gândit să facă un lucru bine, decât să acomodeze cât mai multe tipuri de utilizatori. Riscant, dar dacă ești dreptaci, o să te încânte la maximum.

Click, click, boom!

Dacă este să rămânem în zona superioară a mouse-ul, nu putem să nu vorbim de clickuri. Cele două butoane exercită o presiune medie și vin cu un sunet ușor pronunțat, dar nimic care să-i agaseze pe cei din jur

Adevărul este că odată ce te acomodezi cu el (ceea ce nu durează foarte mult), mouse-ul intră în ceea ce putem descrie „stealth mode”. În timpul utilizării, mouse-ul este aproape imperceptibil și surprinzător de comod.  Clickurile vor fi singurule lucruri care îți vor aminti de existența sa.

Totuși, înainte să trecem la butoanele de spate, trebuie să vorbim și  despre rotița de scroll:
șanțurile și suprafața ușor cauciucată sunt binevenite, dar scrollul s-ar putea să opună destul de multă rezistență dacă vrei să-l manevrezi cu rapiditate, în afara jocurilor.

DPI-i și Report Rate-ul

Pe spate, mouse-ul are cele două butoane menționate mai sus: unul pentru DPI și altul pentru Rate Report.

O critică pe care o punem la înaintare este cea legată de afișajul DPI-urilor: sunt color-coded. Mai exact, nivelul acestora este reprezentat de o culoare, dar nicăieri pe mouse nu există o legendă pentru fiecare culoare. Singura legendă disponibilă este cea din manualul de utilizare care cel mai probabil o să zacă prin cutie, după prima citire.

Ce-i drept, puține jocuri vor necesita o schimbare bruscă de DPI (cu atât mai greu de realizat fără un buton amplasat superior); chiar și așa ar fi fost o atenție binevenită; cum este cazul cu butonul de pool rate.

Senzorul urcă, incremental, de la 800 la 3200 de DPI, ceea ce este mai mult decât suficient în FPS. Dacă nu execuți „flick shots” încontinuu, un număr scăzut de DPI este mereu preferat pentru tințele de doar câțiva pixeli.

Ultime mențiuni și verdict

Ultimele aspecte pe care nu le-am discutat sunt firul și greutatea. Firul nu vine cu vreo îmbrăcăminte specială, ci doar într-un înveliș de plastic; fapt care s-ar putea să-i dezamăgească pe unii consumatori.

La capitolul greutate, mouse-ul ni s-a părut mai ușor decât Rivalurile, Mionixurile și Deathadderele cu care eram obișnuiți. Nu este o diferență extraordinară, dar suficient cât să fie perceptibilă și revigorantă, chiar.

Acestea fiind spuse, care este verdictul? Îl recomandăm cu tot dragul!  Nu vă lăsați păcăliți de design-ul modest al acestui mouse, întrucât veți fi surprinși de atenția cu care este construit. Mouse-ul este un veritabil concurent pe piața șoarecilor high-end  și, pentru noi, se bate pentru locul întâi cu noul Rival 600.

EVALUARE
Confort
Acuratețe senzor
Personalizare
Material
Aspect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.