ESL a început al 6-lea sezon de turnee Southeast Europe Championship, pentru CS:GO, League of Legends și Hearthstone. Mai multe detalii aici.

Pentru Hearthstone au avut loc 4 turnee de calificare regiunea Europa SE (România,

repartizare puncte turnee de calificare ESL
Aceasta a fost distribuția punctelor pentru primele 4 turnee de calificare

Moldova, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Cipru, Serbia, Croația, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru). Primii 4 jucători care au acumulat cele mai multe puncte în urma turneelor de calificare, au trecut mai departe în faza de Playoffs. Apoi, câștigătorul din Playoffs se va întâlni în marea finală cu câștigătorul turneului adițional de calificare, exclusiv pentru români, care va avea loc sâmbătă 13 ianuarie. (link)
Finala se va desfășura offline, la Romexpo în București, în luna ianuarie. Iar premiile sunt de 700$ pentru primul loc și 300$ pentru locul 2.

Calificare in PlayoffsDupă cum probabil știți, m-am calificat în Playoffs, de pe locul 4 la puncte în urma turneelor de calificare.

Sâmbătă 11 noiembrie am câștigat primul turneu de calificare. Duminică am pierdut în runda a 2-a, iar weekendul următor am reușit 2 top 8-uri. În consecință, am acumulat 155 puncte și m-am calificat mai departe.

Antrenament

Pentru aceste turnee, m-am pregătit împreună cu Angeloshaggy și Kevineter. După mai multe discuții și teste, am ajuns la concluzia că o formulă eficientă este de a targeta Jade Druidul și Razakus Priestul, din moment ce o mare parte le vor aduce, fiind open tournaments. Asta a însemnat să joc Big Druid și Big Priest, deoarece au winrate favorabil împotriva celor 2 arhetipuri menționate anterior. Formula asta atrage de la sine ban-ul pe Rogue, din moment ce Big decks sunt vulnerabile la aggro și Aggro Rogue-ul e cel mai constant deck de acest tip. Evident că trebuie jucat și rogue, fiind un deck puternic tier 1, dar apoi s-a iscat întrebarea „Care să fie al 4-lea deck?”.

Angelo mi-a răspuns clar Quest Mage, care e favorit împotriva la druid și priest, însă eu am o părere rezervată despre acest deck. L-am jucat puțin și nu puteam să mă prezint la turnee cu un deck pe care nu-l stăpânesc. Luând asta în considerare, am decis să merg cu Murloc Paladin, varianta mid-range. Se descurcă bine împotriva la Jade Druid și Razakus priest și este superior Zoolock-ului (flexibilitate asigurată de arme, buffuri, sinergie cu murloci). O altă variantă ar fi fost să aleg zoo, însă nu mi se pare un deck consistent. Dacă nu prind Prince Keleseth pe tura 2, este dificil să câștig împotriva deck-urilor tier 1 și efectul de discard îmi poate anula win conditions.

Pregătire pentru Playoffs

Pentru Playoffs, m-a ajutat și RDU cu listele. Odată trimise, nu puteau fi modificate pe toată durata fazei de Playoffs. Am pierdut prima serie cu LikeaBawse, care a avut aceeași strategie de lineup ca și mie, doar cu Exodia Mage în loc de Murloc Paladin. Apoi în Loser’s Bracket am câștigat 3-0 vs. Angeloshaggy (link), 3-1 vs. Silentstorm (link) și 3-2 vs. ProDG (Raynbg) (link), serie întoarsă de la un avans rapid de 2-0 pentru ProDG. Din păcate, am pierdut 0-3 împotriva lui PenhaDani (link), deși aveam lineup favorabil, am avut ceva ghinion. Am scris pe profilul meu de jucător cum am procedat și gândit meciurile, mai multe puteți găsiți acolo. În finala de la Romexpo s-a calificat LikeaBawse. El a jucat cel mai bine dintre toți jucătorii prezenți în faza de Playoffs. Așadar, mai am o șansă să mă calific, la turneul wildcard pentru români. 😊

Deck-uri

Impresiile mele despre deck-urile jucate de mine la turneele de calificare și Playoffs:

Lineup-ul meu pentru turneele de calificare si Playoffs
Lineup-ul meu pentru turneele de calificare si Playoffs

Big Druid

Mi-am făcut o versiune super greedy de Big Druid, care șterge pe jos practic cu Razakus Priest. Are mulți dragoni, Ysera pentru value, Malygos pentru damage (care m-a ajutat mult și în calificări vs. zoo), Alexstraza, Primordial Drakes, tot tacâmul. Am jucat și un Bright-Eyes pentru un highroll potențial de minion mare; însă de 2 ori l-am jucat în Playoffs și de 2 ori mi-a tras Nourish. Am scos Innervates și nu am jucat Mediv (așa cum era cea mai jucată variantă de Big Druid). S-ar putea să nu fi fost foarte inspirat din partea mea, mai ales ca în calificări am întâlnit o tonă de zoo. Am fost norocos că am prins ramp și follow-up de fiecare data vs. deckurile agresive.

Murloc Paladin

A mers bine paladinul, am tras și bine cu el, ce-i drept, e bine știut că un paladin care își ratează turele 1 și 2 poate pierde meciul.

Big Priest

Mi-a fost banat destul de mult priestul (pentru că are cel mai mult board clear disponibil dintre toate deck-urile). Când am avut ocazia să-l joc, mi-a mers bine, am tras destul de bine și desigur, l-am jucat bine. În Playoffs am făcut un missplay vs. LikeaBawse (mai mult fiind un greedy play), însă pierdeam acea serie orice făceam, grecul având un draw perfect vs. priestul meu. Consider Big Priestul un deck destul de inconsistent totuși, care nu are cycle aproape deloc. Are neapărat nevoie de Barnes pe tura 4, ca să nu rămână prea mult în urmă; și asta chiar dacă dispune de mult removal.

Aggro Rogue

Am făcut câteva missplay-uri cu rogue-ul, care din fericire pentru mine nu au contat la rezultatul meciurilor. Însă sunt nemulțumit de cum mi-am făcut lista de rogue. Am simțit lipsa la Tar Creeper și Saronite Chain-Gangs, împotriva la zoo și în mirrors. Am fost lacom să folosesc Vicious Fledglings. Acestea sunt bune împotriva la Razakus Priest și Jade/Big Druid, însă slabe în rest. Și lista asta trebuia s-o completez cel puțin cu Saronite Chain-Gangs, din moment ce într-o fază avansată a turneului e posibil să nu se mai joace Jade Druid. Și așa s-a întâmplat, au fost doar 2 liste de Big Druid (a mea și a lui LikeaBawse), iar restul au jucat Aggro Druid.

Având în vedere că Bucharest Gaming Week a fost mutat în luna ianuarie (inițial trebuia să se desfășoare în perioadă 16-17 decembrie, pentru Hearthstone) ESL s-a hotărât să mută și turneul wildcard de calificări pentru români tot în ianuarie. Astfel, jucătorii se pot acomoda cu noile cărți din expansiune Kobolds and Catacombs și desigur, pot să-și completeze și colecția până atunci.

Eu sunt hotărât să joc și mai bine la turneul de wildcard, vreau neapărat să ajung în marea finala de la Romexpo. Așadar, ne auzim în ianuarie! 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.