Schimbările produse de patch-ul 10.2 au remodelat ladderul și au dat naștere unei meta experimentale, cel puțin la începutul lunii februarie.

Înainte să trecem la schimbările din meta, trebuie menționat că nerfurile au eliminat definitiv arhetipurile de Tempo Rogue și Raza Priest; I didn’t expect it to be this bad, but Raza Priest is pretty frickin dead!” (Firebat). Rogue-ul s-a divizat în alte 2 deck-uri (Miracle Rogue și Weapon Rogue), însă acestea pot fi învinse de toate deck-urile tier 1. Warlock-ul și-a întărit, bineînțeles, poziția de cea mai puternică clasă, după dispariția Raza Priestului.
Iar Shamanul nu mai are loc în meta, orice încercare de a-l face cât de cât competitiv a eșuat. Corridor Creeper a mai fost utilizat, după nerf, doar în variante cu Evolve, însă cartea este inutilizabilă. Druidul la fel, a dispărut și el, variantele aggro și jade sunt, cel mult, mediocre și nu au nici un match-up favorabil.

La începutul noii meta, ladderul s-a confruntat cu un flux uriaș de zoo. Și eu am folosit acest arhetip ca să fac legendul pe EU și NA, cu o medie de ~62% winrate. Apoi, încet, încet, zoo-ul a dispărut, iar arhetipurile puternice dinaintea nerfului (Cubelock și Control Warlock) au revenit în prim plan și au fost rafinate și adaptate pentru noua meta. Totodată, Spellbreaker a devenit cartea neutră folosită cel mai des pentru a trece de Voidlords.

În a doua jumătate a lunii februarie, meta s-a stabilizat.

 

Tier 1 cuprinde:

Dacă vreți să învățați mai bine match-up-ul Cubelock vs. Control Warlock, vă recomand acest video.

La trecea dintre tier 1 și tier 2 se află Spiteful Priest, un deck limitat, previzibil și simplu de jucat. În esență, este un deck simplu de tempo, cu minioni puternici și, odată ce câștigă boardul, pune o presiune extraordinară pe adversar.

Tier 2 include:

Zoo, pe de-o parte, pierde destul de categoric împotriva celorlalte arhetipuri de Warlock și vs. Priest. Pe de altă parte, Secret Hunter dacă prinde un highroll de Barnes pe tura 4, se simte ca un deck tier 1; altfel pare un deck de tier 3. Twilight Acolyte, din arhetipul de Combo Priest, este cartea perfectă care poate anula presiunea lui Y’Shaarj.

Mai există câteva deckuri ca OTK Paladin, Control Mage și Big Priest, însă acestea sunt foarte greoaie și previzibile. Quest Mage-ul este complet depășit de meta; singurul match-up favorabil pentru el rămâne Control Warlock (și aici trebuie să aibă puțin noroc vs. Dirty Rats sau Gnomeferatu).

Pentru luna martie nu anticipez schimbări majore în meta-ul ladderului, mai ales că următoarea expansiune se apropie cu pași repezi.

Baftă la ladder! 😊

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.