După încheierea Board Tales 10 vă prezentăm un LIVE chat cu Ovidiu „AverageHero“ Iancu, câştigătorul ediţiei. L-am rugat să ne povestească niște detalii despre el și viața lui ca jucător de Hearthstone. În plus, aici puteți citi și primul interviu cu acesta.

EM: Salut, Ovidiu! Ești primul care a reușit să câștige două ediții de Board Tales. Cum te simți după ce ai câștigat Board Tales 10?

OI: Salut, în primul rând vreau să îi mulțumesc prietenei mele care încă nu m-a aruncat din casă după ce toată duminica stau și mă joc Hearthstone :)))). Mă bucur că am reușit să fac dubla și sper că nu vă supărați pe mine dacă o să mai încerc. 😀

Live chat cu Ovidiu „AverageHero” IancuEM: Ce ai mai făcut cu Hearthstone de la ultimul Board Tales câștigat?

OI: Pe langă muncă? Păi am reușit să mă calific la un turneu organizat de „Wildstone”, o organizație din Cluj, care organizează, constant, turnee de Hearthstone la care particip și eu, ori de câte ori pot. Ideea turneului a fost una super, Hearthstone pe echipe. Din păcate, nu am reușit să și joc, fiind plecat din țară în perioada respectivă.

EM: Ai participat weekendul trecut la Board Tales 10. Ce părere ai de seria Board Tales organizată de esportsmedia.ro și sponsorizată de Trust Gaming?

OI: Îmi place foarte mult ideea, mi se pare super să avem un turneu de români organizat constant, care este difuzat și pe stream. As avea și o sugestie pentru voi, poate îi ajută pe cei care se uită constant la stream-ul de duminică. Dacă ai avea timp să dai pe stream câte un meci, din fiecare rundă a turneului, ales random sau pe orice alte criterii, ar fi super. Știu că e mai mult de lucru pentru asta, dar este doar o sugestie. De asemenea, pentru a preveni „snipe-ul” de deck-uri, s-ar putea face open deck-list, având în vedere că Battlefy a implementat funcționalitatea aceasta.

EM: Ai avut în line-up un C’thun Druid. De ce ai ales să aduci acest deck?

OI: Aveam de gând să banez „call to arms”. Cu Paladin banat, Secret Mage era perfect ca alegere, iar Spiteful Priest la fel. Nu am vrut să vin cu Warlock la turneu, deoarece nu se potrivea așa bine cu „ban Paladin strategy”. Aveam nevoie de un al patrulea deck; în prima fază aveam în minte total alt deck, dar, după ce am vorbit cu Mihm, m-am hotărât să vin cu Druidul. Iar ban Paladin se potrivea perfect pentru Druidul care nu ar avea nici o șansă să treacă de tura 6 vs Paladin. În plus, într-o lună pleacă C’thun în Wild și cui nu-i place să își vadă oponentul explodând după ce joci un 20-20.

Live chat cu Ovidiu „AverageHero” Iancu deck-uri hearthstoneEM: Dintre clasele aduse de tine (Druid, Priest, Paladin, Mage) care nu a performat așa cum te așteptai? Dar care și-a făcut cel mai bine treaba?

OI: În prima fază a turneului am fost la un pas de eliminare, am terminat 3-2 vs un line-up care avea Rogue și Hunter, clase jucate destul de puțin, momentan. Atunci am regretat un pic că am pus Paladinul în line-up, dar până la urmă Call to Arms pe 4 a câștigat meciul vs. Rogue. Cel mai bine, în schimb, a funcționat Druidul, nu știu dacă e din cauză că am tras destul de decent cu el :)… sau, poate, chiar e bun deck-ul (nu-l recomand pe ladderul infestat de Paladini). Pe stream am câștigat în tura 8 cu el, într-un alt meci vs. un Secret Mage tot în tura 8 după ce oponentul a avut 2 ture Aluneth, ambele meciuri fiind câștigate de un C’THUN NUKE!

EM: Care a fost strategia ta cu acest line-up?

OI: După cum am spus și mai sus, mă gândeam la ban Paladin, ceea ce însemna că Warlock-ul rămâne UP. Așadar, mi-am tech-uit toate deck-urile cu Silence, Mage 1x Spellbraker, Druid și Pala 2x Spellbraker, Priest 5 mana Silence + Ooze, nu strică într-un deck plin de minioni, mai ales dacă e golden :)). Cu toate astea, cred că în fiecare meci am prins Paladin vs. Warlock și mi-am luat bătaie. Silence-ul, în schimb, a fost util, chiar dacă nu l-am folosit pentru ce l-am băgat în deck.

EM: Cum merge treaba pe ladder? Cu ce urci la momentul de față?

OI: Sincer să fiu, sezonul acesta (martie) nu am jucat nici un meci pe ladder, mi-am pierdut vremea în braw-ul de wild, unde m-am distrat maxim. L-aș vedea ca pe un mod separat, cum e arena pentru a promova wild play. După multe încercări am făcut un singur run de 12-1 win-uri cu Giants Warlock. Putea fi, lejer, 12-0, doar că am făcut 2 missplay-uri într-un meci și l-am pierdut. Never lucky :))).

EM: Ce deck crezi că este cel mai puternic, în acest moment, pe ladder?

OI: Nu C’thun Druid :)), chiar dacă la turneul acesta a mers bine. Cred că ranked play e destul de balansat în momentul de față. Aș spune că Paladin, Cube Warlock și Spell Hunter merg foarte bine. În general, pachetele de Paladin și cele care îi fac counter ar trebui să fie bune.

EM: Ce planuri de viitor ai pe partea de Hearthstone?

OI: Nimic nu s-a schimbat de data trecută, am să particip în continuare la turnee online și la cele organizate on location, în Cluj, de cei de la Wildstone. Dacă sunteți din Cluj sau din apropiere merită să veniți la turnee. E o atmosferă super pentru cei pasionați de Hearthstone (promit că nu m-au plătit să zic asta). Aș dori, în schimb, să am șansa de a participa la Global Games, reprezentând România; și asta, cu toate că mulți nu mă cunosc încă. Și… trăiesc cu speranța că se va mai organiza măcar un Dreamhack în România :).

EM: Ce sfat ai da jucătorilor care acum joacă primele turnee?

OI: Dacă abia începi Hearthstone și vrei să joci în turnee, cel mai important este să nu te descurajezi și să joci deck-urile care îți plac și le știi juca bine. În primul turneu în care am participat, am jucat cu Dragon Rogue (pe vremea Blackrock Mountain). A fost unul dintre deck-uri pe motiv că primisem, recent, o legendară pe Rogue, Trade Prince Galywix. Acum că mă gândesc mai bine ce îi lipsea deck-ului să câștige tot turneul, era alt prinț, Keleseth :D. Dacă vii cu top tier decks la un turneu și nu le stăpânești 100%, o să îți iei punish, pentru că toată lumea cunoaște deck-urile respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.