Astăzi o să abordez lore-ul cărții Dirty Rat, inițial nu pare că ar avea un lore de explorat, însă această creatură, în ciuda aparenței sale simpliste, ascunde mai multe decât s-ar spune. Este o carte epică, costă două cristale și este chiar încadrată în categoria de minion ieftin și bun.

Dirty Rat

Cartea Dirty Rat înfățișează o creatură simplă, jumătate șobolan, jumătate humanoid. Însă în realitate sunt doar niște creaturi inocente cu o pasiune ciudată pentru lumânări, da..ați citit bine, lumânări.

Această rasă de minion se numește Kobold și este des întâlnită în universul World of Warcraft. Recent, s-a adăugat în al șaptelea expansion în Hearthstone – Kobolds and Catacombs.  Kobolds locuiesc în mine abandonate sau în peșteri, datorită dragostei lor pentru pământ. Originea acestei creaturi nu este așa cunoscută, însă Brann Bronzebeard (un dwarf istoric și explorator) are o teorie plauzibilă. Acesta este de părere că există o legătură între Kobolds și Troggs (gardieni creați de către Titani, să apere Azeroth-ul subteran). Însă creația Titanilor nu a ieșit conform planului. Troggs au căpătat o formă agresivă și animalică iar Titanii au fost nevoiți să îi inchidă în  Uldaman (zonă explorată și de playerii de Hearthstone în League of Explorers). După multe generații, este posibil ca Troggs să fi evoluat în Kobolds.

Dirty Rat

Așadar, teoria lui Brann ar putea fi adevărată, întrucât ambele creaturi împărtășesc aceleași pasiuni și trăsături. Ca de exemplu dragostea pentru pâmânt. Troggs au fost creați pentru a ajuta la construirea Azeroth-ului subteran, minând și modelând peșterile, în timp ce Kobolds adoră să mineze fără un anumit motiv, doar au acest impuls. Pe lângă asta, ambele creaturi sunt păroase, nu chiar atrăgătoare și marcate de o inteligență simplistă și animalică.

Dragostea pentru lumânări

Cel mai întâlnit element al unui Kobold este dragostea lui pentru lumânări și probabil cea mai întalnită frază este „YOU NO TAKE CANDLE!”. Cu toate că poate părea amuzant, această pasiune pentru lumânari ascunde o poveste fascinantă. Lumânarea nu este doar o unealtă pe care o folosesc pentru a-și lumina calea și a săpa, are un scop mai important.

În urmă cu mult timp..

..în peșterile din Highmountain trăia vechiul trib al Kobolds-ilor, Bluewax (Ceară albastră).  Aceștia au fost nevoiți să plece datorită invaziei unor forțe întunecate ce a pus stăpânire pe locul ce-l numeau odată casă. La scurt timp, Kobolds s-au întors și au spulberat întunericul cu lumânările lor. Aceștia mai folosesc lumânarile pentru a reprezenta conducerea și importanța, iar Kobold-ul cu cea mai lungă lumânare era liderul clanului. De asemenea, construiau monumente din ceară sau care reprezentau lumânarea. Pentru ei, lumânarea nu este o simplă unealtă, este piatra de temelie a civilizației lor.

Dirty Rat

Însă, pe lângă lumânare, cea mai puternică „unealtă” aș zice că este mirosul lor. Acestea fiind spuse, Kobold-ul este doar o creatură neînțeleasă care merită mai multă atenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.