Pentru că m-a impresionat povestea eroinei Valeera, astăzi voi detalia lore-ul ei, inspirat din World of Warcraft Comics. Este o blood elf rogue și se află atât în Hearthstone, cât și în Heroes of the Storm.

Valeera Sanguinar

Tragedia prin care a trecut Valeera când era doar un mic copil, a schimat-o brusc. Famila ei a fost asasinată de un grup de bandiți; și, pe langă faptul că a rămas singură, fără niciun ajutor, satul ei a fost atacat de Scourge — o facțiune de undeads, care au un imperiu vast și pe care îl extind în permanență. Însă, toate acestea au făcut-o doar mai puternică, i-au oferit oportunitatea de a învăța cum să supraviețuiască pe cont propriu. Fura dacă era nevoie, era foarte descurcăreață și inteligentă.

Valeera când era copil
Valeera când era copil – Imagine din Comic.

 Crimsong Ring Arena

Într-o zi, însă, încercând să fure talismanul unui shaman, aceasta a fost prinsă și întemnițată. Arătându-și dibăcia în lupta cu câțiva dintre gardienii care ar fi trebuit să o păzească atent, este posibil ca prin acest mod să-i fi atras atenția șefului Arenei. Fix în momentul în care își plănuia evadarea, Valeera a fost vândută lui Rehgar Earthfury, pentru a se alătura Arenei Crimsong Ring împreună cu Bloodeye Redfist și Broll Bearmantle. La scurt timp, Bloodeye a fost omorât, iar Valeera și Broll au fost transportați în Orgrimmar pentru a fi antrenați ca viitori gladiatori.

Valeera

Întâlnirea cu Varyan

În drum spre Orgrimmar li s-a alăturat un om pe nume Varian; acesta a fost găsit la malul țărmului, cu nicio amintire despre el sau viața pe care o ducea și, cel mai important, ce căuta acolo. În cușcă, Broll i-a oferit lui Varian un remediu prin meditație pentru căpătarea amintirilor; din nefericire, și-ar fi adus mai multe aminte dacă nu ar fi fost întrerupt de Valeera.

În cele din urmă, cei trei au fost transportați către Dire Maul în Feralas, unde avea loc competiția gladiatorilor. După multe bătălii sângeroase au câștigat Turnamentul Crimson Ring. Impresionați de măiestria cu care-și ducea luptele, Varian a fost poreclit de mulțime,  Lo’Gosh, care însemna Ghost Wolf – Lupul Fantomă. După succesul din Dire Maul, Reghar o vinde pe Valeera pentru 2000 gold unei gladiatoare. La scurt timp, însă, Valeera a evadat cu ușurință și a plecat în căutarea camarazilor ei (Varian și Broll), care au scăpat, la rândul lor, din sclavia sub care îi ținea Reghar.

Varian și Valeera
Varian și Valeera.

Reuniți, dar în pericol

În timp ce își căuta prietenii, Valeera și-a dat seama că un asasin îi urmărește, însă a reușit să îl doboare. Ostenită de la luptă, a fost salvată de Aegwynn, penultima gardiană a Tristfalului. Cea mai puternică magiciană și mama lui Medivh, a reunit-o cu Varian și Broll. Între timp s-a aflat că Varian este regele de drept al Stormwind-ului; așadar, cei trei au plecat într-acolo pentru a-l ajuta să-și revendice tronul.

În drum spre Stormwind, aceștia trec printr-o grămadă de peripeții. Au fost atacați de naga, iar în timpul bătăliei Valeera absorbise energia tridentului unei vrăjitoare naga. Apoi au plecat către Ironforge, unde au descoperit un asasin warlock care trebuia să-l omoare pe Varian; aici, Valeera a fost contaminată de asasin cu blestemul Mark of Kathra’Natir, ceea ce însemna că un demon încearcă să pună stăpânire pe corpul ei. Când au ajuns în Stormwind, au omorât-o pe Onixia, fiindcă îl trădase pe Varian.

După moartea Onixiei, Varian le-a oferit un loc permanent Valeerei și lui Broll în Stormwind, pentru a-i fi gărzi și sfătuitori. Valeera și Anduin au fost cei care l-au convins pe Varian să facă un tratat de pace între Hoardă și Alianță. Însă, totul s-a dus de râpă în momentul în care Theramore a fost atacat de către Clanul Twilight Hammer.

În Legion se alătură unui ordin puternic de rogues — The Uncrowned, situat în Dalaran. Valeera nu mai consideră că face parte nici din Alianță, nici din Hoardă; loialitatea ei se îndreaptă doar către Varian și fiul său Anduin.

Ceea ce m-a impresionat cel mai mult este cum a evoluat și a reușit să treacă peste toate obstacolele care i-au apărut în cale, loialitatea ei față de Varian și faptul că dorește pace între Alianță și Hoardă. Chiar dacă, acesta din urmă, pare un lucru imposibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.