Festivalul de gaming iZoom Arena a adus un aer proaspăt comunității românești de esports.

În cadrul festivalului, main eventul a fost un turneu de Hearthstone, cu premii totale în valoare de 5.000$. Side eventurile au fost un turneu de Fifa 18 și altul de Starcraft 2.

Hearthstone de la iZoom

Organizatorul principal, Christian Iorgoveanu, a anunțat inițial turneul de Hearthstone având un fond de premiere de 15.000$, la fel de consistent ca un Tour Stop. După numeroase negocieri cu Blizzard și mai multe unde verzi primite, Christian a anunțat evenimentul pe social media. Însă decizia finală a celor de la Blizzard a fost în defavoarea unui turneu cu asemenea premii, „piedica” principală fiind alt turneu din Suedia, programat în aceeași perioadă de timp. Așadar, turneul a fost redus ca dimensiuni, iar premiile totale au fost stabilite la 5.000$. Prețul biletelor fost redus de la 190 lei la 50 lei, iar pentru cei care au achiziţionat biletul la preţul original, diferența a fost returnată în scurt timp, prin transfer bancar.

Christian s-a comportat foarte profesional în această situație, iar evenimentul a decurs conform planului.

Locația turneului a fost Terra Events Hall, iar L0rinda a fost caster-ul de serviciu pentru câteva meciuri, însă acesta ne-a urmărit de acasă. 49 de jucători s-au înscris pentru Hearthstone, un număr cam micuț în opinia mea, pentru un turneu cu premii destul de mari, comparativ cu celelalte turnee românești din ultimii 2-3 ani. Au fost 6 runde de swiss, urmate de un top 8, single elimination, iar bracketul îl puteți vedea aici. O parte din meciuri le puteți viziona aici.

Atmosfera evenimentului a fost foarte plăcută, au fost locuri suficiente și wi-fi-ul oferit de Asus a funcționat fără probleme. Cei care au achiziționat biletele la prețul inițial, au primit goodie bags la check-in și în timpul turneului, toți jucătorii au primit pizza și energizante. Staff-ul turneului și cei de la Terra Events Hall au fost foarte prietenoși, aspect care este întotdeauna de apreciat.

Singurul minus pe care vreau să-l menționez, este faptul că celelalte turnee s-au desfășurat în aceeași sală și, cel puțin turneul de Fifa, i-a deranjat din când în când pe jucătorii de Hearthstone. Eu sunt obișnuit cu turneele LAN și mereu îmi aduc căști, deci pentru mine nu a reprezentat o problemă.

Câștigătorul turneului a fost Pruteanu „Dyer” Theodor, iar locul 2 l-a obținut Chisalom „Ciprian04q” Ionuț.

Locurile 3-4 au fost obținute de Cipu „Isosunriser” Adrian și Panfil „Drujbanul” Eugeniu.
Cipu „Isosunriser” Adrian, locul 3
Panfil „Drujbanul” Eugeniu, locul 4, împreunâ cu organizatorul Christian Iorgoveanu
Iar locurile 5-8 au fost completate de Sărățeanu „heeiyoo” Alexandru, Popa „TRAIAN” Traian, Criveanu „vladbuld” Vlad și Lascu „Kevineter” Kevin.
Popa „TRAIAN” Traian, Criveanu „vladbuld” Vlad, Christian Iorgoveanu, Lascu „Kevineter” și Sărățeanu „heeiyoo” Alexandru

Jucătorii situați pe locurile 9-16 au primit gaming goodies în valoare de 100$.

La final am făcut o poză de grup, din care lipsesc, din păcate, Dyer, Ciprian04q, Isosunriser, Angeloshaggy etc. Data viitoare ne vom organiza mai bine.

Personal, consider că iZoom Arena a fost cel mai bine organizat eveniment la care am participat până în prezent. Anul viitor sper ca acest turneu să fie echivalentul unui Tour Stop și să se bucure de un succes mai mare, iar numărul participanților să fie cel puțin dublu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.