În acest articol vom discuta despre „grupa morții” de la Worlds 2017 – Grupa C. G2, deși a fost calificată direct, ca și prima clasată din Europa, a avut ghinionul de a extrage atât RNG (a doua echipă din China) cât și SSG (a treia echipa din Coreea de Sud), ambele fiind echipe extrem de puternice.

1. G2 (EU LCS)

G2 roster
loleSports
 • Top: Expect
 • Jungle: Trick
 • Mid: PerkZ
 • AD Carry: Zven
 • Support: Mithy
 • Substitute: Hoang (Jungle)
 • Coach: YoungBuck

G2 a dominat EU LCS în ultimii 2 ani. Are 4 Split-uri consecutive câștigate, în 2016 și în 2017. Chiar dacă în sezonul regulat Summer au terminat pe locul 2, după Fnatic, în Playoff au câștigat toate meciurile. Singura echipă care le-a pus probleme a fost Splyce în Sferturi. În rest au câștigat toate meciurile cu 3-0. Pe plan Internațional 2017 a fost de asemenea foarte bun pentru G2. Au terminat pe locul 2 la MSI, pierzând împotriva celor de la SKT. Au terminat tot pe locul 2 la IEM Season XI – World Championship, pierzând în finală împotriva celor de la Flash Wolves.

G2 au o echipa puternică, fără modificări în ultimii ani, deci cu o sinergie bună. Au un bot lane foarte puternic, cu Zven și Mithy care se pot descurca în majoritatea matchup-urilor fără a avea nevoie de ajutorul echipei. De cele mai multe ori, resursele celor de la G2 se îndreaptă spre mid lane, spre PerkZ. De altfel, acesta este unul dintre cei mai buni mid laners de la Worlds. G2 pun multă presiune pe mid lane deoarece PerkZ, o dată ce este în față, poate întoarce soarta unui meci. Nu prea pun focus pe early game, ci încearcă să profite de greșelile echipelor adverse. Pot avea însă probleme în early, după cum s-a observat în finala versus Misfits.

2. Royal Never Give Up (LPL)

RNG roster
loleSports
 • Top: LetMe
 • Jungle: mlxg
 • Mid: Xiaohu
 • AD Carry: Uzi
 • Support: Ming
 • Substitute: Y1HAN (Mid)
 • Coach: Firefox

RNG este o echipă construită pe scheletul fostei Royal Club, care în 2013 (Sezonul 3) a ajuns în finala Worlds. Totodată, în 2014, echipa, rebranduită ca și Star Horn Royal Club a ajuns în finala Worlds unde a pierdut împotriva celor de la Samsung Galaxy White. În 2017, RNG a terminat în ambele Split-uri pe locul 2 și astfel a obținut biletele pentru Worlds ca și a doua reprezentantă a Chinei.

RNG are o echipă foarte interesantă, dar care depinde exclusiv de early game. Fie obțin un avantaj foarte mare în early, fie au un colaps în mid/late game. Am menționat și în articolele anterioare, dat fiind faptul că vorbim de BO1-uri, această strategie funcționează foarte bine, mai ales împotriva celor de la G2. Xiaohu a avut Split-ul carierei lui și va fi vioara întâi în echipă. Uzi este un veteran cu 2 finale de Worlds la activ care oricând poate avea sclipiri de geniu. LetMe este și el un hard carry top laner. Ming este marea surpriză însă. A trebuit să îl înlocuiască pe Mata, deci a avut o sarcină foarte grea. Însă modul în care gestionează viziunea pe hartă este incredibil. RNG poate oricând să iși transforme stilul dintr-un 5v5 într-un 1-3-1 datorită viziunii pe care Ming o obține pe hartă. A și recunoscut că urmărește intens VOD-uri din LCK și modul în care obțin ei viziune pe hartă, pentru a putea contracara acest lucru. Semnul de întrebare rămâne mlxg. Este foarte inconsistent și încearcă doar să facă snowball pe celelalte lane-uri. Este destul de previzibil și RNG poate suferi din acest motiv.

3. Samsung Galaxy (LCK)

SSG roster
loleSports
 • Top: CuVee
 • Jungle: Ambition
 • Mid: Crown
 • AD Carry: Ruler
 • Support: CoreJJ
 • Substitute: Haru (Jungle)
 • Coach: Edgar

Samsung Galaxy revine la Worlds după ce anul trecut au pierdut dramatic în finala versus SKT cu scorul de 3-2. Au fost destul de consistenți în 2017, terminând pe locul 3 în Spring Split și pe locul 4 în Summer Split. Au ajuns astfel în Regional Qualifiers unde au avut de depășit un hop mare și anume KT Rolster. Într-o finală surprinzătoare au reușit să îi învingă pe cei de la KT Rolster cu scorul de 3-0, deși au dat peste o echipă plină de vedete și care nu se gândea că nu va participa la Worlds.

