Terminăm seria de articole referitoare la grupe cu Worlds 2017 – Grupa D. Singura grupă fără nici o echipă din LCK, ceea ce înseamnă că ambele locuri care duc mai departe sunt deschise oricărei echipe.

1. Flash Wolves (LMS)

FW roster
loleSports
 • Top: MMD
 • Jungle: Karsa
 • Mid: Maple
 • AD Carry: Betty
 • Support: SwordArt
 • Substitute: Cyo (Top)
 • Coach: Steak

Flash Wolves este considerată ca fiind cea mai slabă echipă dintre echipele din Pool 1. Asta în ciuda faptului că este o echipă prezentă constant la Worlds începând cu 2015. A câștigat 4 Split-uri consecutive în LMS. Foarte mult timp a fost considerată ca fiind punctul slab al celor de la SKT. De altfel, au reușit să îi învingă pe cei de la SKT de 3 ori în cadrul turneelor internaționale. FW au reușit să câștige relativ ușor LMS Summer Split-ul, cu un record de 10-4 în sezonul regulat și câștigând cu 3-0 finala versus ahQ. La MSI 2017, Flash Wolves au terminat pe locurile 3 – 4. Au ieșit din grupe cu 4 win-uri și 6 loss-uri. În semifinale au pierdut împotriva celor de la SKT.

Flash Wolves au fost de multe ori o echipă underrated. Reușesc să combine două stiluri de gameplay: agresiunea din early game a echipelor din LPL și macro game-ul respectiv mid/late game-ul caracteristic echipelor din LCK. Problema este faptul că LMS a scăzut foarte mult ca și regiune în 2017. Totodată Karsa și Maple, principalii jucători ai celor de la FW au avut performanțe destul de slabe. Maple a fost considerat mult timp unul dintre cei mai talentați mid laneri din lume. FW se bazează foarte mult pe support junglers, dar datorită performanțelor slabe ale lui Maple și Betty nu au carries care să profite de asta. Cel mai constant jucător în 2017 al celor de la FW a fost pe departe SwordArt. Este probabil al treilea support ca și calitate prezent la Worlds în acest an.

2. Misfits (EU LCS)

MSF roster
loleSports
 • Top: Alphari
 • Jungle: Maxlore
 • Mid: PowerOfEvil
 • AD Carry: Hans Sama
 • Support: Ignar
 • Substitute: Hiiva (Support)
 • Coach: Daku

Misfits a avut o creștere fantastică. Au început cu UK Premiership în 2016, după au câștigat Challenger Series și au ajuns în LCS. La nici 1 an distanță s-au calificat la Worlds ca și a doua reprezentantă a Europei. Pentru mulți a fost surprinzătoare calificarea. Ea a venit în dauna celor de la Fnatic, pe care i-au învins în semifinalele Summer Split-ului (3-1).

Deși este o echipă lipsită de experiență, Misfits beneficiază de aportul lui PowerOfEvil, unul dintre cei mai puternici mid laneri din EU LCS în ultimii ani. Pe lângă asta, o dată cu plecarea lui KaKAO în Mai și titularizarea lui Maxlore în junglă, jocul celor de la Misfits s-a schimbat în bine. Maxlore este un jucător care studiază foarte mult junglerii din LCK și a reușit să organizeze jocul celor de la Misfits. Astfel, cei de la Misfits reușesc de multe ori să ia un early game advantage din cauza agresiunii sau a poziționării în jurul obiectivelor. Problema va fi dacă vor reuși să mențină avantajul în late game. Multă lume îi compară cu Splyce de anul trecut. Ambele sunt echipe care au reprezentat Europa la Worlds în primul an din LCS.

3. Team SoloMid (NA LCS)

TSM roster
loleSports
 • Top: Hauntzer
 • Jungle: Svenskeren
 • Mid: Bjergsen
 • AD Carry: Doublelift
 • Support: Biofrost
 • Substitute: MrRalleZ (AD Carry)
 • Coach: Parth

Câți dintre noi nu am auzit scandările „TSM! TSM!”? Cea mai populară echipă din America de Nord, TSM este și una dintre cele mai de succes echipe. Este singura echipă din lume care a participat la toate edițiile de Worlds, începând cu sezonul 1. Au câștigat 6 Split-uri în NA LCS, inclusiv cele 2 Split-uri din 2017. Motivul pentru care o echipă atât de titrată a fost doar în Pool 2 la extrageri a fost datorită performanței slabe pe care a avut-o la MSI 2017. TSM a terminat grupa principală cu 4 win-uri și 6 loss-uri și a pierdut tiebreaker-ul versus Flash Wolves, fiind eliminată. Datorită rezultatului prost, NA a pierdut acel loc în Pool 1 în favoarea LMS-ului. Dar, în condițiile în care putea fi extrasă într-o grupă cu SKT sau Longzhu, TSM poate fi extrem de mulțumită de această extragere.

