În urma turneului Board Tales 1, am decis să facem un LIVE chat cu Sergiu „JustSergiu” Trifu, învingătorul acesteia. Am povestit puțin despre cum este viața lui ca jucător de Hearthstone, cum i s-a părut această ediție și despre planurile pe care le are în privința acestui joc.

EM: Salut, Sergiu. De când joci HS? Şi ce te-a ținut lângă joc?

ST: Salut! Prima mea interacțiune cu Hearthstone-ul a fost în closed beta, prin decembrie 2013, când am primit pe mail un key de la Blizzard. Dar nu m-a atras atât de tare la început astfel că, după 2-3 zile, l-am abandonat. Am început să joc iar când a ieșit din beta pe la sfârșitul lui martie, aproape zilnic. Ce m-a ținut lângă joc a fost obsesia mea pentru cardgames, colecții și tot lore-ul World of Warcraft.

EM: Povestește-ne puţin despre experiența pe care ai avut-o în cadrul jocului până acum.

ST: Pentru mine a fost o experiență incredibilă, pentru că am avut șansa de a trece prin toată evoluția jocului, schimbările făcute și mecanicile nou adăugate. Am prins deck-uri care, acum, ar fi imposibil de jucat, chiar și în wild, datorită nerfurilor. Primul meu deck, dacă îmi aduc aminte bine, a fost Miracle Rogue, cel cu Leeroy + 2 x Shadowstep (înainte de a lua nerf Leeroy); a fost un deck care mi-a plăcut enorm, după care a urmat clasicul Handlock, cu giganți. A fost o zi tragică pentru dustul meu în ziua în care am făcut deck-ul, dar nu regret. Am prins și perioade tragice, precum Undertaker Hunter, Secret Paladin sau Face Hunter, în care blestemam jocul ăsta în fiecare zi. Până la urmă, fiecare deck jucat sau împotriva căruia am jucat m-a ajutat enorm în a înțelege: mecanica jocului; ce cărți trebuie să joc și când; care ar fi play-ul optim; ce aș putea face tura viitoare etc.

JustSergiuEM: Cum ai descrie într-o propoziție HS unui necunoscător?

ST: Wizard Poker Game în care degeaba ai skill dacă nu trage norocu’ la tine.

EM: Care este deck-ul tău preferat „all time” şi de ce? Dar deck-ul tău preferat din acest meta şi de ce?

ST: E greu să aleg un deck preferat „all time”, pentru că au fost foarte multe care mi-au plăcut. Totuși, unul dintre deck-urile mele preferate a fost Freeze Mage (atât varianta de dinainte de standard, cât și cea de după apariția standardului). Nu era un deck ușor de jucat, fiecare decizie luată în fiecare tură conta mult mai mult față de alte deck-uri. Iar în meta-ul actual nu am niciun deck favorit, toate sunt foarte plictisitoare. Mi-a plăcut acel Handlock/Demonlock, dar ia prea multă bătaie pe ladder de la aproape orice.

EM: Ce părere ai despre meta-ul actual? Ce îţi place? Ce nu îţi place?

ST: Odată cu apariția Knights of The Frozen Throne, mă așteptam la o schimbare mai radicală a meta-ului, dar mai mult a îmbunătățit meta-ul trecut. A făcut Jade Druidul cu Ultimate Infestation și Spreading Plague (noroc cu nerful la innervate că, altfel, ladderul era plin de ei); Highlander Priest cu DK-ul de Priest rupe ladderul; Token/Evolve Shamanul iarăși a primit un mic „buff” cu saronite și DK-ul. Nu-mi prea place ideea Blizzardului de a scoate/nerfui toate deck-urile care prezintă un combo precum Freeze Mage sau Miracle Rogue (cel cu Leeroy). Oferă mai multă plăcere jocului și satisfacție când câștigi cu acel combo.

EM: Ce sfat i-ai da unui jucător nou?

ST: Dacă îi place jocul și simte că poate investi zilnic o parte din timpul lui pentru joc, îi recomand să urmărească cât mai multe streamuri de la jucători pro. Spre exemplu, Jeffrey „Trump” Shih sau Thijs „Thijs” Molendijk, iar pentru arene salty Octavian „Kripparrian” Morosan. Așa am învățat și eu, la rândul meu, când mă plictiseam pe autobuz, tren, WC etc. deschideam un stream sau un video pe YouTube și mai învățam câte ceva despre un deck sau joc. Și să nu se descurajeze dacă ia bătaie la început.

EM: În weekendul acesta ai participat la Board Tales #1. Ce părere ai despre turneu?

ST: A fost o experiență plăcută, nu mai participasem de multă vreme la un turneu. Îmi place foarte mult inițiativa luată de voi de a face mai multe turnee de tipul acesta și de a crea un clasament pe baza rezultatelor obținute pe parcursul lor. Tot respectul pentru efortul depus.

Hearthstone Romania

EM: Ce obiectiv ai avut când te-ai înscris în concurs?

ST: Nu m-am gândit că o să ajung atât de departe, mai ales că nu mă pregătisem pentru turneu aproape deloc, dar a ieșit bine în final. Mai ales că deck-urile cu care au venit majoritatea sunt de ceva vreme pe ladder și le cunoșteam punctele forte și slăbiciunile.

EM: Ai avut în line-up un deck interesant și anume Elemental Rogue. Cum ai decis să aduci acest deck?

ST: Da, nu știu ce a fost în capul meu sincer. Nu cred că mulți știu, dar deck-ul ăsta a fost cam prima variație a Keleseth Rogue. Și, de când am găsit-o, nu am mai verificat și alte variații. Deckul e destul de bun dacă vin cărțile într-o ordine decentă să zic, nu perfectă. Pe perioada turneului am avut ghinion groaznic cu el, am tras patches în mână, mi-au venit blazecallerii și bonemare în early și mid game etc, dar tot am reușit să o scot la capăt cu el. S-ar putea că varianta cu cold blood și leeroy să fie mai bună pentru că e mai agresivă, iar aceasta e orientată spre board control. Iar dacă-l pierde, s-a terminat meciul cum de altfel s-a și întâmplat în meciul cu Tzep versus Shaman.

EM: Mai joci și alte jocuri? Care?

ST: În ultima vreme am jucat mai mult Paladins decât Hearthstone. „Copia Overwatch-ului pentru săraci” a început să evolueze tot mai mult adăugând mereu content nou la fiecare 2 săptămâni ceea ce e foarte plăcut. Mai joc Path of Exile când mă plictisesc teribil. În rest, nu mai găsesc nimic să-mi păstreze interesul.

EM: Ce alte hobby-uri ai?

ST: Din păcate, nu prea am timp de hobby-uri din cauza muncii și a facultății. La mine hobbyurile sunt de scurtă durată. Mi-ar plăcea să mă reîntorc la streaming cât mai repede, trebuie să văd cum îmi fac timp.

Mulțumesc pentru timpul acordat şi succes în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.