Fără nici o schimbare în roster față de 2016, Samsung Galaxy are destul de puține puncte negative. Însă, dintre cele 3 echipe din LCK, SSG este probabil cea mai slabă. Stilul lor foarte defensiv de joc, chiar dacă i-a ajutat versus KT Rolster, nu îi va ajuta împotriva echipelor din LPL mai ales care sunt extrem de agresive în early. Iar dacă se ajunge în late game, meciul se poate înclina în oricare parte. Crown are un an mai slab calitativ decât în 2016, însă CuVee a rămas același top laner foarte puternic. Ambition, unul dintre cei mai vechi jucători de pe scena competitivă, a avut un split foarte bun. Problema intervine la Ambition în situația în care o echipa reușește să câștige early game-ul și în situația în care rămâne în urmă. În aceste momente Ambition are obiceiul de a se retrage în junglă și de a farma. Astfel, se pierde mult din presiunea de pe lane-uri. Ruler s-a redresat în Playoff și în Regional Qualifiers unde a avut cel mai mare damage % dintre toti AD Carries.

4.1907 Fenerbahçe Espor (TCL)

FB roster
loleSports
 • Top: Thaldrin
 • Jungle: Move
 • Mid: Frozen
 • AD Carry: Padden
 • Support: JAPONE
 • Substitute: WaenA (Mid)
 • Coach: Pades

Probabil marea surpriză din Play-In Stage este Fenerbahçe. Au beneficiat de modificările pe care Riot le-a făcut în acest an la Worlds și s-au calificat ca și cea mai bună echipă din Turcia după ce au câștigat Summer Split-ul. În faza Play-In-urilor, deși nu erau first seed, au reușit să își câștige grupa din care mai făceau parte Hong Kong Attitude și Rampage. În meciul decisiv au reușit să învingă echipa Team oNe din Brazilia și s-au calificat în grupele principale. Este probabil una dintre cele mai puternice echipe Wildcard care s-au calificat la Worlds până acum.

Punctul cel mai puternic al celor de la Fenerbahçe este jungla. Move este un veteran, a jucat în trecut la Unicorns of Love sau Gravity. Acesta însă nu a reușit încă să ajunga la Worlds datorită unor probleme cu viza. Astfel, în Play-In stage, FB au jucat cu Crash de la Vici Gaming (LPL) în junglă. În situația în care Move va reuși să își rezolve problemele cu viza, FB va trebui să joace cu el în junglă. Frozen este un mid laner foarte bun și cu experiență, el fiind pe scena profesionistă din 2013 și trecând pe la Longzhu Gaming înainte de a ajunge la FB. Padden a fost al treilea cel mai bun AD Carry în Play-In Stage, după Rekkles și Sneaky cu un KDA de 7.2 și cu cel mai mare damage % (36.6). Rămâne de văzut însă cum se vor descurca FB împotriva unor echipe mult mai puternice comparativ cu ce au întâlnit în Play-In Stage.

Predicții clasament final

Grupa C este cu adevărat „grupa morții”. Ce este interesant este că avem probabil cea mai puternică grupă din punctul de vedere al mid lanerilor. Avem 3 dintre cei mai puternici mid laneri de la Worlds (Crown, Xiaohu și PerkZ). La poziția de AD Carry la fel, avem 3 dintre cei mai puternici AD Carries (Zven, Ruler și Uzi). Problemele la toate echipele pot apărea în junglă însă.

RNG este probabil marea câștigătoare a draw-ului deoarece a prins cea mai slabă echipă din KR și un G2 împotriva cărora au un match-up favorabil. În meta-ul actual însă, chiar dacă cei de la RNG obțin un avantaj mare in early game, dacă nu vor fi atenți când vine vorba de Baron plays, tot acel avantaj poate să dispară. Și majoritatea echipelor au de obicei probleme în a executa Baron plays când vine vorba de echipe din LCK. Posibilul clasament final va arăta astfel:

 1. Samsung Galaxy
 2. Royal Never Give Up
 3. G2
 4. 1907 Fenerbahçe Espor

Va fi foarte strânsă lupta pentru primul loc, RNG va putea lua 1 meci de la SSG, dar per total îi văd pe locul 2 în grupă. G2 se vor pregăti intens pentru meciurile împotriva celor de la RNG și probabil vor veni cu o serie de strategii pentru a opri early game-ul lor. Dar, mergând pe datele pe care le am în acest moment, RNG este echipa mai puternică, are și avantajul publicului chinez, deci cred sincer că se vor califica de pe locul 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.