În perioada 06-08 iulie 2018 a avut loc, pentru prima dată, Hearthstone Open Powered By Zotac. Acesta s-a ținut în Pala2A din Varese, Italia. Competiția a oferit celor 512 de participanți din toată lumea șansa de a câștiga premii în valoare de $25.000 USD și 191 puncte HCT, oferite corespunzător locurilor fruntașe.

Însă această competiție importantă a avut un drawback imens. Transportul și cazarea se făceau pe propria răspundere. Lucru destul de greu, ce pentru mulți ar fi însemnat chiar dorința de a nu mai participa. Acest lucru însă pe Simulete Ștefan, cunoscut mai degrabă drept StefanSim, streamer și jucător de HearthStone, nu l-a oprit. Din contră, acest lucru l-a motivat pentru a participa cu dorința de a câștiga și a-și trece numele în registrul campionilor.

Din cei 512 de participanți, StefanSim a ajuns în Top16, după o cursă extraordinară avută în prima etapă a concursului. Deși a fost eliminat în a doua etapă a acestui bracket, s-a clasat pe locul 5, la egalitate de puncte cu încă trei jucători.

Am reușit să vorbesc cu Ștefan pentru a-i pune câteva întrebări, chiar dacă ajunsese în țară abia de câteva ore și era obosit după drumul lung parcurs.

EM: Ce te-a îndemnat să participi la această competiție?

ȘtefanSim: Motivul principal este că am ceva timp de când mă joc Hearthstone și nu am mai participat la un astfel de eveniment. În ultima perioadă am jucat la un nivel mai înalt și eram curios cum fac față la un event de genul. Am așteptat cam mult până m-am decis, a fost destul de greu cu cazarea și transportul fiind un oraș destul de mic. De exemplu, eu stăteam cam la 10 km de sală și nu prea găseai taxi , foarte greu.

EM: Cum a fost această competiție, din punctul tău de vedere?

SS: Chiar dacă foarte multă lume s-a plans , organizatorii au fost super ok și au încercat să rezolve problemele. Am fost puțin dezamăgit de organizare în prima zi când am reușit să jucăm 3 runde de swiss în aproximativ 12 ore. În a doua zi s-au mai mobilizat băieții și am reușit să jucăm restul de 6 runde într-un timp ok, este de apreciat cum s-au schimbat lucrurile peste noapte.

StefanSim la HCT ItalyStefanSim, după victoria cu bozzzton

EM: Ce ți-ai fi dorit să se întâmple la acest eveniment mare la care ai participat, dar totuși nu s-a putut?

SS: Mi-am dorit foarte mult să ajung pe stream. Din păcate Blizzard pune accent mai mare pe viewerii de pe Twitch și încearcă pe cât posibil să bage nume mai cunoscute. Chiar dacă în ultimele runde eram clasat pe locul 1 și în runda 8 eram singurul cu scorul de 8-0 din 400 de oameni.

EM: Dar, cu toate acestea, ai ajuns în Top 16. Cum te-ai simțit?

SS: Sincer, e un sentiment minunat. După cum ziceam mai bine de 200 din numele de acolo sunt foarte cunoscute și majoritatea au turnee câștigate sau rezultate foarte bune. Și când te gândești că doar 16 trec mai departe și te afli printre ei, e o realizare.

EM: Pentru că este o realizare. O ultimă întrebare: ce ai dobândit de pe urma acestui turneu?

SS: Sincer, am prins încredere mult mai mare, atât ca jucător dar și ca persoană. Pe langă asta , consider ca am căpătat experiență la un event de tipul LAN , adică sub presiune și cu emoții. E o foarte mare diferență să joci de acasă, unde ești relaxat, sau acolo. Și tocmai de asta sunt foarte fericit de performanță, că e posibil să mai fi făcut câte o mică greșeală.

În urma acestui event, StefanSim a primit $1000 și 8 puncte HCT. Acestea îl vor ajuta în viitorul său de jucător profesionist.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.