Review – Gamdias Achilles P1-L

Scaun de gaming profesionist

Piața dedicată scaunelor de gaming a avut parte de-o dezvoltare explozivă în ultimii ani. Majoritatea companiilor producătoare de periferice dedicate gamerilor au astăzi și o opțiune care aduce confort în sesiunile lungi petrecute în fața calculatorului.

Scaunele de gaming au un design inspirat din cursele de mașini, vin cu o ofertă de preț dedicată tuturor buzunarelor, iar dotările acestora diferă, astfel încât să îi poată acomoda și pe cei mai pretențioși dintre noi.

by Gamdias Achilles P1

În recenzia de astăzi vom vorbi despre scaunul ACHILLES P1 RGB. Acest model ne-a fost oferit spre testare de către compania taiwaneză Gamdias, care se laudă cu îmbinarea confortului cu designul modern și iluminat pe bază de LED-uri. Această funcționalitate este întâlnită relativ rar la astfel de produse.

Unboxing și asamblare

Spre deosebire de altă scaune sau produse care trebuie montate de cumpărător, scaunul nu vine cu informații tipărite, ci doar un cod QR. Acesta redirecționează la instrucțiunile de asamblare în format video. Scaunul se montează relativ ușor, timpul mediu fiind de aproximativ 20 de minute. În momentul livrării, cutia cântărește aproximativ 33 de kilograme și, pe lângă toate componentele scaunului, aceasta include și toate accesoriile necesare montării acestuia.

Prima impresie

Odată montat, scaunul se impune prin construcția lui solidă, materialele folosite, design-ul ușor diferit față de ceea ce oferă competitorii și dimensiunile relativ mari (fiind mărimea L). Totodată, remarcăm faptul că modul de implementare a suportului pentru picioare sau a sistemului de iluminare puteau fi drastic îmbunătățite, însă despre acestea vom vorbi în cele ce urmează.

Gamdias Achilles P1

Caracteristici

Construcția

ACHILLES P1 vine cu un cadru de oțel, bază de aluminiu, 5 roți compuse din aluminiu și silicon. Spătarul este compus dintr-o piele sintetică și ascunde un burete de înaltă calitate.

Caracteristici

Spătarul este complet reglabil, acesta putând fi rabatat, cu ușurință, la 150 de grade. De asemenea, scaunul poate fi și înclinat, mulțumită pistonului cu gaz de clasa 4. Singurul lucru pe care îl putem scoate în evidență, însă, este faptul că nu poate fi blocat în poziția dorită.

În altă ordine de idei, toate aceste lucruri, deși utile, sunt standard la un scaun de gaming de tipul „high end”; și faptul că scaunul nu poate fi blocat la înclinația dorită, reprezintă un mic minus. Altfel, ar fi fost ideal chiar si pentru o oră de somn.

Suportul de brațe 4D

Cele două suporturi pentru brate sunt complet configurabile datorită sistemului „4D”. Adică, pe 4 direcții. Pe lângă ajustarea înălțimii, prin simpla acționare a unui buton, acestea se pot roti, retrage sau se pot regla pe orizontală pentru un confort sporit.

Gamdias Achilles P1

Acest mod de reglare nu este unic acestui model, întrucât el se regăsește în majoritatea modelelor de scaune high-end, destinate gamerilor. Așadar, acest feature lipsește de pe modelul anterior de la Gamdias, M1.

Gamdias Achilles P1

Modificările pentru suport se fac prin butonul dedicat, amplasat pe fiecare braț. Acesta nu se ridică la nivelul construcției celorlalte elemente ale scaunului, lăsând impresia unui lucru ieftin si ignorat la un scaun care se dorește a fi „high-end”.

Suportul pentru picioare

Unul dintre aspectele întâlnite rar la tipul acesta de scaun, de birou, îl reprezintă suportul pentru picioare. Aceasta se ascunde într-un mod elegant sub scaun și, la nevoie, se poate extinde manual. Utilitatea lui este, însă, restricționată, din cauza lungimii scurte a tijelor de sustinere. Astfel, suportul de picioare este, mai degrabă, un suport pentru gambe. Cu toate acestea, cei creativi vor gasi un mod personal si confortabil de-a folosi suportul. Eu, spre exemplu, am găsit utilitatea lui la sesiunile de gaming pe PlayStation. Datorită faptului că nu mă limitează un birou, am libertatea de a-mi așeza tălpile pe el și de a sta confortabil în fața marelui ecran.

