Noua expansiune, Witchwood, va poposi în Hearthstone pe la jumătatea lunii aprilie. Majoritatea sunt preocupați de noile cărți, noile sinergii ce vor exista sau poate noi cărți de care ne vom plânge că sunt OP. Eu, pe de altă parte, mă gândesc la ce cărți vor ieși din rotația Standard. Ele rămân, totuși, în Wild, unde cei 10% dintre playerii de Hearthstone se pot distra în continuare.

WitchwoodCele mai importante cărți care vor ieși din rotație, din punctul meu de vedere, sunt:

  • Alleycat
  • Cat Trick
  • Kindly Grandmother
  • Rat Pack
  • Cloaked Huntress
  • Dispatch Kodo
  • Call of the Wild

Așadar, cel mai mult va avea de suferit Face Hunter, care juca: Turn 1 Alleycat, Turn 2 Scavenging Hyena. Cu puțin noroc, ajungeai să ai în turn 2 un minion 6/4, care punea o presiune extremă asupra inamicului. De asemenea și Kindly Grandmother a avut un rol important în acest pachet, fiind un minion de 2 Mana 4/3, cu tot cu Deathrattle.

Cat Trick este un Secret ce afectează board-ul, pentru că-ți oferă un 4/2 Beast cu Stealth, dar, mai important, pune presiune asupra inamicului, obligându-l să joace în jurul ei pentru a nu i se topi viața.

Cloaked Huntress lovește Secret Hunter, însă Ben Brode s-a gândit să-i găsească înlocuitor cu Professor Putricide. Cu toate acestea, rotația lui Barnes și a lui Y’Shaarj vor slăbi acest arhetip și mai mult.

Rotația cărților Rat Pack și Dispatch Kodo vor lovi indirect Hunter-ul, pentru că acestea erau folosite de Deathstalker Rexxar în crearea de Zombeast.

Witchwood HunterCall of the Wild este rar jucată, din cauza costului mare (ceea ce înseamnă, din start, un dezavantaj pentru Hunter), dar asta nu-i afectează puterea. Mai ales cu No Spell Hunter, carte care a început să-și redobândească popularitatea odată avută. Măcar ne va rămâne To My Side!

Cu toate acestea, noua rotație va însemna un mare avantaj al Hunter-ului asupra claselor Mage, Paladin și Rogue. Cum? Simplu: rotația cărții Eater of Secrets va afecta eficiența tuturor claselor asupra acestor clase. Singura clasă care va putea anula, în continuare, secretele va fi Hunter, având, în setul clasic, Flare.

Cu toate acestea, Hunterul nu pare să fie o carte irelevantă în noul An al Corbului (Year of the Raven). Noile cărți anunțate: Houndmaster Shaw (4 Mana 3/6; Your other minions have Rush) și Hunting Mastiff (2 Mana 2/1, Echo & Rush) vor forța, aparent, un nou arhetip: Control Hunter (oricât de ciudat poate suna).

Până la noi vești, RNJesus fie cu voi!

Cius!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.