Primul eveniment major HCT 2018, Europe Summer Play-offs, a avut loc în weekendul 5-6 mai. 72 jucători europeni (64 cu cele mai multe puncte acumulate + top8 din Challenger Finals), au concurat pentru șansa de a avansa în Summer Championship, ce va avea loc spre finalul lunii iunie.

Cei 4 jucători care au avansat în Summer Championship sunt Marco „Turna” Castiglioni; Torben „Viper” Wahl; Kacper „A83650” Kwieciński; Raphael „BunnyHoppor” Peltzer. Pachetele câștigătorilor, precum și a celorlalți jucători, pot fi găsite aici.

Predicții inițiale

Înainte de eveniment, s-au făcut mai multe predicții, însă majoritatea au căzut de acord că Warlock-ul (Control/Cubelock) este must-have într-un lineup bun. 46 jucători au adus MindBlast Priest, un pachet pe care destui jucători l-au estimat ca fiind slab. Casie, de exemplu, a avut cel mai notabil ghinion cu acest pachet, pierzând 10 meciuri la rând din 10. Ca variante pentru pachetele 3 și 4, părerile s-au împărțit și jucătorii au adus Spiteful Druid, Even Paladin, Tempo Mage sau Quest Rogue, câțiva au avut Taunt Druid, Control Warrior și alte versiuni de Rogue.

Strategie de ban

Strategiile de ban au fost diferite, însă în săptămâna de dinaintea evenimentului, Quest Rogue era foarte popular pe ladder. De aceea mulți au adus un deck agresiv împotriva acestuia, dar care totodată să se descurce și împotriva Warlock-ului (adică Tempo Mage, Spiteful Druid). Asta a implicat ban-ul pe Paladin. Cei cu Priest în lineup au avut opțiunea să baneze Rogue (Priestul fiind decent vs. Warlock și Paladin) s.a.m.d. Cel mai slab lineup (dintre jucătorii cunoscuți) a fost cel al lui GreenSheep, cu 4 pachete agresive, printre care Odd Rogue și Odd Hunter, care sunt foarte slabe ca winrate per total.

Desfășurare

După 6 runde de swiss (din 7), erau 8 jucători cu 5-1 și un jucător cu 6-0. Dintre aceștia 9, 6 jucau MindBlast Priest (inclusiv cel cu 6-0). Găsiți aici care au fost rezultatele după 7 runde de swiss.

Top 8:

 • Control Warlock 4 / Cube Warlock 4;
 • MindBlast Priest 6;
 • Tempo Mage 2;
 • Even Pala 4 / Murloc Pala 1;
 • Quest Rogue 2 / Miracle Rogue 1;
 • Baku Warrior 1;
 • Spiteful Druid 3 / Taunt Druid 4.

Top 4:

 • Control Warlock 1/ Cube Warlock 3;
 • MindBlast Priest 2;
 • Tempo Mage 2;
 • Even Pala 2 / Murloc Pala 1;
 • Quest Rogue 1 / Miracle Rogue 1;
 • Spiteful Druid 2 / Taunt Druid 1.

Au fost 10 deck-uri diferite în top 4 (din 16 deck-uri în total), ceea ce spune foarte multe despre ce meta a fost în Play-off-uri. Per total nu a existat un deck pierzător sau un deck câștigător. Norocul jucătorilor de a nimeri matchup-urile favorabile sau de a câștiga în matchup-uri nefavorabile, ajutați de skillul și experiența lor, au făcut diferența.

Mulțumiri lui ciprian04q pentru statistici și concluzie. 🙂

În weekendul 12-13 mai urmează America Summer Play-offs, începând pe la ora 8 AM PDT (6 PM ora noastră). Pe serverul american a devenit foarte popular Recruit Warrior în această săptămână și câțiva jucători, printre care și Fr0zen, îl vor aduce. Așadar, fiți cu ochii pe ce se întâmplă, o să fie un weekend interesant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.