Gamdias Achilles P1

De menționat, totuși, că producătorii de la Gamdias s-au gândit și la un sistem de blocare. Acest sistem garantează faptul că suportul nu va fi extras complet de pe șinele pe care este amplasat.

Gamdias Achilles P1

Venind de pe un model de scaun mid-level de la o altă companie, eu am apreciat extrem de mult această particularitate și, spre surprindere mea, chiar mi-a sporit nivelul de confort. În special mulțumită posibilității de a roti și de-a retrage suportul pentru brațe.

Pernițele

Asa cum ne-au obișnuit scaunele de gaming, acest model vine, de asemenea, cu perne pentru zona lombară și cervicală.

Gamdias Achilles P1

Din nefericire, eu consider că modul în care acestea au fost proiectate lasă de dorit. În primul rând, perna cervicală, deși are dimensiunea potrivită, este mult prea tare pentru a o putea folosi. Cea lombară este prea mare – deci inconfortabilă.

Mărime

Modelul Achilles P1 vine în două mărimi disponibile: S și L. Varianta testată de noi este L și, din experiența mea, este recomandat celor cu o înălțime de peste 1.80 m. Dimensiunile concrete le puteți vedea în imaginea următoare:

Marime scaun gaming

De menționat este și faptul că, în momentul scrierii acestui review, în Romania este disponibilă doar varianta L a scaunului.

Iluminarea RGB

Toate produsele cu care Gamdias a intrat pe sectorul de periferice și accesorii dedicate gamerilor beneficiază de iluminare RGB, prin intermediul software-ului propriu, Hera. Nici scaunele de gaming nu fac excepție, iar acest model, precum și cele mid-level, respectiv entry-level, încorporează același tip de iluminare.

Gaming chair

Dezavantajul principal îl constituie faptul că amplasarea LED-urilor este doar pe spatele scaunului. Astfel, iluminarea nu este vizibilă nici proprietarului, dar nici măcar spectatorilor, în eventualitatea unui stream. Cel mult, poate să-i deranjeze pe cei care încearcă, poate, să doarmă în aceeași încăpere.

Gamdias Achilles P1

Mai mult decât atât, scaunul nu include nici un fel de alimentare, ci doar un prelungitor USB. Alimentarea scaunul se poate face, deci, fie prin USB de la calculator, fie prin intermediul unei baterii externe. Din fericire, Gamdias a luat acest lucru în considerare și a proiectat un mic buzunar în spatele scaunului pentru adăpostirea acesteia. Totuși, nu este deloc comod să sacrificăm o baterie externă în acest scop sau să stăm mereu „legați” de PC.

Confort & concluzii

Modelul cu care Gamdias dorește să se impună pe piața internațională a scaunelor de gaming iese în evidență prin confortul oferit. Trecerea de la scaunul meu anterior la acest model a avut, cu siguranță, un impact pozitiv, lucru pe care îl pot constata, în special, la sesiunile lungi de gaming.

By Esports Media

În concluzie, Achilles P1 de la Gamdias face parte din categoria scaunelor de gaming high-end, care încorporează toate caracteristicile regăsite la majoritatea scaunelor de pe piață. Ce diferă, însă, este multitudinea de culori disponibile, faptul că vine în două mărimi standard (L și S) și aduce chiar un plus de inovație, prin intermediul iluminării RGB și al suportului pentru picioare.

Gamdias Achilles P1

Cu toate acestea, consider că prețul este ușor piperat pentru o piață deja supraîncărcată de scaune dedicate gamerilor. Nu în ultimul rand, producătorul ar fi trebuit să acorde mai multă atenție implementării fiecărei caracteristici în parte, fiind lăsat mult loc pentru îmbunătățiri.

EVALUARE
Confort
Constructie
Features
Pernite
Iluminare RGB
Asamblare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.