Pentru că toată atenția se îndreaptă mai mult către Alexstrasza, am decis să abordez lore-ul cărții Ysera. Este o carte legendară și în general lore-ul Yserei este printre preferatele mele.

Ysera

Ysera este un dragon de culoare verde, cu pielea sclipicioasă și cu sute de smaralde în loc de solzi. Titanul Enor, când a creat-o pe Ysera, sora Alexstraszei, a binecuvântat-o cu o bucățică din puterea naturii. De atunci, Ysera a căzut într-o transă continuă și este legată în permanență de Waking Dream of Creation ( Visul cu Ochii Deschiși al Creației).

Forma ei umană este asemănătoare unui night-elf, datorită conexiunii ei cu natura. Aceasta este un Dragon Aspect, unul dintre cei cinci lideri ai dragonflights (cele cinci lumi create de Titani cu scopul de a proteja Azeroth-ul, conduse de o subrasă a dragonilor care aveau toate culorile curcubeului). Fiecare lume avea câte un reprezentat Dragon Aspect, iar domeniul Yserei este Emerald Dream.

YseraDomeniul Emerald Dream

Cunoscută ca The Dreamer (Visătoarea), domeniul din care face parte Ysera se numește Emerald Dream (Visul Smaraldului). Acest domeniu este cunoscut drept Dream of Creation (Visul Creației), Green Dream (Visul Verde), sau pur și simplu The Dream (Visul). Este un tărâm vaporos, vast, care iși schimbă neîncetat lumea spiritelor și natura neîmblânzită. Acest tărâm există departe de lumea trupească și este ținutul vieții, opusul lui este ținutul morții în Shadowlands. Așa cum Emerald Dream reprezintă ținutul vieții, Shadowlands reprezintă moartea, decadența și întunericul. Emerald Dream este practic lumea așa cum ar fi trebuit să fie, dacă nu existau ființe ce au alterat Azeroth-ul.

Emerald Dream
Emerald Dream

Ochii Yserei, un element important

Ochii ei sunt întotdeauna închiși, însă se pot observa cum se mișcă în permanență sub pleoapele ei grele. Ca și când s-ar uita la mai multe vise în același timp. Sunt câteva momente rare când Ysera și-a deschis ochii, în timpul Războiului Înțelepților (War of the Ancients), când l-a văzut pe Malorne mort (marele cerb alb, tatăl lui Cenarius) și când l-a ajutat pe Malfurion. Atunci când își deschide ochii, se poate observa culoarea lor unică, asemenea unui curcubeu. Ysera și-a mai deschis odată ochii când și-a recăpătat puterile, în timpul bătăliei cu Deathwing. Acesta a fost unul dintre cei cinci Dragon Aspects și lider al dragonflightu-lui negru. Însă a fost adus la nebunie de către Zeii Vechi – Old Gods și s-a întors împotriva celorlalți Dragon Aspects.

Aceasta a luptat alături de ceilalți Dragon Aspects, contra forțelor întunecate ale lui Deathwing. În timp ce Rhonin (fost lider al Kirin Tor – cea mai puternică organizație a magilor), a distrus Demon Soul iar Ysera și-a recăpătat puterile.

Ysera

Emerald Nightmare

Așa cum există opusul tărâmului Emerald Dream – Shadowlands, există și un pericol în acea lume, Emerald Nightmare – Coșmarul (o lume coruptă care există în acea lume și care te aduce în pragul nebuniei). În Legion, Cenarius a căzut pradă Coșmarului iar Ysera a încercat să-l ajute însă și ea a fost coruptă la rândul ei de acel Coșmar, de către Xavius (cel mai puternic utilizator al puterilor magice și cel mai important dintre sfătuitorii Reiginei Alexstrasza). Împreună, Ysera și Xavius l-au capturat pe Malfurion. Când a auzit acestea, Tyrande s-a grăbit să-și ajute soțul, Malfurion. Xavius a determinat-o să aleagă între Malfurion sau să apere prețiosul Temple of Elune. Tyrande a ales să apere Templul, iar în urma atacului Ysera a fost omorâtă.

Spiritul Yserei va dăinui veșnic în Emerald Dream.

YseraAșa cum am mai spus, Lore-ul Yserei este printre preferatele mele și a jucat un rol important în comunitatea druizilor. Cu toate că nu a trecut prin drama Alexstraszei, Ysera nu este un caracter plictisitor, dimpotrivă, povestea ei o găsesc chiar mai emoționantă și cu un impact mai puternic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.