Despre IeSF ne vor povesti reprezentanții României pe scena internațională, într-un interviu cu Nexus Gaming! Anul acesta competiția a avut loc în Coreea de Sud și a adunat la un loc jucători din toate țările. Echipa noastră a reușit performanța de a urca în clasament până pe locurile 9-13, însă mai multe ne vor spune chiar ei.

interviu cu nexus gaming
Octav „ang” Crețu, Savu „Speedy” Daniel și Sebastian „Bulletproof” Sava într-un interviu cu Nexus Gaming!

Octav „ang” Crețu 

EM: Salut, Octav. Ce ne poți spune despre experiența ta de la IeSF?

OC: Din punctul de vedere al echipei și al rezultatului, nu am fost deloc mulțumit. Dacă discutăm, însă, de SoloQ, lucrurile se schimbă. Până în penultima zi, când am pierdut vs. Suedia, am dat tot ce am avut mai bun din mine și am reușit un record destul de bun: Diamond III pe serverul din Coreea cu 40 wins – 3 loses. De atunci nu-mi aduc aminte exact ce s-a întâmplat, eram destul de tiltat și simțeam că joc degeaba. Peak-ul pe care l-am atins a fost Diamond II, 90 LP. Deși mai aveam o noapte întreagă de jucat, am preferat să verific ce face echipa de CS și să dorm.

EM: Făcând un pas în spate, cum ți-ai analiza prestația?

OC: Chiar am făcut asta înainte de bootcampul din Coreea și mi-am analizat toate greșelile. Tot ce am făcut în continuare a fost să dau improve fix pe acele aspecte ca, mai apoi, în Coreea să spamez corect SoloQ și să fac grind într-o perioadă scurtă. Consider că am și reușit acest lucru. M-am îmbunătățit la foarte multe capitole în ultimele două luni. Unul dintre motivele principale este faptul că am renunțat la multe lucruri importante din viața mea; am renunțat la job și am luat o pauză de la facultate. Vreau să mă concentrez strict pe joc anul acesta (2018). Dacă nu făceam alegerea asta, cel mai probabil, după IeSF puneam mouse-ul în cui.

EM: Cum consideri că s-au descurcat coechipierii tăi? 

OC: Deși nu mi se pare că am avut o echipă tânără, clar s-a văzut presiunea și faptul că au jucat cu emoții. Plus că, na, din punctul meu de vedere, Twitch chatul nu ajută DELOC echipa noastră. De acum încolo, cel puțin cât suntem în cantonament, jucătorii nu mai au voie să intre pe Twitch nici înainte, nici după meci. Te poți demoraliza ușor dacă citești cum te susțin conaționalii noștri.

EM: Spune-ne câteva despre diferențele dintre România și Coreea, la nivel competitiv și organizatoric.

OC: În momentul în care marți seara, la ora 18:00, a fost necesar să vizităm 3 săli de net pentru că toate erau pline, asta spune destul de multe. Pe stradă nu cred că există un om, la orice vârstă, care sa nu se joace pe telefon. Legat de SoloQ, se joacă extrem de organizat, nu se fac multe greșeli si se dă surrender în momentul în care meciul este gata. Cât despre organizare, noi am primit două avertismente; unul pentru că am întârziat 3 minute și altul pentru că nu aveam căștile puse bine. La noi în țară, din păcate, nu o să vezi niciodată așa ceva. Pe lângă toate astea, aveau un program pe care l-au respectat la secundă.

EM: Am observat schimbări în ceea ce privește rosterul echipei voastre. Ce v-a determinat să înlocuiți top lanerul?

OC: Noi ne vom concentra pe joc full time în următoarea perioadă, iar Sebastian nu a reușit să își îmbunătățească anumite aspecte în bootcamp. În plus, nu a avut cele mai fericite meciuri pe scenă.

EM: Ce moment din aventura voastră în Coreea ți s-a părut de neuitat?

OC: Sunt câteva momente amuzante pe care nu le pot spune într-un interviu. :)) Ce mi-a atras atenția, însă, a fost când 5-6 oameni stăteau în spatele nostru la sala de net și ne urmăreau meciurile. Vorba aia, ei sunt coreeni, noi suntem Nexus Gaming.interviu cu Nexus GamingSebastian „Bulletproof” Sava

EM: Ce a însemnat IeSF pentru tine?

SS: IeSF a reprezentat pentru mine o oportunitate în care puteam arăta ca România este top tier pe plan internațional.

EM: Înlocuirea lui Orome de pe postul de top laner s-a desfășurat foarte rapid. Te-ai simțit copleșit de ofertă? 

SS: Am fost foarte surprins de ofertă și nu știam ce s-a întâmplat sau de ce a plecat Orome de la ei. Nu mă simțeam în cea mai bună formă pentru că luasem o pauză de la LoL în vara aceasta și nu mai eram top tier. Cu toate astea, am acceptat provocarea și m-am hotărât să fac improve cât de repede posibil, până la IeSF.

EM: Cum consideri că te-ai descurcat pe parcursul turneului?

SS: Față de cum a mers în scrimuri, cred că am făcut underperform, în special în meciurile decisive pentru un loc în grupe. Acest lucru m-a afectat destul de mult pe plan emoțional. Am hotărât, totuși, să trec peste și să mă îmbunătățesc la joc până o să ajung din nou un jucător de top.

EM: Ce ai fi vrut să poți schimba privind performanța echipei?

SS: Privind jocurile, cred ca draftul echipei noastre putea fi mai bun în meciurile pierdute. Totuși, în același timp sunt conștient că am făcut underperform și as fi vrut să am o influență mai mare asupra meciurilor.

EM: Cum consideri decizia echipei de a te înlocui cu un jucător străin? 

SS: Când am auzit prima dată vestea, nu am fost surprins. Știam că după cele întâmplate la IeSF era o posibilitate mare să fiu înlocuit. Dacă Nexus va reuși să obțină performanțe mai bune cu noul top laner, nu pot fi decât fericit. Cu toate astea o să îmi arăt și eu potențialul în următoarele turnee din România. Vreau să demonstrez că nu este nevoie de străini ca să fii o echipă de top.

EM: Ce te-a marcat din toată această experiență?

SS: Au fost multe momente excepționale la IeSF, dar, cu siguranță, cel mai remarcabil a fost SoloQ-ul din Coreea. Meciurile sunt la alt nivel față de cel din Europa sau America și mă bucur că am putut experimenta așa ceva.

Savu „Speedy” Daniel

EM: Cum ai descrie experiența ta de la IeSF?

SD: A fost o experiență plăcută. Mi-am dorit întotdeauna să vizitez Coreea și asta a fost șansa mea.

EM: Cum consideri că te-ai descurcat pe durata turneului?

SD: Presupun că am jucat bine, dar League of Legends este un joc de echipă.

EM: Au existat dispute între voi, ca echipă?

SD: Nu, nici măcar după ce am pierdut. Am discutat motivele eliminării și atât.

EM: Ce ai schimba în ceea ce privește decursul meciurilor?

SD: Cred că am îmbunătăți drafturile.

EM: Ce v-a determinat să faceți schimbări privind roasterul echipei?

SD: Dorim să câștigăm Balkan League of Greek Championship. Pentru a ne atinge obiectivul, avem nevoie de cei mai puternici jucători disponibili.

interviu cu Nexus Gaming

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.