Pentru că îmi place mitologia nordică și zona Northrend din World of Warcraft cam pe asta se axează într-un fel, astăzi o să abordez lore-ul cărților Fjola Lightbane și Eydis Darkbane. Ele sunt Val’kyr, sunt o formă mai evoluată a femeilor vrykul și îl servesc pe Lich King.

Surorile Val’kyr

După cum spune și numele lor, Fjola aparține luminii iar Eydis întunericului. Ele sunt printre cele mai puternice dintre Val’kyr și sunt trimise de Lich King să tortureze și să terorizeze Argent Tournament și locuitorii lui. În timpul bătăliei vor fi învinse de Argent Confessor Paletress, care apartine de Argent Crusade (Ordinul Sacru al Războinicilor). Paletress este victorioasă, iar surorile sunt capturate. Mai târziu, ele apar ca boss în ultimul challenge din Argent Tournament. Fjiola nu întâmplător se numește Lightbane. Aceasta a fost inițial val’kyr-ul lui Odyn, însă a fost coruptă de Lich King cu greu și s-a alăturat surorii ei. Așadar, una din surori folosește puterile luminii, iar cealaltă ale întunericului, dar împreună se completează asemenea Ying-Yang-ului.

Val'kyr

Istoria Val’kyrilor

Val’kyr sunt un fel de undead/spirit, al femeilor vrykul și sunt o formă mai evoluată a lor. Acestea au ca bază Valkirion în Storm Peak și au acceptat darul lui Lich King, drept pentru care îl slujesc. Vrykul sunt o sub-rasă a înfricoșătorilor giganți, războinici nativi din Howling Fjord. Inițial erau progenituri ai rasei umane, care erau vrykul de origine, însă născuți deformat în urma Blestemului Cărnii – Curse of Flesh. Acest blestem a fost creat de către Vechiul Zeu Yogg-Saron și afectează creațiile titanilor. Aceste creații suferă transformări fizice: din metal în piatră, apoi în carne și oase. Val’kyr sunt cele care au grijă de sufletele celor mai viteji vrykuls și îi ajută să treacă din Shadowlands în Halls of Valor; un tărâm deasupra norilor creat de Odyn special pentru cei mai vretnici războinici vrykul și răsplătiți mărinimos, un fel de Valhalla pentru vikingi. Pentru că nu se putea încrede în Dragon Aspects, Odyn să creează o armată puternică, Valjarar, pentru a proteja Azerothul. Această armată era alcătuită din războinici vrykul ale căror suflete erau aduse cu grijă de Val’kyr.

Val'kyr

Helya, prima Val’kyr

Helya este prima Val’kyr creată de Odyn fără voia ei. Între timp, titanul Loken a fost corupt de Yogg-Saron și dorește moartea fraților săi. Pentru a putea să-și pună planul în aplicare, Loken îi cere ajutorul Helyei; iar aceasta acceptă fericită propunerea dorind răzbunare pentru ce i-a făcut Odyn. De atunci, l-a capturat și închis pe Odyn în Halls of Valor unde și-a format propriul său regat, Helheim, acolo erau aduse toate sufletele războinicilor nedemni Vrykul căzuți în bătălie.

Val'kyr Helya

Val’kyr se aseamănă foarte mult cu vikingii și mitologia nordică. După cum am zis mai sus Halls of Valor este Valhalla, iar Loken poate fi Loki și așa mai departe; fapt pentru care o să rămână lore-ul meu preferat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.