Astăzi discutăm despre tastatura de gaming Thura a celor de la Trust. O încântare pentru cei cărora le plac opțiunile de iluminare și vor o tastatură rezistentă la un preț mic.

Unboxing

Primim tastatura într-o cutie de carton neagră, cu poza tastaturii pe partea din față. Suntem întâmpinați de Thura imediat ce deschidem pachetul. Sub ea se află suportul pentru încheietură. Tot aici găsim și un sticker al celor de la Trust și o broșură cu modul de utilizare al tastaturii și modul de schimbare a iluminării.

Design

Tastatura arată uimitor. Simplă, elegantă, fără lucruri care nu-și au rostul. Pe partea superioară tastatura este placată cu metal, ceea ce îi dă un look futurist. Sus, tastele F1-F12 dublează și ca taste media. Pe partea din spate avem două piciorușe cauciucate, care nu o lasă să alunece deloc. Thura este una din puținele tastaturi cu taste semi-mecanice. Asta presupune că ea combină atingerea rafinată a unei tastaturi clasice cu aspectul și simțul unei tastaturi mecanice. Personal acest lucru nu mă impresionează pentru că prefer o tastatură complet mecanică. Oricum, tastele sunt mari și nu durează mult să te obișnuiești cu acestea. Practic este un plug-and-play.

Iluminare

În cazul în care de Crăciunul acesta vă lipsește bradul, nu vă sfiiți să cumpărați această tastatură. Cu 9 moduri de luminare „curcubeu” vă promit că nu veți mai avea nevoie de brad. Deoarece tastatura nu vine cu un software ce îți permite să editezi luminile, toate acestea se fac direct din taste. Astfel, cele 9 moduri se vor alege prin apăsarea butonului Fn și a unui număr de la 1 la 9. Primul mod aprinde toată tastatura. Nimic ieșit din comun. Al doilea mod este cel care îți transformă tastatura în setul de luminițe pe care le pui în brad. Cel de-al treilea este un fade între culorile disponibile. Al patrulea este un wave. Modul 5 îți aprinde succesiv luminile începând din centru.

Dacă, însă, îți era dor de Tetris, al șaselea mod este pentru tine. Luminile vin din partea dreaptă și se stivuiesc una peste cealaltă. Al șaptelea mod este la fel, doar ca luminile pleacă din mijloc și se duc în ambele direcții. Al optulea este favoritul meu. În momentul în care apeși pe oricare tastă, din mijloc pleacă lumini în ambele direcții. Avertisment pentru cei cu epilepsie și pentru cei care scrieți rapid! Al nouălea mod îți combină toate cele de până acum, aleatoriu. Toate acestea pot fi reglate să se desfășoare mai rapid sau mai încet apăsând pe Fn și Page up sau Page down. În schimb, un lucru în minus este faptul că luminile nu pot fi stinse deloc, deci dacă vreți să vă uitați la un film pe întuneric va trebui să o acoperiți sau să o deconectați.

Tehnic

După cum am zis și mai devreme, tastatura este semi-mecanică. Aceasta are un Anti-Ghosting de până la 16 taste. Practic, o să ai nevoie de mai multe taste la Anti-Ghosting doar dacă plănuiești să scrii și cu picioarele și mâinile în același timp. Timpul de răspuns este de 125 Hz. Tastatura se conectează la calculator printr-un cablu USB cauciucat cu lungimea de 170 de cm. Un alt dezavantaj al lipsei software-ului este lipsa programării. Tastatura nu permite taste Macro sau să schimbi rolul unei taste. De asemenea, tastatura nu este rezistentă la apă, deci aveți grijă la ce faceți cu paharele prin jurul ei.

EVALUARE
Design
Iluminare
Tehnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.