Review – Trust GXT 890 Cada RGB Mechanical Keyboard

Astăzi vom discuta despre tastatura mecanică Trust GXT 890 Cada, care oferă un sistem de iluminare RGB personalizat, compatibilă atât cu PC-ul, cât și cu laptopul.

Trust GXT 890 Cada RGB Mechanical Keyboard

Unboxing

Cutia în care vine tastatura este una de culoare neagră, construită dintr-un material de carton foarte rigid, menită să protejeze tastatura. Imediat la deschidere, tastatura este așezată într-un suport de plastic, sub care găsim un sticker și un manual de utilizare. De pe ambalajul exterior aflăm caracteristicile de bază ale tastaturii:

 • iluminare RGB personalizabilă;
 • timp de răspuns rapid, datorită echipării cu switch-uri Outemu Red, până la 1 ms;
 • N-key rollover;
 • software avansat ce permite realizarea de macro-uri.

Trust GXT 890 Cada RGB Mechanical KeyboardDesign & Specificații

Tastatura are o dimensiune normală, asemănătoare celorlalte tastaturi de pe piață. Partea superioară a sa prezintă o construcție metalică, de culoare negru mat și margini argintii, iar cea de jos este construită complet din plastic. Tastele sunt, de asemenea, negre, oferind un aspect plăcut, iar switch-urile Outemu Red sunt expuse la vedere.

În partea de jos, pe muchia de sub tastele Space, ALT și FN se află sigla Trust GXT, iluminată constant cu un led roșu, pe toată perioada conectării la un dispozitiv funcțional.

 • Iluminare RGB cu personalizare individuală a tastelor;
 • Tip tastatură: mecanică cu switch-uri Outemu RED;
 • Partea superioară realizată din aluminiu;
 • Rezistență aproximată la 50 de milioane de apăsări;
 • Presiunea necesară pentru apăsarea unei taste – 50 gr;
 • Timp de răspuns – 5 ms;
 • N-key rollover pentru Anti-Ghosting;
 • Posibilitatea realizării unor macro-uri;
 • Taste multimedia;
 • Compatibiltiate: PC/Laptop;
 • Lungime cablu – 160 cm;
 • Dimensiuni: 459 x 152 x 42 (mm);
 • Greutate: 1027 gr;
 • Software inclus;
 • Conectivitate: USB 2.0;
 • Plug and Play.

Trust GXT 890 Cada RGB Mechanical Keyboard star warsIluminare + Software

Ceva ce m-a impresionat la această tastatură, cu siguranță, este iluminarea. Interfața softului este simplă și ușor de folosit. Iluminarea este RGB și se poate controla direct din software-ul personal. Acesta permite reglarea LED-urilor fiecărei taste, în diferite combinații, realizând, în acest fel, propriul profil personalizat în funcție de preferințe. Cu ajutorul software-ului este posibilă și reconfigurarea fiecărei taste, înregistrarea de macro-uri, fie single key sau multiple keys.

În plus, software-ul ne permite să alegem timpul de răspundere al tastaturii, selectând între 125HZ, 250HZ, 500HZ și 1000HZ, precum și crearea a 3 profile diferite, în care putem configura, după bunul plac, modul în care funcționează iluminarea. Putem opta și pentru alegerea unuia dintre cele 18 moduri predefinite: Wave 1; Wave 2; Twist; Cycle; Breathing; Centered; Trail; Ripple; Line; Fireworks; Hypnotize; Lyne work; Up and Down; Vortex; Raindrops; Diagonal; Hard Work; Gravity.

De altfel, putem selecta și direcția luminii, dacă pleacă dinspre exterior spre interior sau invers. În final, în partea de jos, avem butonul „Reset to Factory Defaults”, care, bineînțeles, readuce profilul selectat la setările din fabrică, cele standard.Trust GXT 890 Cada RGB Mechanical Keyboard

Testing & Feeling

În momentul în care am ridicat prima oară tastatura, mi s-a părut puțin grea, dar, în același timp, robustă. Cablul este construit dintr-un material semi-rigid, dimensiunea ajungând la 1.6 metri. Datorită piciorușelor de pe partea inferioară a tastaturii și a materialului de pe ele, aceasta poate fi menținută într-o poziție fixă. Zgomotul pe care-l produc tastele la apăsare nu este unul foarte deranjant, dar ceea ce reprezintă un dezavantaj, din punctul meu de vedere, este faptul ca nu toate tastele produc același sunet. De exemplu, tasta space sună diferit la apăsare, față de tastele W, A, S sau D. Iluminarea nu constituie un dezavantaj într-o cameră fără lumină, ci este chiar plăcută ochiului. Personal, cred că tot ce-i lipsește acestui model de tastatură este un arm rest.

Mi-a luat cel mult 2-3 zile să mă obișnuiesc cu acest model. Deși este prima tastatură mecanică pe care o utilizez mai mult de o săptămână, pot să declar că se ridică la măsura așteptărilor mele. În ceea ce privește tehnoredactarea unui eseu, articol sau orice text, nu am simțit niciun avantaj față de alte tastaturi sau cea de la laptop. Însă, în privința gaming-ului, am simțit o diferență sesizabilă.

Am testat tastatura în Fortnite, League of Legends și Counter Strike: Global Offensive, iar viteza de răspundere a acesteia s-a dovedit a fi utilă. De asemenea, opțiunea din soft de a crea macro-uri, adăugarea unui profil personalizat și iluminarea, reprezintă un bonus imens adăugat tastaturii.

Din cauza culorii negru mat praful se observă foarte repede, dar datorită spațiului de 4mm dintre taste și suprafața metalică, se poate curăța imediat. Trecerea de la tastatura laptopului la această tastatură mecanică s-a simțit imediat, perfomanțele mele în jocuri fiind îmbunătățite cu cel puțin 25%.Trust GXT 890 Cada RGB Mechanical Keyboard

EVALUARE
Design
Specificații
Feeling
Software
Iluminare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.