Salutări! Astăzi discutăm puțin despre tastatura Hermes P1 RGB a celor de la Gamdias. Un device stylish și modern, recomandat atât gamerilor, cât și persoanelor obișnuite.

Unboxing

Tastatura vine într-o cutie simplă, în interiorul căreia găsim tastatura flancată de bureți. Tot aici găsim și un manual de utilizare.

Hermes P1

Design

Hermes P1 este o tastatură simplă, lipsită de adăugiri fără rost. Partea superioară a tastaturii este placată cu un aluminiu ce îi oferă un aer de modern. Tastele sunt însemnate cu un font special. O caracteristică interesantă a acesteia este faptul că, pe spate, în afară de cele două piciorușe cauciucate găsim și device-ul cu ajutorul căruia putem scoate tastele. Hermes P1 este o tastatură mecanică, lucru ce se arată folositor. Arm rest-ul, în schimb, nu prea se potrivește cu aerul modern al tastaturii. De asemenea, acesta pare să cadă de fiecare dată când ridici tastatura.

Iluminare

Dacă ai deja tastatura asta, presupun că ai trecut prin aceleași momente ca și mine, când nu te poți decide ce setare de iluminare să aplici. Ea are 14 profiluri de iluminare dintre care poți alege. Toate acestea se aleg din software-ul despre care o să vorbim mai târziu. Nu știu dacă am ratat eu ceva, dar atunci când lumina era aprinsă, în tastatură se auzea un sunet înalt. Destul de deranjant după o perioadă de timp.

Primul profil de iluminare este unul clasic, la care se așteaptă oricine. „Static” se numește acesta și tot ce face este să țină toată tastatura de o singură culoare. Cel de-al doilea profil îți oferă libertate artistică. Acesta te lasă pe tine să decizi ce taste vor fi iluminate, și în ce culori. Hermes P1 are, desigur, și profile de iluminare făcute din fabrică.

Primul este „Breathing” care aprinde și stinge treptat o culoare la alegere. Al doilea profil se numește „Wave” și traversează între toate cele aproape 17 milioane de culori posibile de la stânga la dreapta. Următorul se numește „Responsive fade out” și, când apeși o tastă, aceasta se aprinde, apoi se stinge încet. „Responsive fade in” face același lucru, dar invers. Tasta se aprinde încet și se stinge dintr-o dată. „Marquee” este o alegere ce face ca un „șerpișor de lumină” să pornească de sus, și să coboare. Același lucru îl face și „Colorful Marquee”, dar de data asta șerpișorul este multicolor. Aici am avut o problemă, întrucât după ce traversa o dată tastatura, acesta nu mai apărea.

Un alt profil ce seamănă cu acestea două este „Circular Marquees”. Pentru fanii jocului pe telefon Snake, acesta va aduce melancolie în inimă. O lumină pleacă de la tasta Esc și se rotește până ajunge în centru. „Ripple” este profilul meu favorit. La fiecare tastă apăsată un val de lumină pleacă și se duce până în capetele tastaturii. Următorul, „Neon” traversează între toate culorile, la fel ca „Wave”, dar lumina este deja pe toată tastatura.

Dacă ai vrut vreodată să vezi cum ar fi să plouă colorat pe tastatură, asta este șansa ta. „Rainbow Drops” aprinde aleatoriu taste în diferite culori. În „Slide in”, două lumini pleacă din margini, se întâlnesc în centru, apoi se întorc. Din păcate cele două lumini nu pot fi puse să fie culori diferite. „Rotation” este pentru momentele în care vrei să te simți ca și cum ai fi polițist. Lumina se învârte în jurul unui singur punct central și străbate întreaga tastatură.

Tuturor acestor profiluri de lumină li se poate modifica luminozitatea.

Tehnic

Hermes P1 este destul de avansată în domeniul tehnicului. Aceasta este disponibilă cu taste albastre, maro și roșii. Tastatura aceasta are tastele maro. Cei de la Gamdias ne promit 50 de milioane de apăsări pe fiecare tastă. Tastatura cântărește 1,56 de kilograme cu tot cu arm rest. De asemenea, aceasta vine cu N-key rollover și anti-ghosting de 100%. Hermes se conectează la calculator prin intermediul unui cablu USB. Aceasta are o tastă și o comandă programabilă: escape și Fn+space.

Software

Hermes P1 împarte un program de editare cu restul produselor de la Gamdias. Acesta se numește Hera. Pe prima fereastră a programului putem modifica atribuțiile celor două taste despre care vorbeam mai devreme. Următoarea fereastră te lasă să îți modifici macro-urile. Pe cea de-a treia putem face modificările la iluminare de care am menționat mai sus. La fel ca și Zeus P1, Hermes poate aloca tastelor sunete ce vor fi pornite la apăsare și te lasă să adaugi melodii noi. De asemenea, are și un editor pentru timerele macro-urilor.

EVALUARE
Design
Iluminare
Software
Tehnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.