Și după terminarea Board Tales 3 am reușit să avem un LIVE chat cu Alexandru „AlexR28” Riti. Astfel, am reușit să îl întrebăm câteva lucruri legate de el și de viața lui ca jucător de Hearthstone.

EM: Salut Alexandru. Cum te simți după ce ai câștigat Board Tales 3? 

AR: Salut! Sunt bucuros pentru că e primul concurs la care reușesc să ajung în top 3 și sunt destul de fericit cu modul în care am jucat. Singurele missplay-uri pe care le-am făcut au apărut în finală din cauza emoțiilor și, probabil, din cauza oboselii.

Alexandru „AlexR28” Riti

EM: Cum ai dat de Hearthstone?

AR: Primul contact cu Hearthstone-ul a fost în Statele Unite, pe când jocul era în Beta. Am primit un key de la un prieten de acolo și am încercat primul card-game jucat pe calculator de mine. Mi s-a părut destul de interesant, dar la întoarcerea în România nu am mai continuat să mă joc. Eram într-o perioadă în care mă uitam mult la filme și seriale și nu prea mă jucam.

Apoi, la locul de muncă anterior, aveam 2 colegi care se jucau Hearthstone. La început, preferam doar să mă uit la ei cum se joacă, dar după 2-3 luni m-am apucat și eu de joc iar.

EM: Poți să ne povestești puțin despre experiența ta competitivă din cadrul Hearthstone?

AR: Pe plan competitiv, am participat la primul concurs în ianuarie, anul acesta, la un LAN organizat de Loolish Gaming din Timișoara. Mi-a plăcut foarte mult atmosfera și organizarea, iar apoi am decis să particip la fiecare LAN din zonă când îmi permite timpul. Am ajuns și la un LAN din Arad, unde câștigătorul a fost chiar un prieten din Timișoara.

La concursurile online nu prea am participat; m-am băgat o singură dată la un Open Cup, organizat de Strivewire și am pierdut în prima rundă, scor 2-3. Am jucat versus cel mai bine cotat jucător din Belarus în prezent, NoName. M-am dat bătut atunci și am realizat, de asemenea, că nu aș avea timp să devin un jucător cu adevărat competitiv. Astfel, până la apariția Board Tales, am mai jucat doar la concursul organizat de SSIG. Înainte de victoria de la Board Tales 3 am pierdut în prima rundă la Board Tales 2 cu același oponent cu care am început și la ediția ce tocmai s-a terminat.

EM: Ai participat weekendul trecut la Board Tales 3. Ce părere ai de seria Board Tales organizată de esportsmedia.ro și sponsorizată de Redragon România?

AR: E cel mai bun lucru care s-a întâmplat anul acesta pentru mediul competitiv al jocului din România. Adună la un loc jucători foarte buni din întreaga țară și eu cred că va ajuta și la creșterea comunității de Hearthstone din România.

De asemenea, trebuie apreciat ajutorul pe partea de promovare pe care îl oferă cei de la esportsmedia; și, bineînțeles, ajutorul pe partea financiară oferit de cei de la Redragon, care m-au ajutat și pe mine foarte mult, sponsorizând un LAN-ul pe care l-am organizat în Timișoara.

Board Tales 4

EM: Ai venit cu un line-up foarte interesant. Cum ai decis să te prezinți cu acesta și ce a conținut?

AR:  Am ales să țintesc cele mai jucate clase, Priest și Druid. Am jucat cu minioni cu 4 attack pe Rogue, am jucat cu Cairne pe Zoolock, Spellbreaker pe Druid și Big Priest, care a fost cel mai mare risc. Dar a meritat 😊.

EM: Ai avut un Zoo Warlock mai diferit în line-up. Cum ți s-a părut că a performat?

AR: Cred că Zoo a mers bine, în general, la acest Board Tales. Warlock-ul a fost, de fapt, chiar clasa cu cel mai bun winrate din concurs. Eu am ales să merg pe o variantă mai greedy cu Cairne și Lich King, dar pot să spun că a doua carte nu m-a impresionat și aș fi putut juca altceva în locul ei. Per total, cred că Warlock-ul și-a făcut treaba în acest concurs, dar există mici schimbări pe care le voi face acestui deck, dacă-l voi mai juca la următoarele concursuri.

EM: Cum merge treaba pe ladder? Cu ce urci la momentul de față?

AR: Pe ladder joc doar pentru rank 5 în fiecare lună, momentan. Am făcut grindul pt Legend o singură dată, pentru a-mi arăta că pot; poate, pe viitor, voi încerca să joc mai mult și atunci, cu siguranță, voi face iar Legend.

EM: Ce deck crezi că este cel mai puternic în momentul de față pe ladder?

AR: Nu aș putea numi un singur deck în top. Cred că împărtășesc opinia multora când spun că 3 deckuri sunt, de departe, cele mai puternice: Tempo Rogue; Razakus Priest și Jade Druid.

EM: Ce planuri de viitor ai pe partea de Hearthstone?

AR: Îmi doresc să mă distrez în continuare jucându-mă Hearthstone. Și, dacă voi mai ajunge în faze avansate ale concursurilor, nu voi putea decât să mă bucur. În plus, îmi doresc să continui cu organizarea de concursuri LAN în Timișoara, pentru că vreau să sprijin comunitatea formată aici.

EM: Ce alte hobby-uri mai ai? Ce alte jocuri te mai joci?

AR: Mă uit la multe filme și seriale, îmi place să-mi creez fișiere cu diferite statistici din mai multe sporturi (nu pentru pariuri, ci doar ca o plăcere ciudată :D). Pe partea de gaming, momentan, mă mai joc Football Manager și cam atât. În ultima perioadă am mai încercat Fortnite și PUBG, dar nu m-au prins. Am câteva jocuri cumpărate, dar, din păcate, nu apuc să le joc.

Mulțumesc pentru timpul acordat şi succes în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.