Echipa are 2 carries extrem de puternici în Bjergsen și Doublelift. Amândoi au dominat NA LCS Summer Playoff-ul, ducând pe TSM spre al șaselea trofeu. TSM are același roster ca în 2016, dar, din multe puncte de vedere, echipa joacă mai slab decât anul trecut. Early game-ul este destul de slab (au și avut 10k gold în minus împotriva celor de la Immortals) și multe echipe pot profita de asta. Faptul însă că suntem într-un late comp meta îi ajută enorm. Echipa pare a fi construită pentru un astfel de meta. Au doi hard carries in Bjergsen și Doublelift.  Îl au pe Biofrost care a avut un debut fantastic pe scena profesionistă. Faptul că Biofrost a preferat de la începutul carierei lui supporți de engage îl face să fie foarte bun în acest meta. Iar Hauntzer și Svenskeren sunt un frontline foarte puternic, lucru de care profită Bjergsen și Doublelift.

4. Team WE (LPL)

WE roster
loleSports
 • Top: 957
 • Jungle: Condi
 • Mid: xiye
 • AD Carry: Mystic
 • Support: Ben
 • Substitute: Zero (Support)
 • Coach: Homme

Pe departe cea mai puternică echipă calificată ca și 3rd seed și conform multor analiști cea mai puternică echipă din LPL, Team WE s-a calificat la Worlds pentru prima dată din Sezonul 2. Este totodată una dintre cele mai vechi organizații din League of Legends, fiind înființată în Martie 2011. Au reușit să câștige Spring Split-ul în 2017 după o finală versus RNG (3-0), calificându-se astfel la MSI. Acolo au pierdut în semifinale împotriva celor de la G2. În Summer Split au terminat pe locul 4. Acest lucru i-a obligat să treacă prin Regional Qualifiers pentru a ajunge la Worlds. După un 3-2 versus Invictus Gaming în finala Regional Qualifiers, WE au ajuns la Worlds în faza Play-In-urilor. Au reușit să treacă fără probleme de Play-In-uri, după 4-0 în grupe și un 3-0 împotriva celor de la Young Generation.

Team WE a fost în mare parte a anului 2017 cea mai bună echipă din LPL. Dar, la fel ca de multe ori în LPL, soarta se poate întoarce. Au pierdut 2 BO5-uri cu scorul de 3-2 în Summer Playoff. Ambele au fost meciuri extrem de disputate. Problema e că au fost meciuri decisive.

După cum am menționat și în articolul cu Top 10 Players, focusul principal al celor de la WE este pe Mystic. Acesta a reușit să ajungă unul dintre cei mai buni AD Carries din lume și probabil cel mai bun AD Carries când vine vorba de teamfight-uri. Al doilea jucător care merită menționat este Condi. Probabil unul dintre cei mai buni jungleri de la Worlds, a demonstrat de multe ori că în situația în care reușește să aiba un advantage în early game, întreaga echipă va reuși să câștige în 25 de minute doar pe acel avantaj al lui. Este probabil unul dintre cei mai dificili de citit jungleri, venind cu strategii noi, path-uri noi, gank-uri surpriză, etc. Mid-ul pe de altă parte (xiye) a avut un Summer Split mai slab, are un champion pool destul de limitat. Este însă unul dintre cei mai buni jucători pe Lucian din lume.

Predicții clasament final

Chiar dacă pare o grupă relativ ușor de prezis, există foarte multe matchup-uri care pot întoarce un meci foarte ușor. De exemplu pe mid lane, în mod normal, Bjergsen este cu o clasă peste restul jucătorilor. Dar, în condițiile în care TSM au probleme în early game și pierd foarte mult, le va fi greu să revină în late. Personal consider că Team WE a întors complet grupa după ce a fost extrasă din Play-In-uri și vor fi favoriții la calificare. Astfel, părerea mea este că la final vom avea următorul clasament:

 1. Team WE
 2. Team SoloMid
 3. Misfits
 4. Flash Wolves

Tot consider că Europa nu va reuși să se califice mai departe, TSM este mai puternică decât Misfits. Flash Wolves, dată fiind forma proastă a lui Karsa și Maple, respectiv scăderea calității LMS-ului ca regiune, nu cred că se vor califica mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.