Astăzi o să abordez lore-ul cărții  Sylvanas Windrunner, numită  „The Dark Lady” sau „The Banshee Queen”. Este adăugată atât în Heroes of the Storm, cât și în Hearthstone.

Sylvanas Windrunner

Sylvanas este conducătoarea Hoardei și a Forsaken, una dintre cele mai puternice facțiuni de undead din Azeroth. Când avea forma ei de high-elf, aceasta era ranger și general pentru Silvermoon. În timpul celui de al treilea război, abia a ajutat Quel’Thalas-ul să scape din invazia Scourge, condusă de death-kinght-ul Arthas. În cele din urmă, din păcate, Sylvanas a căzut în bătălie. În loc să-i onoreze trecerea în cealaltă lume cu o moarte rapidă, Arthas, vrând să o adauge în armata lui, i-a smuls sufletul și a transformat-o într-o banshee – o formă de femei elf undead cu o apariție fantomatică și care se alimentează cu ură.

Sylvanas Windrunner

Sylvanas, regina undead

Când controlul lui Lich King asupra minionilor s-a slăbit, Sylvanas a reușit să scape și s-a grăbit să-și recupereze corpul. Jurând răzbunare, aceasta a strâns o armată de undead renegați și a pornit războiul împotriva Scourge. În urma acestor evenimente, Sylvanas devine regina acestei facțiuni undead. Sub conducerea Sylvanei, Forsaken se alătură Hoardei și mai târziu ajută la detronarea lui Lich King în Northrend. Regâsindu-se în undeads, caută tot felul de mijloace pentru a-i face o facțiune puternică.

După distrugerea lui Arthas, Sylvanas a ajuns la concluzia că sufletul ei este condamnat la o eternitate de tortură și întuneric, așa că formează o înțelegere cu Val’kyrii. Acum, putea să-și ocupe locul în lumea celor vii, atâta timp cât Val’lyrii trăiau. Împăcându-se cu întunecata ei soarta care va urma, își considera poporul un zid de liniște, tot ce voia era să le asigure un regat măreț. Așadar, conduce un atac asupra Lordaeron și îl stăpânește pentru Forsaken.

Sylvanas Windrunner

Sylvanas ca ranger

Membră a familiei Windrunner high-elf, are două surori, Alleria și Vereesa și doi frați Lyras și Sylvos. Familia ei trăia în Windrunner Spire în liniștitele păduri din Quel’thalas. S-a alăturat rangerilor și în cele din urmă a devenit conducătoarea lor, crescând la rank-ul de Ranger-General al Silvermoon-ului, conducătoare a forțelor militare a tuturor high-elfilor. După ce high-elfii s-au retras din Alianță, Sylvanas și rangerii erau garda principală în caz de atac al Silvermoon-ului.  Cu toate că se spune despre Sylvanas că a murit în bătălie iar sufletul i-a fost transformat în banshee, aceasta a fost capturată de fapt și transformată ulterior în banshee.

Sylvanas

Noua Warchief a Hoardei

În timpul bătăliei de la Broken Shore, Sylvanas s-a alăturat cu Dark Rangers Alianței, pentru a lupta împotra atacului Burning Legion. Ea și Hoarda au luptat cot la cot în timp ce Alianța s-a ocupat de Gul’dan. În timpul bătăliei, Vol’jin a fost rănit mortal și a rugat-o pe Sylvanas să nu lase Hoarda la ananghie. Aceasta a făcut alegerea să abandoneze forțele Alianței și să se retragă. Când au ajuns în Orgrimmar, pe patul de moarte, Vol’jin, a numit-o noua Warchief pe Sylvanas. Acum, aceasta conduce Hoarda din Undercity.

sylvanas

Cu toate că se spune despre Sylvanas că nu e o bună Warchief, eu cred că Vol’jin nu a ales-o degeaba, iar lore-ul ei este la fel de interesant.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.